Football Talk

Οι 5+1 στιγμές του 2021 που θα μείνουν χαραγμένες στην ιστορία του Ολυμπιακού! (video)

Οι 5+1 στιγμές του 2021 που θα μείνουν χαραγμένες στην ιστορία του Ολυμπιακού! (video)

Το 2021 μετράει αντίστροφα για να ρίξει την αυλαία του και το BN Sports σας θυμίζει τις 5+1 στιγμές του Ολυμπιακού που γράφτηκαν στο βιβλίο της ιστορίας του με το συγκεκριμένο έτος μπροστά.

Κάθε χρόνο που κλείνει την πόρτα του, αφήνει πίσω και τα ιδιαίτερα στοιχεία του. Στιγμές, γεγονότα και καταστάσεις που θα γραφτούν για πάντα στο βιβλίο της ιστορίας σε κάθε κατηγορία της ζωής. Στο ποδόσφαιρο, είναι η κατάλληλη στιγμή τον καθιερωμένο απολογισμό. Ο Ολυμπιακός κλείνει τη σεζόν με ένα πρωτάθλημα, σημαντικές μεταγραφές και ιστορικές νύχτες.

Το BN Sports ξεχώρισε και σας παρουσιάζει τις 5+1 στιγμές που θα μείνουν για πάντα στις μνήμες των «ερυθρόλευκων» οπαδών, ακούγοντας το 2021. Προκρίσεις, νίκες, επιστροφές και μία γλυκιά νότα… τίτλου. Ο Ολυμπιακός ήταν από τους κερδισμένους αυτού του έτους και ιδού ο λόγος.

Η πρόκριση μέσα στο Αϊντχόφεν

Με τον Ολυμπιακό να έχει τερματίσει 3ος στους ομίλους του Champions League, η κληρωτίδα των «32» του Europa League τον έβγαλε αντιμέτωπο με την Αϊντχόφεν. Μία δυνατή αντίπαλος που οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν τον τρόπο να πάρουν σαφές προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στην Ολλανδία. Με το ευρύ 4-2, υπήρχε ένα μεγάλο μαξιλαράκι «ασφαλείας», το οποίο οι Ολλανδοί εξαφάνισαν αμέσως.

Συγκεκριμένα, στη ρεβάνς έφτασαν τον δείκτη του σκορ στο 2-0 και είχαν στα χέρια τους την πολύτιμη πρόκριση. Μέχρι να αναλάβει το άνθρωπος της τελευταίας στιγμής που ακούει στο όνομα Αχμέντ Χασάν. Ο διεθνής φορ ήταν στην κατάλληλη θέση, την κατάλληλη στιγμή και με τέρμα στο 89’, χάρισε μία ακόμα μεγάλη πρόκριση στον Ολυμπιακό για τη φάση των «16».

Η επανασύνδεση του αμυντικού διδύμου της Εθνικής Ελλάδας!

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείψει μέσα στη χρονιά και μία μεγάλη μεταγραφή. Συγκεκριμένα, τον Γενάρη του 2021, ο Ολυμπιακός προχώρησε στην υπέρβαση και την απόκτηση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου. Η Άρσεναλ δεν τον είχε στα πλάνα και με ελεύθερη μεταγραφή, ο έμπειρος στόπερ έβαλε την υπογραφή στο νέο του συμβόλαιο με τους «ερυθρολεύκους».

Βέβαια, η ομάδα του Πειραιά δεν έμεινε εκεί. Λίγο πριν ολοκληρωθεί η χρονιά, μία ακόμα μεγάλη μεταγραφή, έκανε την εμφάνισή του. Ο λόγος για τον Κώστα Μανωλά. Έπειτα από 7,5 χρόνια στην Ιταλία, ο Ολυμπιακός βρήκε την «χρυσή τομή» με τη Νάπολι και τον ποδοσφαιριστή και έβαλε τον 30χρονο στόπερ στο αεροπλάνο για να επιστρέψει στον Πειραιά. Έτσι, με την έλευση του 2022, ο Ολυμπιακός θα έχει στα στόπερ του ένα από τα κορυφαία δίδυμα στην ιστορία της Εθνικής Ελλάδος.

Ιστορικές νίκες σε ντέρμπι…

Μπορεί ο Ολυμπιακός να αναδείχθηκε πρωταθλητής χωρίς καμία αμφισβήτηση, όμως η δυναμική που έδειξε στα ντέρμπι, ήταν το κάτι άλλο. Μπορεί στην κανονική διάρκεια να μέτρησε μία 3άρα επί του ΠΑΟΚ στον Πειραιά, όμως στα play off, σάρωσε. Μεγαλύτερη νίκη αυτή κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Εκεί όπου επισφραγίστηκε ο τίτλος για τη σεζόν.

