Football Talk

Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΚ 0-0: (Χ)αμένη η «Ένωση» και το ποδόσφαιρο στη... λίμνη της Αρκαδίας!

Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΚ 0-0: (Χ)αμένη η «Ένωση» και το ποδόσφαιρο στη... λίμνη της Αρκαδίας!
ΑΕΚ και Αστέρας Τρίπολης «κόλλησαν» στο 0-0 (11/12), σε έναν πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο, εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής στην αρκαδική πρωτεύουσα! Καθοριστικός ο Παναγιώτης Τσιντώτας για την «Ένωση» που με δύο καίριες επεμβάσεις στο 67' και στο 82' κράτησε ανέπαφη την εστία του! Μοιραίος ο Χριστόπουλος για τους Αρκάδες που σημάδεψε το δοκάρι στο 25'!
Η βροχή νίκησε το... ποδόσφαιρο στην Τρίπολη, όπου Αστέρας και ΑΕΚ «κόλλησαν» στο 0-0 (11/12), στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Super League. Αμφότερες οι ομάδες δεν μπόρεσαν να παίξουν ποδόσφαιρο στον βαρύ αγωνιστικό χώρο, που δεν άφηνε πολλά περιθώρια στο δημιουργικό κομμάτι.

«Κέρδος» για την «Ένωση» η εμφάνιση του Παναγιώτη Τσιντώτα, που κλήθηκε να μπει στα... γάντια του Τσίτσαν Στάνκοβιτς και με τις σπουδαίες του επεμβάσεις στο 67' και στο 82' το κατάφερε! Η μεγαλύτερη ευκαιρία του ματς άνηκε στους γηπεδούχους, όταν στο 25' ο Χριστόπουλος σημάδεψε το δεξί δοκάρι της ΑΕΚ, ενώ η σοβαρότερη απειλή των «κιτρινόμαυρων» ήρθε στο 70' με το πλασέ του Τζαβέλλα που απέκρουσε ο Τσιφτσής!

1ο ημίχρονο

Ο βαρύς αγωνιστικός χώρος εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης φάνηκε εξ αρχής, πως θα δυσκολέψει σε μεγάλο βαθμό τις δύο ομάδες να δημιουργήσουν. Παρόλα αυτά, στο 12ο λεπτό ο Αστέρας Τρίπολης κατάφερε να μπει στην περιοχή της ΑΕΚ από ένα σουτ του Μπαράλες που «κόλλησε» στον αγωνιστικό χώρο και εξελίχθηκε σε ασίστ για τον Βαλιέντε. Στη διεκδίκηση της μπάλας με τον Σιμόες ο διαιτητής, Καραντώνης, υπέδειξε την «άσπρη βούλα», αλλά μετά από έλεγχο της φάσης από τον VAR και τον ίδιο, έδωσε εντολή να συνεχιστεί το παιχνίδι. 


Στο 25' οι Αρκάδες έφτασαν μία «ανάσα» από το 1-0, αφού μετά από εκτέλεση κόρνερ από τη δεξιά πλευρά, ο Χριστόπουλος βρέθηκε αμαρκάριστος στο πρώτο δοκάρι, αλλά σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Τσιντώτα!

Η ΑΕΚ ισοφάρισε τις ευκαιρίες έξι λεπτά αργότερα, όταν ο Άμραμπατ έφυγε στην πλάτη της άμυνας, αλλά άνοιξε το κοντρόλ του, δίνοντας την ευκαιρία στον Τσιφτσή να πέσει στα πόδια του αντιπάλου του και να μπλοκάρει την μπάλα. Αυτή ήταν και η τελευταία, ουσιαστική φάση του πρώτου μέρους, με τις δύο πλευρές να έχουν ως ελαφρυντικό για την έλλειψη θεάματος το γεγονός πως το γήπεδο είχε μετατραπεί σε... λίμνη!

2ο ημίχρονο

Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος. Η δυσκολία των δύο ομάδων στον δημιουργικό τομέα ήταν μεγάλη. Χαρακτηρστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός πως χρειάστηκε να περάσουν 22 λεπτά για να σημειωθεί η πρώτη αξιόλογη ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Άλβαρες εξαπέλυσε έναν «κεραυνό» από τα 30 μέτρα περίπου, αλλά ο Τσιντώτας απομάκρυνε με υπερένταση σε κόρνερ!

Η απάντηση της ΑΕΚ ήρθε τρία λεπτά αργότερα, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα στρώθηκε στον Τζαβέλλα στο ύψος της μικρής περιοχής, που σούταρε, αλλά βρήκε τον Τσιφτσή σε ετοιμότητα.

Το παιχνίδι κυλούσε στο ίδιο μοτίβο, μέχρι το 82ο λεπτό, όταν οι γηπεδούχοι έφτασαν μία «ανάσα» από το γκολ! Ο Κρέσπι έγινε αποδέκτης της μπάλας εντός της μεγάλης περιοχής, σούταρε, αλλά ο Τσιντώτας απέκρουσε με το... κεφάλι!

Πέντε λεπτά πριν λήξει το παιχνίδι, ο Τζαβέλλας φάνηκε να λυτρώνει την ΑΕΚ όταν βρήκε δίχτυα, αλλά ήταν εκτεθειμένος και το γκολ σωστά ακυρώθηκε, με το 0-0 να παραμένει σε ένα ματς που οι απαιτήσεις, δεδομένης της ποιότητας του αγωνιστικού χώρου, δεν μπορούσαν να είναι υψηλές.

Ο MVP

Ο Παναγιώτης Τσιντώτας, που με τις καίριες επεμβάσεις του στο δεύτερο ημίχρονο διατήρησε το μηδέν για την ΑΕΚ!


Η φάση του αγώνα

Το δοκάρι του Χριστόπουλου στο 25ο λεπτό, που θα μπορούσε να είχε δώσει τελείως διαφορετική τροπή στην αναμέτρηση και ένα σπουδαίο τρίποντο στον Αστέρα Τρίπολης.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Γκαρθία (90+4' Τασουλής), Χριστόπουλος, Καστάνιο, Άλβαρες, Βαλιέντε, Μουνάφο (69' Ιγκλέσιας), Ριέρα (69' Αλί Μπαμπά), Κρέσπι (88'  Καρμόνα), Σονί (87' Μπενίτο), Μπαράλες

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Μισελέν, Μοχαμάντι, Βράνιες, Τζαβέλλας, Σιμάνσκι (61' Σάκχοφ), Σιμόες (88' Λε Ταλέκ), Μάνταλος (73' Γέβτιτς), Άμραμπατ, Τσούμπερ (88' Τάνκοβιτς), Αραούχο


Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0