Football Talk

Λίβερπουλ: Η καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος, προβληματίζει όταν… σκοράρει δύο φορές και δεν κερδίζει!

Λίβερπουλ: Η καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος, προβληματίζει όταν… σκοράρει δύο φορές και δεν κερδίζει!

Μπορεί οι επιθετικές αρετές της Λίβερπουλ να είναι δεδομένες και να έχουν αποδειχθεί περίτρανα στις πρώτες 18 αγωνιστικές του πρωταθλήματος, αλλά όταν αυτές δεν συνοδεύονται από… νίκες, τότε δεδομένα προβληματίζουν. Η αρχή έγινε με την Γουέστ Χαμ και η συνέχεια δόθηκε και πάλι στο… Λονδίνο!

Είναι δεδομένο και αποδεικνύεται και με μία γρήγορη ματιά στους αριθμούς της Premier League, πως η Λίβερπουλ διαθέτει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος. Έχει πετύχει 50 τέρματα σε 18 αναμετρήσεις, έξι περισσότερα από τη Μάντσεστερ Σίτι και έχει κατορθώσει σε 1620 αγωνιστικά λεπτά, να πανηγυρίζει ανά… 32 λεπτά. Κατά μέσο όρο δηλαδή, περίπου τρεις φορές ανά παιχνίδι!

Δεν μοιάζει λοιπόν παράλογο που ο Μοχάμεντ Σαλάχ και ο Ντιόγο Ζότα φιγουράρουν στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ σε ολόκληρη την κατηγορία. Ο πρώτος βρίσκεται στην πρώτη θέση με 15 γκολ, ενώ ο δεύτερος έφτασε αισίως τα 10, για πρώτη φορά σε επίπεδο Premier League στην καριέρα του!

Μαζί έχουν πετύχει το 50% των γκολ των «κόκκινων», ενώ έκπληξη θεωρείται το γεγονός πως ο Αιγύπτιος δεν συμμετείχε σε κάποιο τέρμα της Λίβερπουλ απέναντι στην Τότεναμ. Παρέμεινε άπρακτος άλλωστε, για πρώτη φορά μετά από 15 αναμετρήσεις, μην μπορώντας να φτάσει στο «μαγικό» 16 και να «σπάσει» το ρεκόρ του Βάρντι.

Σε μία κακή ημέρα του Μοχάμεντ Σαλάχ, η Λίβερπουλ σκόραρε δύο φορές και απέδειξε πως η εκτελεστική δεινότητα του πρώτου σκόρερ της, δεν την περιορίζει, σε περίπτωση που κάποιος καταφέρει να μην του δώσει την δυνατότητα να πάρει πολλές προσπάθειες.

Ο Κόντε τα κατάφερε, αλλά οι «κόκκινοι» βρήκαν λύσεις από τα ακραία μπακ τους. Ο Ρόμπερτσον σκόραρε, δημιούργησε και… αποβλήθηκε, ο Άρνολντ μοίρασε ασίστ και πάλι και πλέον μετρούν αθροιστικά, 80 τελικές πάσες (40 έκαστος) σε τέσσερα χρόνια. Μόνο ο Σαλάχ και ο Κέβιν Ντε Μπρόινε τους ξεπερνούν, με το 75% των ποδοσφαιριστών της λίστας, να ανήκουν στην Λίβερπουλ.

Έχοντας πει όμως όλα αυτά, εύλογα θα μπορούσε να αναρωτηθεί κάποιος γιατί βρίσκεται στην 2η θέση… Είναι επειδή η Μάντσεστερ Σίτι μετρά οκτώ συνεχόμενες νίκες, είναι επειδή οι «πολίτες» δεν δέχονται διψήφιο αριθμό τερμάτων σε 18 ματς (9 γκολ παθητικό) ή υπάρχει και κάποια ευθύνη που αναλογεί στην Λίβερπουλ;

Η σωστή απάντηση είναι η τρίτη και αφορά την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του Κλοπ. Διότι δεν φαντάζει λογικό, οι «κόκκινοι» να προηγούνται κόντρα στην Τότεναμ και να μην καταφέρνουν εν τέλει να κερδίσουν. Πόσο μάλλον από την στιγμή που έχουν σκοράρει σε δύο περιπτώσεις.

Κάτι ανάλογο συνέβη και με την Γουέστ Χαμ που αποτελεί τη μοναδική ήττα της Λίβερπουλ σε 35 ματς, αλλά και με την Μπράιτον στο Άνφιλντ, όπου οι «γλάροι» δεν κατέρρευσαν στο 2-0, αλλά ισοφάρισαν, σκόραραν και είδαν τον VAR να τους σταματά τους πανηγυρισμούς για την ολική ανατροπή.
FG_TwOwXwAMFQ3Q.jpg

Σύμπτωση λοιπόν επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση, με την Σίτι να έχει σκοράρει δις και να μην έχει κερδίσει μόλις δύο φορές από τον Μάιο και έπειτα, και την Λίβερπουλ να το έχει κάνει… τέσσερις, μόνο στην φετινή σεζόν, με το ματς κόντρα στους «πολίτες» να αποτελεί επίσης μέρος της συζήτησης.

Μήπως εκεί βρίσκεται η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων και το τρίποντο που υπερέχει η Μάντσεστερ Σίτι;

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0