Football Talk

Οι Έλληνες του εξωτερικού που δεν πρόκειται να ξεχάσουν ποτέ το 2021 (video)

Οι Έλληνες του εξωτερικού που δεν πρόκειται να ξεχάσουν ποτέ το 2021 (video)

Μπορεί στην Ελλάδα να τίθεται ένα θέμα ως προς την εμπιστοσύνη στους Έλληνες ποδοσφαιριστές, όμως το ταλέντο που βγάζουν προς τα έξω στην Ευρώπη, αποδεικνύει περίτρανα το ποιοι είναι στην πραγματικότητα. Το BN Sports σας παρουσιάζει τα κατορθώματά τους μέσα στο 2021.

«Ο Έλληνας έχει πολύ ταλέντο. Πάρα πολύ και αυτό φαίνεται από τις παρουσίες των Ελλήνων στο εξωτερικό». Αυτό είχε αναφέρει ο Περικλής Αμανατίδης μιλώντας αποκλειστικά στο BN Sports στους λόγους που δεν υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Λέξεις που αποτυπώνονται στην πραγματικότητα και (δυστυχώς), είναι η αλήθεια για τη χώρα μας.

Ωστόσο, στο εξωτερικό, δεν ισχύει αυτό. Το ταλέντο των Ελλήνων ποδοσφαιριστών ξετυλίγεται μπροστά στην δουλειά και την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι ομάδες της Ευρώπης και το BN Sports σας παρουσιάζει τις περιπτώσεις που μέσα στο 2021, έκαναν τρομερά πράγματα μακριά από τη χώρα μας.

Κώστας Τσιμίκας (Λίβερπουλ)

Η μεταγραφή του το καλοκαίρι του 2020 έναντι 13 εκατ. ευρώ από τη Λίβερπουλ, πρόσθεσε το όνομα του Κώστα Τσιμίκα, ως μία από τις κορυφαίες Ελλήνων ποδοσφαιριστών σε ομάδα του εξωτερικού. Ο Ολυμπιακός δικαιώθηκε για την εμπιστοσύνη και την δουλειά που έριξε πάνω στον διεθνή μπακ και εκείνος ζει το όνειρο της Premier League. Το 2021 είναι κατά το ήμισυ, αυτό ακριβώς που ήθελε. Η πρώτη του σεζόν δεν ήταν αυτό που περίμεναν όλοι, όμως στην προετοιμασία, έδειξε στον Κλοπ πως πρέπει να τον υπολογίζει. Φέτος έχει 14 παρουσίες και δύο ασίστ, δείχνοντας το πραγματικό του ταλέντο.

Δημήτρης Γιαννούλης – Χρήστος Τζόλης (Νόριτς)

Τα «καμάρια» του Δικέφαλου που έγιναν… καναρίνια. Οι Δημήτρης Γιαννούλης και Χρήστος Τζόλης ήταν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ και η Νόριτς αποφάσισε να τους αποκτήσει πακέτο. Συγκεκριμένα, ο Γιαννούλης αποκτήθηκε αρχικά ως δανεικός από τον περασμένο Γενάρη και βοήθησε στην άνοδο της ομάδας στην Premier League. Αυτόματα ενεργοποιήθηκε η οψιόν αγοράς του στα 7,5 εκατ. ευρώ και παράλληλα, ο αγγλικός σύλλογος αγόρασε και τον Χρήστο Τζόλη έναντι 11 εκατ. ευρώ. Ο πρώτος έχει 12 συμμετοχές με μία ασίστ ενώ ο δεύτερος δύο γκολ και ισάριθμες ασίστ στον ίδιο αριθμό αγώνων.

Γιώργος Κυριακόπουλος (Σασουόλο)

Αν δεν υπήρχαν οι Κώστας Τσιμίκας και Δημήτρης Γιαννούλης, θα είχε μία σίγουρη θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας στην Εθνική ομάδα. Ο Γιώργος Κυριακόπουλος έχει εκτοξεύσει την αξία του με τη φανέλα της Σασουόλο και έχει τραβήξει όλα τα βλέμματα πάνω του. Ο 25χρονος αμυντικός βρίσκεται στην Ιταλία εδώ και 2,5 χρόνια έχοντας φτιάξει ένα εξαιρετικό όνομα στην ευρωπαϊκή αγορά. Στη φετινή σεζόν έχει 12 συμμετοχές με μία ασίστ ενώ ολοκλήρωσε τη περσινή με 24 αγώνες, ένα γκολ και μία ασίστ.

