Football Talk

Νάπολι: Απ' τα ψηλά στα χαμηλά, μέσα σε μόλις έναν μήνα! (video)

Νάπολι: Απ' τα ψηλά στα χαμηλά, μέσα σε μόλις έναν μήνα! (video)
Η Νάπολι αντιμετωπίζει απόψε τη Μίλαν (19/12, 21:45) στο Σαν Σίρο και εφόσον ηττηθεί, θα βάλει «υπογραφή» σε μία από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές... αυτοκτονίες, αφού μέσα σε μόλις έναν μήνα, από το +7 θα βρεθεί στο -7 από την κορυφή!
Κυριακή, 7 Νοεμβρίου. Η Βερόνα ταξιδεύει στον ιταλικό νότο για να αντιμετωπίσει την αήττητη και πρώτη, Νάπολι, που συγκατοικεί με τη Μίλαν στην πρώτη θέση της Serie A. Τελικό αποτέλεσμα, 1-1. Το αήττητο διατηρείται, αλλά κάτι «σπάει» μέσα στην ομάδα. 
 
Έναν μήνα μετά, ο βαθμολογικός πίνακας δεν θυμίζει σε τίποτα αυτόν της 12ης αγωνιστικής και το ντέρμπι των δύο πρωτοπόρων, έχει μετατραπεί σε ντέρμπι επιβίωσης των ελπίδων των «παρτενοπέι» για τον τίτλο.
Όπως έχει ειπωθεί, τα όμορφα πρότζεκτ, όμορφα καίγονται. Η Νάπολι το ξέρει από... πρώτο χέρι. Ακόμα και όταν «έσπαγε» το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο, κανείς δεν ένιωθε βέβαιος πως μπορεί να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου. 
 
Μία ήττα από την Ίντερ (21/11, 3-2) φάνηκε αρκετή για να γκρεμίσει το δημιούργημα του Λουτσιάνο Σπαλέτι, που μετά τη διακοπή των εθνικών πρωταθλημάτων, παρουσίασε ένα άλλο πρόσωπο στο «χορτάρι». Αν και η τεσσάρα επί της Λάτσιο, μία εβδομάδα αργότερα, φάνηκε πως θα ξαναβάλει το «τρένο» στις ράγες του, συνέβη το ακριβώς αντίθετο. 
 
Η Νάπολι αγνοεί τη χαρά της νίκης εντός Δεκεμβρίου, ενώ για πρώτη φορά φέτος, ηττήθηκε για δύο σερί αναμετρήσεις, κι αν αυτή από την Αταλάντα μπορεί να δικαιολογηθεί, αυτή από την Έμπολι που ακολούθησε, ήταν ο ορισμός της ποδοσφαιρικής «αυτοκτονίας».
 
 
Αργά, κυνικά και αθόρυβα, η Ίντερ σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση. Αυτήν που έβλεπε από το -7 έναν μήνα πριν. Έφερε το Καμπιονάτο... τούμπα και πλέον, έχει κερδίσει το δικαίωμα να βλέπει Μίλαν και Νάπολι να «αλληλοσπαράσσονται». Το ιδανικό σενάριο για την αποψινή «μάχη»; Μία ισοπαλία και δύο βαθμοί χαμένοι και για τους δύο ανταγωνιστές. Ωστόσο, αν ηττηθεί η Νάπολι, το Νο.1 φαβορί πριν έναν μήνα, θα θέσει τις βάσεις για να τεθεί εκτός διεκδίκησης του τίτλου.

Σε κάθε περίπτωση, το μόνο δεδομένο είναι πως η Ίντερ έχει πολλούς τρόπους για να βγει κερδισμένη, από ένα ντέρμπι, μάλιστα, το οποίο απλώς θα... παρακολουθήσει!
 
Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0