Football Talk

Μάντσεστερ Σίτι: «Ισοφάρισε» το ημίχρονο της Λίβερπουλ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και «έγραψε» ιστορία στην Boxing Day! (video)

Μάντσεστερ Σίτι: «Ισοφάρισε» το ημίχρονο της Λίβερπουλ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και «έγραψε» ιστορία στην Boxing Day! (video)

Μπορεί για όλες τις ομάδες της Premier League η Boxing Day να είναι μία… διαφορετική ημέρα, όμως για τη Μάντσεστερ Σίτι, αυτό δεν ισχύει! Τα τέσσερα γκολ στο ημίχρονο κόντρα στην Λέστερ το επιβεβαιώνουν, ενώ πλέον οι «πολίτες» συμμετείχαν και στο πιο παραγωγικό ματς που έχει λάβει χώρα από το 1992 και έπειτα, την επομένη των Χριστουγέννων!

Μία Μάντσεστερ Σίτι στα… καλύτερά της, έκανε την εμφάνισή της στο ματς της Boxing Day απέναντι στην Λέστερ, με τους «πολίτες» να πετυχαίνουν έξι γκολ και να παράγουν εξαιρετικό ποδόσφαιρο για 70 λεπτά, αποφεύγοντας και το μπλακ-άουτ που ενδεχομένως θα μπορούσε να τους «πληγώσει» ανεπανόρθωτα.

Προηγήθηκαν με 4-0 στο 35’, είχαν πέντε διαφορετικούς σκόρερ στο σύνολο της αναμέτρησης και διατηρήθηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας πλέον ακριβώς τον ίδιο αριθμό τερμάτων υπέρ τους με την Λίβερπουλ, αλλά με ματς περισσότερο.

Φαντάζει εντυπωσιακό αλλά είναι πραγματικότητα, καθώς οι δύο πρώτες ομάδες στην Premier League, μετρούν πλέον 100 γκολ σε… 37 αναμετρήσεις. Τρία γκολ ανά παιχνίδι, εξαιρετικό θέαμα και «πρωτιές» σε κάθε στατιστική κατηγορία.


Όσον αφορά, τη Μάντσεστερ Σίτι, οι επιθετικές της επιδόσεις δεν περιορίζονται μόνο στα κατορθώματά της στα 19 ματς που έχει δώσει συνολικά, καθώς σημείωσε τέσσερα γκολ στο πρώτο μέρος, χάρη στα τέρματα των Ντε Μπρόινε, Μαχρέζ, Γκιντογκάν και Στέρλινγκ.

Επί της ουσίας, είναι η δεύτερη ομάδα σε επίπεδο πρωταθλήματος στην τρέχουσα σεζόν που πραγματοποιεί κάτι τέτοιο. Ποια είναι η πρώτη; Μα φυσικά η Λίβερπουλ, η οποία προηγήθηκε με 4-0 στο Όλντ Τράφορντ με το πέρας 45 λεπτών, για πρώτη φορά στην ιστορία της! Οι δυο τους αποτελούν αδιαμφισβήτητα τις πιο παραγωγικές ομάδες της φετινής Premier League.

Η διαφορά ανάμεσα στα… δύο ματς, είναι πως η Λίβερπουλ διατήρησε ανέπαφη την εστία της απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (0-5), ενώ οι «πολίτες» έπαιξαν με την φωτιά… βλέποντας το σκορ στο 61΄να δείχνει 4-3.

Σοβαρεύτηκαν, έκαναν το 6-3 και «έγραψαν» ιστορία, μιας και το όνομά τους θα απεικονίζεται τουλάχιστον μέχρι του χρόνου, στο ματς με τα πιο πολλά γκολ επί εποχής Premier League στις 26 Δεκεμβρίου!

Συγκεκριμένα, ουδέποτε είχαν σημειωθεί εννέα γκολ σε αυτή την ιδιαίτερη ημέρα, με την τελευταία φορά που έγινε κάτι ανάλογο να χρονολογείται πριν από… 30 χρόνια, στο Όλνταμ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-6!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0