Ντίνος Μαυροπάνος (Στουτγκάρδη)

Έχει κάνει όλη τη Γερμανία να παραμιλάει. Ο Ντίνος Μαυροπάνος είναι από τους ποδοσφαιριστές που ξεχωρίζουν και κάνουν την διαφορά στη Bundesliga. Ο 24χρονος έχει παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού από την Άρσεναλ και δεν είναι τυχαίο που η Στουτγκάρδη είναι έτοιμη να τον αποκτήσει με κανονική μεταγραφή. Έχει πάρει τη φανέλα του βασικού σπίτι του και βοηθάει τόσο στα αμυντικά καθήκοντα, όσο και στην επιθετική λειτουργία. Δείγμα αυτού, είναι πως έχει πετύχει πέντε γκολ φέτος (!) ενώ έχει και μία ασίστ σε 15 συμμετοχές. Πέρσι είχε εξίσου εξαιρετική παρουσία και από την έλευση του 2021, πήρε ακόμα περισσότερες ευκαιρίες για να μπει με βάσεις στην προετοιμασία του καλοκαιριού.

Βασίλης Λαμπρόπουλος (Μπόχουμ)

Ακόμα μία περίπτωση που μοιάζει με αυτή του Ντίνου Μαυροπάνου. Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος δεν έφυγε με τους καλύτερους οιωνούς από την Ελλάδα, όμως στο εξωτερικό κατάφερε να φτιάξει ξανά το όνομά του. Ο 31χρονος στόπερ, ήταν από τους βασικούς της ανόδου της Μπόχουμ, όμως ένας τραυματισμός τον έκανε χάσει τη μισή σεζόν. Ωστόσο, ο γερμανικός σύλλογος πανηγύρισε την άνοδο και ο έμπειρος αμυντικός είναι από τους βασικούς στόπερ της ομάδας στη φετινή σεζόν με 15 παρουσίες.

Βαγγέλης Παυλίδης – Τάσος Δουβίκας (Άλκμααρ – Ουτρέχτη)

Τα ελληνικά «όπλα» της Ολλανδίας. Οι Βαγγέλης Παυλίδης και Τάσος Δουβίκας έκαναν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους το καλοκαίρι που μας πέρασε. Ο πρώτος, έκανε τρομερή σεζόν με τη Βίλεμ και έπεισε τον Άλκμααρ να τον αγοράσει ενώ ο δεύτερος, μετά από μία σεζόν γεμάτη γκολ, έκανε την Ουτρέχτη να προχωρήσει στην αγορά του. Αμφότεροι έχουν βγάλει τα… χρήματά τους, καθώς ο Παυλίδης μετράει εννέα γκολ σε όλες τις διοργανώσεις ενώ ο Δουβίκας έχει πέντε τέρματα και δύο ασίστ.

Τάσος Μπακασέτας (Τραμπζονσπόρ)

Από τους πιο πετυχημένους Έλληνες στο έτος που μας πέρασε. Ο Τάσος Μπακασέτας έκανε την Τραμπζονσπόρ να δαπανήσει τρία εκατ. ευρώ τον περασμένο Γενάρη και να δει τον Έλληνα μεσοεπιθετικό να εξελίσσεται στον απόλυτο ηγέτη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Πέρσι τους εντυπωσίασε αλλά φέτος τους… τρελαίνει. Ο 28χρονος άσος έχει επτά γκολ και οκτώ ασίστ μέχρι τώρα και η ομάδα είναι στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Δημήτρης Γούτας (Σίβασπορ)

Η επιλογή του να αφήσει την Ελλάδα για την Σίβασπορ εξελίχθηκε σε μία προσωπική δικαίωση. Ο Δημήτρης Γούτας κάνει την διαφορά στο τουρκικό πρωτάθλημα και κέρδισε και μία κλήση στην Εθνική ομάδα. Ο Έλληνας στόπερ έχει πετύχει τέσσερα τέρματα σε 20 συμμετοχές και έχει κερδίσει βασικό ρόλο στον τουρκικό σύλλογο. Μάλιστα, είναι από τις μορφές που έχουν ξεχωρίσει στο πρώτο μισό της σεζόν και αρκετά μάτια κοιτούν την περίπτωσή του.

Δημήτρης Κολοβός – Γιώργος Αθανασιάδης (Σέριφ Τιρασπόλ)

Δύο ποδοσφαιριστές που έφυγαν από την Ελλάδα με άκομψο τρόπο και πλέον δεσπόζουν με την έκπληξη της χρονιάς. Ο Δημήτρης Κολοβός δεν έπεισε τον Παναθηναϊκό και ο Γιώργος Αθανασιάδης έδειξε… «λίγος» στα πλάνα της ΑΕΚ, με αποτέλεσμα αμφότεροι να βρεθούν στη Σέριφ Τιρασπόλ της Μολδαβίας. Ο πρώτος με ελεύθερη μεταγραφή και ο δεύτερος ως δανεικός. Η πρόκριση του μολδαβικού συλλόγου στους ομίλους του Champions League ήταν μόνο η αρχή. Το «διπλό» στην έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης αλλά και η πρόκριση στα νοκ-άουτ του Europa League, δείχνει από μόνο του το μέγεθος της επιτυχίας, με τους Έλληνες μπροστάρηδες.


Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0