Football Talk

Λίβερπουλ - Άρσεναλ 0-0: «Πάλεψαν» με δέκα οι… κανονιέρηδες και όλα θα κριθούν στο Έμιρεϊτς! (video)

Λίβερπουλ - Άρσεναλ 0-0: «Πάλεψαν» με δέκα οι… κανονιέρηδες και όλα θα κριθούν στο Έμιρεϊτς! (video)

Ισόπαλες χωρίς γκολ αναδείχθηκαν Λίβερπουλ και Άρσεναλ στο Άνφιλντ στον πρώτο ημιτελικό του Carabao Cup. Οι «κανονιέρηδες» αγωνίστηκαν με παίκτη λιγότερο από το 24ο λεπτό λόγω της αποβολής του Γκρανίτ Τσάκα, όμως οι «ρεντς» δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα, με το τελικό αποτέλεσμα να αφήνει ανοικτή την υπόθεση πρόκριση.

Σε ένα παιχνίδι που δεν μας έχουν συνηθίσει οι δύο μονομάχοι, η Άρσεναλ κατάφερε να πάρει μία πολύ σημαντική ισοπαλία (0-0) απέναντι στην Λίβερπουλ στο Άνφιλντ, αγωνιζόμενη με παίκτη λιγότερο για περισσότερο από 75 λεπτά.


Στις πρώτες στιγμές της αναμέτρησης η Λίβερπουλ ήταν αυτή που κυριάρχησε κερδίζοντας αρκετά κόρνερ από τις πλαγιοκοπήσεις των ακραίων της μπακ χωρίς ωστόσο να μετουσιώνεται σε κάποια τελική προσπάθεια. Στο 24' η Άρσεναλ έμεινε με δέκα παίκτες. Ο Ρόμπερτσον έψαξε τον Ζότα, ο οποίος έφευγε στην πλάτη της άμυνας των «κανονιέρηδων», ο Τσάκα σήκωσε το πόδι του, χτύπησε στην κοιλιά τον παίκτη της Λίβερπουλ και είδε την απευθείας κόκκινη κάρτα.


Στα υπόλοιπα λεπτά του πρώτου μέρους, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βρουν το γκολ που θα τους δώσει το προβάδισμα, εκμεταλλευόμενοι και το αριθμητικό πλεονέκτημα ωστόσο δεν ήταν ουσιαστικοί με το 0-0 να παραμένει μέχρι την ανάπαυλα.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Λίβερπουλ ξεκίνησε πιο δυναμικά. Μια σέντρα - σουτ του Μιναμίνο από τα αριστερά εκτός περιοχής ψάχνοντας τον Φιρμίνο, θα περάσει δίπλα από την εστία του Ράμσντεϊλ στο 48’.

FJAl-8wWQAAE8MI.jpg

Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας, κυκλοφορούσαν γύρω από την περιοχή του Ράμσντεϊλ, όμως δεν κατάφερναν να απειλήσουν. Ο Τζόουνς στο 68’ με τακουνάκι γύρισε στον Ρόμπερτσον, ο οποίος βρήκε τον Μιναμίνο στην περιοχή, έκανε το σουτ, όμως ήταν άστοχος.

Λίγα λεπτά μετά ο Τίρνεϊ έψαξε από τα αριστερά τον Τζακά που έκανε την κίνηση στην περιοχή, όμως εκείνος από κοντά δεν μπόρεσε. 

FJAyv4TXEAEPZxO.jpg

Η απουσία των Μοχάμεντ Σαλάχ και Σαντιό Μανέ ήταν εμφανής για την ομάδα του Κλοπ που έμοιαζε να μην είχε φαντασία όταν πλησίαζε την περιοχή του Ράμσντεϊλ ενώ όσο το παιχνίδι πλησίαζε προς το τέλος του, το άγχος έκανε ακόμη δυσκολότερο το έργο τους. Στα τελευταία λεπτά, η Άρσεναλ κλείστηκε στα καρέ της, βάζοντας όλους τους παίκτες πίσω από την μπάλα και προσπάθησε να αμυνθεί μαζικά απέναντι σε μία Λίβερπουλ που έψαξε με κάθε τρόπο το γκολ που θα της δώσει το προβάδισμα ενόψει του δεύτερου ημιτελικού στο Έμιρεϊτς.

Κάτι τέτοιο δεν ήρθε, παρά τις ευκαιρίες των Μιναμίνο και Γουίλιαμς στις καθυστερήσεις, με το ματς να λήγει ισόπαλο με 0-0.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ - Άρνολντ (76΄Γουίλιαμς), Μάτιπ (76΄Γκόμεζ), Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο (76΄ Τσάμπερλειν), Χέντερσον, Μίλνερ (61΄Τζόουνς), Μιναμίνο, Ζότα, Φιρμίνο

Άρσεναλ (Μίκελ Αρτέτα): Ράμσντεϊλ, Σοάρες (11΄Τσάμπερς), Γουάιτ, Γκάμπριελ, Τίρνεϊ, Λοκόνγκα, Τζάκα, Σάκα (80΄Ταβάρες), Λακαζέτ, Μαρτινέλι, Ενκέτια (28΄Χόλντινγκ)

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0