Football Talk

Ατρόμητος – Ολυμπιακός: Έχει να τον κερδίσει επτά χρόνια αλλά και πάλι του βγάζει το… «λάδι» (video)

Ατρόμητος – Ολυμπιακός: Έχει να τον κερδίσει επτά χρόνια αλλά και πάλι του βγάζει το… «λάδι» (video)

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται στο γήπεδο του Περιστερίου από τον Ατρόμητο, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Superleague 1 και σίγουρα, η παράδοση είναι αρκετά ιδιαίτερη.

Ο πρώτος γύρος ολοκληρώθηκε. Ο Ολυμπιακός έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικό προβάδισμα οκτώ βαθμών από την 2η ΑΕΚ και μπαίνει στον δεύτερο γύρο με τις ίδιες ταχύτητες. Φυσικά, η πρεμιέρα σε αυτή την δεύτερη δυάδα αγώνων, περνάει από το Περιστέρι και συγκεκριμένα, από τον Ατρόμητο Αθηνών.

Η ομάδα, που στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, έκανε τον Ολυμπιακό να χάσει τους πρώτους του βαθμούς και μάλιστα, στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 0-0. Η συνέχεια, βέβαια, δεν ήταν ανάλογη, με τους Περιστεριώτες να φιγουράρουν στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, σε αντίθεση με τους «ερυθρολεύκους». Η παράδοση στο Περιστέρι, σίγουρα, δεν είναι από τις συνηθισμένες.

Τελευταία νίκη, πριν επτά χρόνια…

Ο Ολυμπιακός είναι δύσκολος αντίπαλος για κάθε ομάδα. Είναι γνωστό πως για να τον κερδίσεις, χρειάζεται πολλά ψυχικά αποθέματα και ο Ατρόμητος είναι μία ομάδα που τα τελευταία χρόνια δεν τα έχει βρει. Συγκεκριμένα, το Περιστέρι είναι μία έδρα που ο Πειραϊκός σύλλογος δεν έχει γνωρίσει την ήττα τα τελευταία επτά χρόνια.

Συγκεκριμένα, τη σεζόν 2014/15, το γκολ του Τάσου Καραμάνου είχε κρίνει το μεταξύ τους παιχνίδι, με την ήττα να είναι η τελευταία από τότε για τον Ολυμπιακό. Μάλιστα, μέσα στην δεκαετία, αυτή είναι η μοναδική ήττα των «ερυθρολεύκων» με τελευταία φορά, το 2010/11, όταν το σύνολο του Ερνέστο Βαλβέρδε αιφνιδιάστηκε από τον Ατρόμητο και υπέστη την ήττα με 3-1.

Η περίεργη παράδοση…

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός είναι μόνιμος νικητής μέσα στο Περιστέρι. Ξέρει ακριβώς τι να κάνει για να φύγει με το διπλό από μία άκρως δύσκολη έδρα. Ωστόσο, δεν σημαίνει πως το κάνει και εύκολα. Συγκεκριμένα, οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να φεύγουν νικητές αλλά για να το καταφέρουν, τους βγαίνει, στην κυριολεξία το… λάδι.

Κάθε νίκη, από το 2011/12 και μετά, είναι με διαφορά μόλις ενός γκολ (!). Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει επτά παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, είτε με 1-0 είτε με 2-1. Ουσιαστικά, φαίνεται η μεγάλη δυσκολία που χρειάζεται για να βγουν οι «ερυθρόλευκοι» από την δύσκολη θέση. Τα παιχνίδια τους μετατρέπονται σε θρίλερ και σίγουρα, η εμφάνιση των δύο ομάδων στο πρώτο ματς, δείχνουν κάτι τέτοιο.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0