Football Talk

Πόρτο – Μπενφίκα 3-1: Ονειρική εβδομάδα για τους «δράκους», απομακρύνονται από το πρωτάθλημα οι λουζιτανοί (video)

Πόρτο – Μπενφίκα 3-1: Ονειρική εβδομάδα για τους «δράκους», απομακρύνονται από το πρωτάθλημα οι λουζιτανοί (video)

Δεύτερη συνεχόμενη «σφαλιάρα» για τη Μπενφίκα από τη Πόρτο μέσα σε μία εβδομάδα! (3-1) Συνεχίζουν πρώτοι οι «δράκοι», στο -7 από τη κορυφή οι «αετοί».

 

Η Πόρτο υποδέχθηκε την Μπενφίκα στο Ντραγκάο για την 16η αγωνιστική του Πορτογαλικού Πρωταθλήματος. Οι ομάδες ξεκίνησαν πολύ ισορροπημένα τον αγώνα, αλλά και με πολλές διαμάχες αφού το ντέρμπι είχε ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον. 

Οι «δράκοι» ήταν αυτοί που έχασαν μία τεράστια ευκαιρία με τον Μεχντί Ταρέμι στο 19ο λεπτό. Ο Πεπέ πάσαρε στον Ιρανό και αυτός με πλασέ από τη μικρή περιοχή πήγε να νικήσει τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο, όμως ένα σωτήριο τάκλιν του Αντρέ Αλμέιδα ήταν αυτό που κράτησε το 0-0. Στο 33’ ήταν ώρα για τους φιλοξενούμενους να πραγματοποιήσουν τη πρώτη ευκαιρία του αγώνα,  με το συρτό σουτ του Ρόμαν Γιάρεμτσουκ να μην μπορεί να νικήσει τον Ντιόγκο Κόστα.

Τελικά, το γκολ ήρθε στο επόμενο λεπτό από τη Πόρτο με τον Φάμπιο Βιέιρα ο οποίος πλάσαρε τον Βλαχοδήμο και έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του με το πρώτο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. Παρόμοια, ένα λεπτό αργότερα ο Πεπέ σημείωσε και αυτός το παρθενικό του τέρμα στο πρωτάθλημα και διαμόρφωσε το 2-0 με «καρφωτή» κεφαλιά από το πέναλτι.

Οι «αετοί» ξεκίνησαν ιδανικά το δεύτερο ημίχρονο και μόλις στο 47’ ο Γιάρεμτσουκ έβαλε την ομάδα του και πάλι στο ματς, όμως ένα λεπτό αργότερα ο Αλμέιδα άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες, μετά από πάτημα πάνω στον Οτάβιο και «γκρέμισε» το πλάνο του Βερίσιμο. Παρόλα αυτά η Μπενφίκα ήταν πολύ κοντά στην ισοφάριση, με τον Γκονσάλο Ράμος να «τσιμπάει» την μπάλα πάνω από τον Κόστα, αλλά ο Σανσέλ Εμπέμπα απομάκρυνε τη μπάλα λίγο πριν περάσει τη γραμμή. Αλλά, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που σκόραραν πέντε λεπτά μετά, με τον Ταρέμι να διαμορφώνει το τελικό 3-1 με πλασέ κάτω από τα πόδια του Βλαχοδήμου και να ξεσηκώνει το Ντραγκάο

Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Κονσεϊσάο ανέβηκε και πάλι στη πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, την οποία μοιράζεται με την Σπόρτινγκ Λισαβώνας με 44 πόντους. Ενώ, η Μπενφίκα… αποχαιρετάει το πρωτάθλημα μιας και βρίσκεται πλέον επτά πόντους πίσω από την κορυφή… 

Δείτε τα highlights: 

Οι ενδεκάδες:

Πόρτο (Σέρτζιο Κονσεϊσάο): Κόστα, Μάριο (29’ Μαναφά) (60’ Κορόνα), Εμπέμπα Καρντόσο, Σανουσί, Ουρίμπε, Βιτίνια, Οτάβιο, Πεπέ (83’ Κονσεϊσάο) , Βιέιρα (83’ Ολιβέιρα), Ταρέμι (83’ Μαρτίνεθ)

Μπενφίκα (Νέλσον Βερίσιμο): Βλαχοδήμος, Ζιλμπέρτο, Μοράτο, Βερτόνχεν, Αλμέιδα, Βάιγκλ, Ζοάο Μάριο (66’ Πίζι), Σίλβα (66’ Τααράμπτ), Έβερτον (87’ Γκονσάλβες), Ράμος (66’ Σεφέροβιτς), Γιάρεμτσουκ (52’ Λαζάρο)

Φοίβος Πεφάνης

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0