Football Talk

Αλαλούμ με το γήπεδο της Τσέστερ: Σύγκρουση νόμων ανάμεσα σε Αγγλία και Ουαλία, με το Deva Stadium στα... σύνορα!

Αλαλούμ με το γήπεδο της Τσέστερ: Σύγκρουση νόμων ανάμεσα σε Αγγλία και Ουαλία, με το Deva Stadium στα... σύνορα!
Αγγλία, Ουαλία και η Τσέστερ στη μέση! Οι διαφορετικοί περιοριστικοί νόμοι για τον κορονοϊό έχουν προκαλέσει σύγχυση στην Τσέστερ, με την ομάδα να έχει ανάγκη από τις εισπράξεις των εισιτηρίων...
Σχετικά Άρθρα

Σε μπελάδες έχει μπει η Τσέστερ μετά από μπέρδεμα που έχει προκληθεί με την τοποθεσία του γηπέδου της! Η Τσέστερ αγωνίζεται στην κατηγορία Νάσιοναλ Λιγκ-Βορράς και λειτουργεί ως μια αγγλική ομάδα. Τα γραφεία της ομάδας, τα εκδοτήρια εισιτηρίων, το πάρκινγκ και οι θύρες του γηπέδου βρίσκονται σε αγγλικό έδαφος, αλλά ο αγωνιστικός χώρος είναι στην Ουαλία!

Αυτό έχει προκαλέσει μεγάλη σύγχυση καθώς οι αθλητικοί περιορισμοί για τον κορονοϊό στην Ουαλία είναι διαφορετικοί με την Αγγλία. Η Τσέστερ έχει φιλοξενήσει αγώνες με 2075 και 2116 θεατές ενώ οι κανόνες στην Ουαλία περιορίζουν τις ομάδες σε μόλις 50 θεατές. Η κυβέρνηση της Ουαλίας και η αστυνομία ενημέρωσε την Τσέστερ για την πιθανότητα να έχει παραβιάσει τους κανόνες και πως υπάρχει το ενδεχόμενο να χρειαστεί να αγωνιστεί κεκλεισμένων των θυρών στο άμεσο μέλλον.

Κάτι τέτοιο θα είναι μεγάλο πλήγμα για τα οικονομικά του συλλόγου όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ομάδας, Άντι Μόρις: «Ως σύλλογος βασιζόμαστε στις εισπράξεις από τα εισιτήρια. Το μέλλον της ομάδας είναι σε κίνδυνο, δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη οικονομικής βοήθειας για αγγλικές ομάδες που αγωνίζονται κεκλεισμένων των θυρών. Θα μπορούσε να είναι το τέλος μας».

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της Τσέστερ επισημαίνει πως ο σύλλογος λειτουργεί σύμφωνα με την αγγλική νομοθεσία: «Η είσοδος στο πάρκινγκ και η κύρια είσοδος του σταδίου είναι στην Αγγλία. Είμαστε συνδεδεμένοι με την αγγλική FA και σε όλη τη διάρκεια του Covid οι κύριες επιχορηγήσεις και υποστηρίξεις στις οποίες έχουμε πρόσβαση πραγματοποιήθηκαν μέσω του αγγλικού συστήματος».

Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία της Βόρειας Ουαλίας αναφέρει πως βρίσκεται σε συζητήσεις για την επίλυση του θέματος: «Η αστυνομία της Βόρειας Ουαλίας και η αστυνομία του Τσέσαϊρ μαζί με εκπροσώπους του συμβουλίου του Φλίντσαϊρ, εργάζονται από κοινού για να επανεξετάσουν τους αγώνες που έγιναν στο στάδιο της Τσέστερ στις 28 Δεκεμβρίου και στις 2 Ιανουαρίου, μετά από αναφορές για παραβιάσεις του κανονισμού κορονοϊού. Έχουν κανονιστεί περαιτέρω συναντήσεις μαζί με ανθρώπους της Τσέστερ για να συζητηθεί περαιτέρω η κατάσταση και θα ενημερώσουμε σε εύθετο χρόνο».

Ευχή του προέδρου της Τσέστερ, Άντι Μόρις αλλά και των οπαδών της ομάδας είναι να επικρατήσει η λογική έτσι ώστε η ομάδα να επανέλθει σε μια κανονικότητα.

Αλέξανδρος Καρατσενίδης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0