Football Talk

Τα ταλέντα που ανέδειξε ο κορωνοϊός στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης (video)

Τα ταλέντα που ανέδειξε ο κορωνοϊός στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης (video)

Αν το ποδόσφαιρο έβγαλε κάτι… καλό από την πανδημία του κορωνοϊού, αυτό σίγουρα είναι… wonderkids. Το BN Sports σας αναλύει τα «μικρά» που ξεπετάχτηκαν στις μέρες του COVID-19 στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Ο κορωνοϊός έφερε τα πάνω-κάτω στην κοινωνία αλλά και στο ποδόσφαιρο. Άδεια γήπεδα, οικονομικά προβλήματα αλλά και δεκάδες κρούσματα που δεν επέτρεπαν την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων. Ωστόσο, όπως αναφέρει το Γιν-Γιανγκ, μέσα σε όλα τα άσχημα, υπάρχει πάντα ένα καλό και το αντίθετο.

Ο Covid μπορεί να μην επέτρεψε πολλά αλλά έφερε στο προσκήνιο τα νέα παιδιά. Με κρούσματα να αφήνουν εκτός αποστολής τα μεγάλα ονόματα, οι πιο νέοι ποδοσφαιριστές πήραν την τεράστια ευκαιρία που έψαχναν και το παράδειγμα της Μπάγερν Μονάχου, κόντρα στη Γκλάντμπαχ, ήταν το μεγαλύτερο.

Το BN Sports παίρνει την σκυτάλη και σας παρουσιάζει στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, τα wonderkids που έσπασαν κάθε ρεκόρ μέσω του κορωνοϊού.

Premier League

Στη Premier League ήταν αρκετά δύσκολο, έως και σπάνιο, να δούμε κάποιον να ξεπερνάει το ρεκόρ του Χάρβεϊ Έλιοτ, που έκανε ντεμπούτο σε ηλικία 16 ετών και ενός μήνα με τη Φούλαμ. Στην διάρκεια του κορωνοϊού, ο Αντουάν Χάκφορντ έχει την τιμητική του. Σε ηλικία 16 ετών και εννιά μηνών πραγματοποίησε την πρώτη του συμμετοχή με τη φανέλα της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, στις 2 Γενάρη του 2021. Γενικά στην Αγγλία, δίνουν χώρο στους νέους ποδοσφαιριστές και αυτό φαίνεται από το γεγονός πως ο νεαρός άσος, είναι στην 13η θέση του πίνακα.

Bundesliga

Αντίθετα με το αγγλικό πρωτάθλημα, η Bundesliga, είδε το ένα ρεκόρ να σπάει μετά το άλλο. Συγκεκριμένα, η πρώτη τετράδα του σχετικού πίνακα, περιέχει ποδοσφαιριστές που έκαναν ντεμπούτο στον κορωνοϊό. Συγκεκριμένα, το παιδί-«θαύμα», Γιουσουφά Μουκοκό έκανε ντεμπούτο μόλις έκλεισε τα 16 του χρόνια, με την Μπορούσια Ντόρτμουντ, ενώ το βράδυ της Παρασκευής (7/1), ο Πάουλ Βάνερ έγινε ο νεότερος στην ιστορία της Μπάγερν Μονάχου και ο δεύτερος στη Bundesliga. Οι Σερντεμίρ και Μπράβο της Λεβερκούζεν ακολουθούν στη λίστα.

Serie A

Η Serie A μπορεί να μην είχε τον συνωστισμό της Bundesliga, αλλά είδε τον Γουίσντομ Αμέι να γράφει ιστορία. Συγκεκριμένα σε ηλικία 15 ετών, εννιά μηνών και ενός ημερών, έσπασε το «στοιχειωμένο» ρεκόρ του Αμαντέο Αμαντέι από το 1937 (!) και μάλιστα, κατά οκτώ μέρες. Ο νεαρός άσος φόρεσε τη φανέλα της Μπολόνια και είναι αρκετός για να δείξει πόσο επηρέασε τη Serie A ο κορωνοϊός.

La Liga

Εδώ η Μαγιόρκα, έχει την τιμητική της. Η La Liga μπορεί να είδε τις μεγαλύτερες ηλικίες να πρωταγωνιστούν αυτά τα χρόνια, όμως ο ισπανικός σύλλογος έκανε την διαφορά. Συγκεκριμένα, με το ντεμπούτο του Λούκα Ρομέρο στο καλοκαίρι του 2020 κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, είδε το ρεκόρ του Σανσόν να σπάει από το 1939 (!). Παράλληλα, εκτός από τον νεαρό άσο, ο μπακ Ραφαέλ Ομπραντόρ είναι επίσης μία περίπτωση της Μαγιόρκα που έκανε ντεμπούτο στην περίοδο της πανδημίας.

Ligue 1

Η Ligue 1 θυμίζει περισσότερο την Αγγλία, παρά τις υπόλοιπες χώρες. Μόλις ένας ποδοσφαιριστής σε νεαρή ηλικία έκανε ντεμπούτο στην τρυφερή ηλικία των 16 ετών. Αυτός είναι ο Μάτις Τελ της Ρεν, ο οποίος σε ηλικία 16 ετών και τριών μηνών, πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο του με την γαλλική ομάδα, κόντρα στη Μπρεστ το 2021.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0