Με τον Γιώργο Μασούρα σε εξαιρετικό βράδυ και το πρώτο ημίχρονο, σε έναν «ερυθρόλευκο» μονόλογο, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έκλεισε το 45λεπτο με το σκορ στο 4-0 (!!). Φυσικά, το τελικό 5-1, βάζει την συγκεκριμένη αναμέτρηση, στο βιβλίο της ιστορίας των δύο ομάδων. Από την άλλη, μεγάλη νίκη έγινε και μέσα στη Λεωφόρο του Παναθηναϊκού. Η ήττα στην κανονική διάρκεια αφήνιασε τους ποδοσφαιριστές του Μαρτίνς και με ένα ευρύ 4-1 (!), πήραν ακόμα μία ιστορική νίκη στη σεζόν.

Πρόσθεσε το 46ο πρωτάθλημα στην συλλογή του…

Ο δρόμος για το 5ο αστέρι, βαίνει καλώς. Ο Ολυμπιακός, με την απόλυτη υπεροχή, κατάφερε να πανηγυρίσει ακόμα ένα πρωτάθλημα, φτάνοντας τα συνολικά 46 στην ιστορία του. Δηλαδή τέσσερα λιγότερα από τα 50. Αυτό μάλιστα, ήταν το 2ο σερί επί εποχή Μαρτίνς αλλά και το 9ο υπό την προεδρία του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Συγκεκριμένα, οι «ερυθρόλευκοι» τερμάτισαν στους 90 βαθμούς ενώ στην κανονική διάρκεια, ήταν στο +16 από τον 2ο Άρη. Στο φινάλε της σεζόν, η διαφορά είχε εκτοξευθεί στο +26 από τον 2ο ΠΑΟΚ, αποδεικνύοντας με τον πιο έντονο τρόπο την απόλυτη κυριαρχία του Ολυμπιακού εντός συνόρων. Παράλληλα, είχε την καλύτερη επίθεση (82 γκολ) αλλά και άμυνα (19 γκολ).

5301796.jpg

Η επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα…

17 ολόκληρους μήνες περίμενε το φίλαθλο κοινό την απόφαση της 19ης Ιουλίου. Ο κορωνοϊός είχε βάλει λουκέτο στα γήπεδα του κόσμου, όμως το εμβόλιο έδωσε την απαραίτητη «ανάσα». Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως σε εκείνη την ημερομηνία, θα γίνει η επίσημη επιστροφή των οπαδών στις εξέδρες των γηπέδων, αλλά μόνο για τους εμβολιασμένους.

«Έπειτα από 17 μήνες οι εξέδρες στα ανοικτά και κλειστά γήπεδα θα αποκτήσουν ξανά ζωή και παλμό, κάτι εντελώς αναγκαίο για την ολοκληρωμένη διεξαγωγή των αγώνων, για την προσπάθεια και τον κόπο των αθλητών», ήταν τα λόγια του Λευτέρη Αυγενάκη που έφερε χαμόγελα στους οπαδούς αλλά και τις ομάδες. Αρχικά, η πληρότητα ήταν έως 80% και πλαφόν στους 25 χιλιάδες οπαδούς.

5352794.jpg

Η επιβίωση στον δύσκολο όμιλο του Europa League και το νέο σύστημα!

Ο Ολυμπιακός, λόγω του αποκλεισμού από τη Λουντογκόρετς, δεν κατάφερε να μπει στους ομίλους του Champions League αλλά κατάφερε να δώσει το παρόν σε αυτούς του Europa League. Η κληρωτίδα δεν ήταν υπέρ του και τον έριξε σε όμιλο με τις Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Φενέρμπαχτσε και Αντβέρπ. Αμφότερες, ήταν αρκετά δυνατές και ο όμιλος αρκετά αμφίρροπος.

Κάνοντας το 2/2 σε ευρωπαϊκό όμιλο για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο Ολυμπιακός μπήκε δυναμικά, δεδομένου πως η μία νίκη, ήταν μέσα στην Τουρκία με 3-0 επί της Φενέρ. Οι δύο ήττες από τον γερμανικό σύλλογο, οδήγησαν το παιχνίδι με τους Τούρκους στον Πειραιά, ως ένα μικρό ντέρμπι. Το γκολ του Τικίνιο στο 90’, χάρισε και μαθηματικά την πρόκριση στους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι ως 2οι, μπαίνουν στο νέο σύστημα της UEFA και θα παίξουν νοκ-άουτ με την Αταλάντα.


Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0