Football Talk

Κρίσταλ Πάλας – Γουέστ Χαμ 2-3: Αγχωτική νίκη για τα «σφυριά» που επικράτησαν χάρη στο εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο τους!

Κρίσταλ Πάλας – Γουέστ Χαμ 2-3: Αγχωτική νίκη για τα «σφυριά» που επικράτησαν χάρη στο εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο τους!
Ματσάρα στο Σέλχαρστ Παρκ σε έναν αγώνα... δύο ημιχρόνων. (2-3). Στη 5η θέση της Premier League τα «σφυριά». Δεν την ήθελε… η τύχη την Πάλας, η οποία πάλεψε μέχρι τέλους!


Η Γουέστ Χαμ πήρε μία εφιαλτική νίκη κόντρα στη Κρίσταλ Πάλας στο Σέλχαρστ Παρκ. Με την ομάδα του Μόγες να αγωνίζεται μόνο... στο πρώτο ημίχρονο και τους «αετούς» να προσπαθούν στα τελευταία λεπτά του αγώνα να γυρίσουν το κατά τους 3-0!

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο με τον Τζέφρι Σλουπ να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι του Λούκας Φαμπιάνσκι στο 45ο δευτερόλεπτο. Ενώ, έξι λεπτά αργότερα ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς ήταν πολύ κοντά στο να πετύχει ένα υπέροχο τέρμα από απευθείας εκτέλεση φάουλ, με τη μπάλα να περνάει λίγο άουτ από το δεξί παραθυράκι του Πολωνού τερματοφύλακα. Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν από την άμυνα τους και στο 13ο λεπτό απείλησαν δύο συνεχόμενες φορές, με τον Βιθέντε Γκουάιτα να βγαίνει και στις δύο νικητής. Αρχικά, ο Μικαίλ Αντόνιο νικήθηκε από τον Ισπανό γκολκίπερ και αμέσως μετά ο Σαίντ Μπενραχμά πήγε με κεφαλιά να σκοράρει όσο ήταν πεσμένος ο 34άχρονος τερματοφύλακας,  χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα. Τελικά, τα «σφυριά» μέσα σε διάστημα τριών λεπτών πήραν «μαξιλαράκι» ασφαλείας χάρη στα γκολ των Αντόνιο και Λανζίνι.

Αρχικά, ο Τζαμαϊκανός επιθετικός άνοιξε το σκορ στο 22’ με προβολή από τη μικρή περιοχή, έπειτα από πανέμορφη σέντρα ακριβείας του Μπενραχμά. Ενώ, ο Μανουέλ Λανζίνι, τρία λεπτά αργότερα «εκτέλεσε» τον Γκουάιτα με ένα δυνατό σουτ λίγο πιο πίσω  από το σημείο του πέναλτι. Παρόλα αυτά, οι «αετοί» δεν παράτησαν τον αγώνα και στο 31ο λεπτό ο Κρίστιαν Μπεντέκε τράνταξε το δοκάρι του Φαμπιάνσκι για δεύτερη φορά. Με τον Βέλγο να απειλεί ξανά στο 42’ με απευθείας σουτ στη κίνηση, αλλά με τον Πολωνό να δείχνει ανίκητος και να κρατάει ανέπαφη την εστία του.

Αλλά, η τύχη δεν ήταν με το μέρος των γηπεδούχων οι οποίοι στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου «έστειλαν» τον Λανζίνι στα έντεκα μέτρα, μετά από χέρι του Μιλιβόγεβιτς μέσα στη περιοχή. Από εκεί, ο Αργεντίνος ευστόχησε και σημείωσε το δεύτερο του γκολ, κατευθύνοντας την ομάδα του… στο δρόμο προς την 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι συνέχισαν με τους ίδιους ρυθμούς, με τον Οντσόν Εντουάρντ να χάνει δύο ανεπανάληπτες ευκαιρίες στο 54’ και στο 64’ για να μειώσει το σκορ και να δώσει ελπίδες στην ομάδα του. Μέχρις ότου, ο Γάλλος να βρει τελικά δίχτυα στο 83ο λεπτό με κοντινή προβολή, μετά από ασίστ του Μικαίλ Ολίσε. Μάλιστα, ο Ολίσε μείωσε σε 2-3 στο 90ο λεπτό, μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ, όμως δεν μπόρεσε η ομάδα του να πάρει στο τέλος κάτι καλύτερο... 

Κρίσταλ Πάλας (Πατρίκ Βιεϊρά): Γκουάιτα, Γουόρντ, Άντερσεν, Γκουέχι, Μίτσελ, Μιλιβόγεβιτς (60’ Ματετά), Σλουπ, Χιούζ (75’ Ρίντεβαλντ), Αγιού, Εντουάρντ, Μπεντέκε (68’ Ολίσε)

Γουέστ Χαμ (Ντέιβιντ Μόγες): Φαμπιάνσκι, Τσουφάλ, Ντόουσον, Ντιόπ, Τζόνσον (46’ Μαζουακού), Ράις, Σούτσεκ, Λανζίνι (88’ Νομπλ), Μπόουεν, Μπενραχμά (71’ Βλάσιτς), Αντόνιο

Φοίβος Πεφάνης

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0