Football Talk

Ρεάλ Μαδρίτης – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0: Η «βασίλισσα» είναι το αφεντικό της πόλης! (video)

Ρεάλ Μαδρίτης – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0: Η «βασίλισσα» είναι το αφεντικό της πόλης! (video)

Η Μαδρίτη «βάφτηκε» στα χρώματα της Ρεάλ, αφού η «βασίλισσα» επικράτησε με 2-0 (12/12) της συμπολίτισσας, Ατλέτικο, και ξέφυγε στο +8 στη βαθμολογία της La Liga! Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Βινίσιους Τζούνιορ που δημιούργησε και τα δύο γκολ!

Η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε μία σπουδαία νίκη ψυχολογικής, αλλά και βαθμολογικής σημασίας, απέναντι στην Ατλέτικο, αφού επικράτησε με 2-0 (12/12) στο ντέρμπι της πόλης, με τον Κάρλο Αντσελότι να «σπάει» την αρνητική παράδοση που είχε απέναντι στους «ροχιμπλάνκος», αφού στις τέσσερις τελευταίες φορές που τους είχε αντιμετωπίσει, δεν είχε γευτεί τη χαρά της νίκης.

Τα «φώτα», όμως, έπεσαν πάνω στον Βινίσιους Τζούνιορ που δημιούργησε τόσο το 1-0 για τον Μπενζεμά (16’), όσο και το 2-0 που έκανε ο Ασένσιο στο 57’, «κλειδώνοντας» τη νίκη για τη «βασίλισσα».


Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τη Ρεάλ Μαδρίτης, αφού μόλις στην πρώτη της καλή ευκαιρία ευτύχησε να ανοίξει το σκορ. Στο 16ο λεπτό, ο Καρίμ Μπενζεμά «τσίμπησε» την μπάλα στον χώρο του κέντρου, την άνοιξε για τον Βινίσιους Τζούνιορ, ο οποίος την επέστρεψε ιδανικά στο ύψος του πέναλτι. Ο Γάλλος φορ της «βασίλισσας» δεν δυσκολεύτηκε να χαρίσει ακόμα μία στιγμή μαγείας με φοβερό, μονοκόμματο γυριστό για να γράψει το 1-0!

Η Ατλέτικο προσπάθησε να απαντήσει πριν το ημίχρονο με τον Γκριεζμάν, αλλά το σουτ το οποίο επιχείρησε στο 35’ βρήκε τον Κουρτουά σε ετοιμότητα, που με εκπληκτική επέμβαση απομάκρυνε την μπάλα σε κόρνερ. Κάτι ανάλογο έπραξε και ο Όμπλακ τρία λεπτά αργότερα, όταν ο Βινίσιους επιχείρησε να γίνει από δημιουργός, εκτελεστής, αλλά είδε τον τερματοφύλακα των «ροχιμπλάνκος» να τον σταματά και να διατηρεί το 1-0 ως σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, το σύνολο του Ντιέγκο Σιμεόνε έδειχνε να πατά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας τον Ζοάο Φέλιξ ως κύριο εκφραστή κάθε καλής επιθετικής προσπάθειας. Ωστόσο ό,τι δεν κατάφερε τόσο ο 22χρονος Πορτογάλος στο 50’, όσο και ο Κούνια ένα λεπτό αργότερα, το πέτυχε η Ρεάλ Μαδρίτης, ξανά στην πρώτη της αξιόλογη ευκαιρία.

Στο 57ο λεπτό, ο Βινίσιους -και πάλι- μοίρασε έτοιμο γκολ στον Ασένσιο, που με άψογο πλασέ νίκησε τον Όμπλακ και έγραψε το 2-0 για τη «βασίλισσα»

Από εκείνο το χρονικό σημείο κι έπειτα, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε δραματικά. Χρειάστηκε να περάσουν περίπου είκοσι λεπτά μέχρι να συμβεί κάτι αξιόλογο στην αναμέτρηση. Ο Λεμάρ εξαπέλυσε έναν κεραυνό έξω από την περιοχή, αλλά ο Κουρτουά ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε εύκολα, διατηρώντας το 2-0 ως τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Κατά αυτόν τον τρόπο, η Ρεάλ Μαδρίτης απέκτησε προβάδισμα «ασφαλείας» από τον δεύτερο στη βαθμολογία της La Liga, ούσα στο +8 από τη Σεβίλλη, που έχει, όμως, ένα παιχνίδι λιγότερο.


Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι)
: Κουρτουά, Καρβαχάλ (81' Νάτσο), Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί, Μόντριτς, Κασεμίρο, Κρόος, Ασένσιο (85' Βαλβέρδε), Μπενζεμά (46' Γιόβιτς), Βινίσιους (87' Ροντρίγκο)

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Γιορέντε, Φελίπε, Κοντόγμπια, Χερμόσο, Κορέα (60' Σουάρες), Ντε Πολ (69' Ερέρα), Κόκε, Καράσκο (46' Λεμάρ), Γκριεζμάν (46' Ζοάο Φέλιξ), Κούνια (60' Λόντι)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0