Football Talk

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει πάρει τον... αέρα της Ατλέτικο: Μία πόλη «ντυμένη» στα λευκά, εδώ και πέντε χρόνια! (video)

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει πάρει τον... αέρα της Ατλέτικο: Μία πόλη «ντυμένη» στα λευκά, εδώ και πέντε χρόνια! (video)
Μπενζεμά και Ασένσιο έκριναν το ντέρμπι της ισπανικής πρωτεύουσας, αφού η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε με 2-0 της Ατλέτικο (12/12), αλλά κυρίως έδωσαν συνέχεια σε ένα αήττητο σερί έντεκα αγωνιστικών ή αλλιώς, πέντε ετών!
Πριν την έναρξη της φετινής αναμέτρησης της Ρεάλ Μαδρίτης με τη «συμπολίτισσα», Ατλέτικο, τα «φώτα» είχαν πέσει πάνω στον Κάρλο Αντσελότι. Τέσσερις αναμετρήσεις χωρίς νίκη απέναντι στους «ροχιμπλάνκος» είναι πολλές. Πόσο μάλλον, όταν οι τρεις κατέληξαν σε ήττα.
 
Εν τέλει, «έσπασε» την... κατάρα. Τη δική του, γιατί οι «Μερένχες» δεν έχουν αντιμετωπίσει κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα απέναντι στην Ατλέτικο εδώ και πέντε χρόνια! Πώς να υποστηρίξει κανείς το αντίθετο, όταν επί έντεκα σερί ματς πρωταθλήματος δεν έχουν ηττηθεί; Κι όμως! Ήταν 27 Φεβρουαρίου του 2016, όταν ο Αντουάν Γκριεζμάν έδινε -και- κόκκινο χρώμα στη Μαδρίτη, αφού σκόραρε στο 53ο λεπτό και έκρινε το ντέρμπι, παγώνοντας το Σαντιάγο Μπερναμπέου. Έκτοτε, η Ρεάλ Μαδρίτης δεν ξαναέφυγε με «σκυμμέννο» το κεφάλι από τον αγωνιστικό χώρο, σε μεταξύ τους συνάντηση.

Πέντε νίκες και έξι ισοπαλίες ο απολογισμός, που αποδεικνύει περίτρανα πως το ντέρμπι της πόλης έχει παραμείνει... ολόλευκο, με την περσινή σεζόν να μην αποτελεί εξαίρεση, παρότι κατέκτησε το πρωτάθλημα η Ατλέτικο!

Ένα τέτοιο σερί, όμως, δεν συμβαίνει πρώτη φορά. Ούτε είναι το μεγαλύτερο αρνητικό της σερί, αφού από τις αρχές της νέας χιλιετίας μέχρι τα μέσα του 2013 συμπλήρωσε 23 (!) αναμετρήσεις πρωταθλήματος χωρίς νίκη, κάτι που έμελλε να «σπάσει» τη σεζόν 2013-14, όταν κατέκτησε τον τίτλο.
 
Επιστρέφοντας στο σήμερα, το φετινό ντέρμπι έγειρε για τρίτη σερί φορά εντός έδρας, στην πλευρά της Ρεάλ Μαδρίτης και αν αναζητά κανείς τους λόγους, αρκούν δύο ονόματα: Μπενζεμά - Βινίσιους Τζούνιορ!


Μπενζεμά-Βινίσιους, όπως λέμε... Μπάτμαν και Ρόμπιν!

Ναι, ο Τιμπό Κουρτουά κάνει ένα εξαιρετικό παιχνίδι και διατηρεί το μηδέν στην εστία της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά τα «φώτα» είναι αδύνατο να απομακρυνθούν από τους Μπενζεμά και Βινίσιους
 
Αναπτύσσοντας μία σχέση... Μπάτμαν και Ρόμπιν, ο ένας δουλεύει για τον άλλον, κάτι που αποδεικνύουν και οι αριθμοί: ο Γάλλος έχει μοιράσει τρεις ασίστ στον Βραζιλιάνο και αυτός με τη σειρά του δύο, γεγονός που τους καθιστά το πιο παραγωγικό δίδυμο της La Liga.

Στο δε γκολ, με το οποίο ανοίγει το σκορ η Ρεάλ Μαδρίτης, ο Βινίσιους γνωρίζει τόσο καλά τον συμπαίκτη του και τις κινήσεις του, που δεν του περνά από το μυαλό η σέντρα του να πάει στο ύψος της μικρής περιοχής. Γνωρίζει πως παρά τη φόρα που έχει, ο Μπενζεμά θα σταθεί στο πέναλτι. Το έκανε και παρέδωσε ένα ακόμα κομψοτέχνημα.

Με την ορμή από το 1-0, τις επεμβάσεις του Κουρτουά και τη δημιουργικότητα του Βινίσιους να «χτυπάει κόκκινο» και στο 2-0, η Ρεάλ Μαδρίτης επέβαλλε και πάλι τον νόμο της στην ισπανική πρωτεύουσα. Όσο βαριά και αν είναι η λέξη «νόμος», καλώς ή κακώς, έντεκα αναμετρήσεις χωρίς νίκη ή αλλιώς έξι χρόνια, είναι πάρα πολλά.
 
Τουλάχιστον, η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει αποφύγει να «ξεσκονίσει» το αρνητικό ρεκόρ των οκτώ σερί ηττών, από το 1952 έως το 1955, αλλά και από το 2009 έως το 2013 που οι «Μερένχες» το ισοφάρισαν. Ο ορισμός του «το μη χείρον, βέλτιστον!»
 
Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0