Football Talk

Γιώργος Παράσχος: Κερδίζει τον Ολυμπιακό λιγότερο από κάθε ομάδα της Super League και πάντα δίχως να δεχθεί γκολ! (video)

Γιώργος Παράσχος: Κερδίζει τον Ολυμπιακό λιγότερο από κάθε ομάδα της Super League και πάντα δίχως να δεχθεί γκολ! (video)

Την χειρότερη επίδοση από όλες τις υπόλοιπες ομάδες στην Super League, έχει κόντρα στον Ολυμπιακό ο Γιώργος Παράσχος, με τον έμπειρο προπονητή να συναντά για 43η φορά τους «ερυθρολεύκους», μετρώντας μόλις τρεις... παρόμοιες επικρατήσεις.

Πρόκειται για την 43η φορά που ο Γιώργος Παράσχος συναντά τον Ολυμπιακό στην καριέρα του, σε όλες τις διοργανώσεις. Την ομάδα που τον δυσκολεύει περισσότερο από όλες και κόντρα στην οποία, έχει πανηγυρίσει τις λιγότερες νίκες από όσες έχει αντιμετωπίσει για περισσότερες από 10 φορές στην καριέρα του.

Κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις λοιπόν, ο Ατρόμητος του Γιώργου Παράσχου φιλοξενεί τον Ολυμπιακό του Πέδρο Μαρτίνς στο Περιστέρι, με την πρώτη αναμέτρηση της τρέχουσας σεζόν να λαμβάνει χώρα στην πρεμιέρα και να σηματοδοτεί ένα «τεράστιο» αποτέλεσμα για τους Περιστεριώτες στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Επρόκειτο άλλωστε για μία «λευκή» ισοπαλία, με τον Ατρόμητο του Άνχελ Λόπεθ τότε να ξεκινά θετικά το πρωτάθλημα, δίχως να μπορεί ουδείς να προβλέψει, τι θα ακολουθούσε στην συνέχεια.

Φτάσαμε λοιπόν στα Χριστούγεννα, με την ομάδα του Γιώργου Σπανού να τίθεται αντιμέτωπη με τους Ερυθρολεύκους κάτω από διαφορετικές προϋποθέσεις. Ο έμπειρος Γιώργος Παράσχος βρίσκεται στο «τιμόνι», η βελτίωση είναι εμφανής, αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι σε καμία περίπτωση… σταθερά.
Ατρόμητος-Άρης 1-3: Αυτοκτονία και παιδικά λάθη διαπίστωσε ο Παράσχος (video+photos)

Εν αντιθέσει δηλαδή με την παράδοση του Παράσχου κόντρα στον Ολυμπιακό, η οποία είναι το δίχως άλλο αρνητική, μιας και έχει πανηγυρίσει μόλις τρεις επικρατήσεις, με κοινά χαρακτηριστικά.

Ποια είναι αυτά; Σε όλες τις περιπτώσεις μιλάμε για εντός έδρας αναμετρήσεις, οι οποίες ολοκληρώθηκαν με το «παρόμοιο» σκορ. Με 1-0 ή 2-0, με «μηδέν» παθητικό και με… άγχος μέχρι και το τελευταίο λεπτό της συνάντησης.

Το εν λόγω γεγονός μάλιστα έχει πραγματοποιηθεί με τρεις διαφορετικές ομάδες. Η πρώτη νίκη του Παράσχου έναντι του Ολυμπιακού ήταν στον πάγκο του Ηρακλή, με 2-0, το 1997, για το Κύπελλο Ελλάδος, η δεύτερη με τον Ατρόμητο το 2006 με 1-0 και η τρίτη με τον Απόλλων Σμύρνης προ τετραετίας, με το ίδιο σκορ.

Συνολικά, οι ομάδες του Γιώργου Παράσχου έχουν πετύχει 30 γκολ και έχουν δεχθεί 89, έχοντας βρει δίχτυα για περισσότερες από μία φορές στο ίδιο ματς, σε επτά περιπτώσεις! Πόσα είναι λοιπόν τα clean sheet του έμπειρου προπονητή απέναντι στον Ολυμπιακό; Πέντε, με το 60% αυτών να έχει αποδειχθεί νικηφόρο!

Δημήτρης Μανάκος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0