Football Talk

FA Cup: Δυσκολεύτηκε πολύ αλλά πέρασε στην παράταση η Έβερτον – τεράστια πρόκριση για την Σαουθάμπτον που γύρισε το ματς στην… παράταση με «10»! (video)

FA Cup: Δυσκολεύτηκε πολύ αλλά πέρασε στην παράταση η Έβερτον – τεράστια πρόκριση για την Σαουθάμπτον που γύρισε το ματς στην… παράταση με «10»! (video)

Συγκλονιστικά ματς πρόσφεραν η Έβερτον με την Χαλ και η Σαουθάμπτον με την Σουόνσι, στις έδρες των ομάδων της Championship, με αμφότερες αναμετρήσεις να οδηγούνται στην παράταση, αλλά οι σύλλογοι της Premier League εν τέλει να επικρατούν με το ίδιο σκορ (2-3)!

Σχετικά Άρθρα

Μπορεί η Μπέρνλι και η Νιούκαστλ να αποτελούν τις μοναδικές ως στιγμής ομάδες της Premier League που αποκλείστηκαν από τον 3ο γύρο του FA Cup, όμως το παράδειγμά τους δεν ακολούθησαν η Σαουθάμπτον και η Έβερτον.

Επρόκειτο πάντως για δύο συγκλονιστικές αναμετρήσεις, με τους «αγίους» να κοντάρονται πολύ από την Σουόνσι και τα «ζαχαρωτά» να είναι και πάλι προβληματικά αλλά να κατορθώνουν στην παράταση να φύγουν με το πολυπόθητο «διπλό» από την έδρα της Χαλ.

Συγκεκριμένα, η ομάδα του Χάζενχουτλ πήρε το προβάδισμα στο 8’ στο «Λίμπερτι» αλλά εν συνεχεία είδε το ματς να… στραβώνει με τον χειρότερο τρόπο. Η Σαουθάμπτον έμεινε με 10 ποδοσφαιριστές, εξαιτίας της αποβολής του Βαλέρι στο 30’ και υποχρεώθηκε να αμυνθεί για 60 λεπτά, προκειμένου να συνεχίσει στον θεσμό.

Εν τέλει αυτά μετατράπηκαν σε… ενενηντάλεπτο, μιας και η Σουόνσι ισοφάρισε στο 77΄, οδηγώντας το ματς στην παράταση. Εκεί έγινε ολοκληρωτική ανατροπή, με αυτογκόλ του Μπεντνάρεκ αλλά και πάλι οι φιλοξενούμενοι είχαν σφυγμό.

Ο Ελιονούσι ισοφάρισε στο 96’ (ένα λεπτό μετά το προβάδισμα της Σουόνσι) και το τελικό 3-2 υπέρ τους διαμορφώθηκε από τον Λονγκ τρία λεπτά πριν από το τέλος του πρώτου ημιώρου της παράτασης.

Στο άλλο ματς, η Έβερτον αποδείχθηκε και πάλι… ανεπαρκής, αλλά μπόρεσε να πανηγυρίσει έστω και με μία μέτρια εμφάνιση την πρόκριση, έναντι της «μαχητικής» Χαλ.

Το 2-2 είχε ως αποτέλεσμα να οδηγηθούμε σε ακόμη μία παράταση, αλλά στο έξτρα μισάωρο η εμπειρία των «ζαχαρωτών» ήταν κομβική. Ο Τάουνσεντ έκανε το 3-2 στο 99’, το σκορ διατηρήθηκε μέχρι τέλους και η Έβερτον πανηγύρισε το πρώτο της «διπλό» επί της Χαλ, μετά από μία επταετία!


Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων:

Σουόνσι – Σαουθάμπτον 2-3 (77’ Πιρόε, αυτ. Μπεντνάρεκ – 8’ Ρέντμοντ, 96’ Ελιονούσι, 102’ Λονγκ)

Χαλ – Έβερτον 2-3 (1’ Σμιθ, 71’ Λόνγκμαν – 21’ Γκρέι, 31’ Γκόμες, 99’ Τάουνσεντ)

Μπέρμιγχαμ – Πλίμουθ 0-1 (104’ Λο)

Γέοβιλ – Μπόρνμουθ 1-3 (48΄ Κούινγκσλεϊ – 19’, 43’, 70’ Μαρκόντες)

Δημήτρης Μανάκος
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0