Football Talk

Στίβεν Τζέραρντ: Μία ακόμη επιστροφή «πρώην» παίκτη της Λίβερπουλ ως προπονητή, δεν είχε happy end!

Στίβεν Τζέραρντ: Μία ακόμη επιστροφή «πρώην» παίκτη της Λίβερπουλ ως προπονητή, δεν είχε happy end!

Το πρώτο ματς του Στίβεν Τζέραρντ ως προπονητής στο Άνφιλντ και αντίπαλος της Λίβερπουλ, δεν είχε καλό τέλος, με τους «κόκκινους» να επικρατούν με 1-0 της Άστον Βίλα χάρη στο πέναλτι-γκολ του Μοχάμεντ Σαλάχ, συνεχίζοντας ένα εξαιρετικό σερί κόντρα στους πρώην ποδοσφαιριστές τους που επιστρέφουν ως προπονητές!

Επρόκειτο δεδομένα για ένα από τα πιο ιδιαίτερα φετινά ματς της Premier League, με την Λίβερπουλ να υποδέχεται τον Στίβεν Τζέραρντ για πρώτη φορά ως αντίπαλο στο Άνφιλντ, όντας ο 17ος πρώην ποδοσφαιριστής της που την αντιμετωπίζει ξανά από άλλο πόστο.

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης βεβαίως είναι πως το αποτέλεσμα της Άστον Βίλα, ταυτίζεται με την πλειοψηφία των πρώην ποδοσφαιριστών που έπραξαν κάτι ανάλογο στο παρελθόν. Ο Στίβεν Τζέραρντ ηττήθηκε έστω και δύσκολα, χάρη στο πέναλτι-γκολ του Σαλάχ και αποτελεί τον 15ο προπονητή που χάνει από την πρώην ομάδα του στην πρώτη φορά που την αντιμετωπίζει από άλλο πόστο.

Πρόκειται για ένα συναίσθημα που έχουν βιώσει μεταξύ άλλων ο Κένιν Νταλγκλίς που ηττήθηκε με 3-1 ως προπονητής της Μπλάκμπερν το 1992, ο Γκρέιαμ Σούνες τέσσερα χρόνια αργότερα, με 2-1 με την Σαουθάμπτον και ο Μαουρίτσιο Πελεγκρίνο το 2017 και πάλι με τους «αγίους», αλλά με το «βαρύ» 3-0!

Όσον αφορά τα θετικά αποτελέσματα προπονητών που επέστρεφαν στο Άνφιλντ ως φιλοξενούμενοι και… αντίπαλοι, εξαίρεση αποτελούν μόνο ο Κέβιν Κίγκαν, ως προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι το 2003 και ο Τζον Τοσάκ το 1981, υπερασπιζόμενος τον πάγκο της Σουόνσι.

Ο πρώτος επικράτησε με τους «πολίτες», ο δεύτερος έμεινε στο 2-2, έχοντας προηγηθεί σε δύο περιπτώσεις και μαζί αποτελούν τις μοναδικές εξαιρέσεις που δεν επιβεβαίωσαν τον κανόνα διαχρονικά απέναντι στην Λίβερπουλ!

Ο Στίβεν Τζέραρντ παρά ταύτα δεν κατάφερε να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα και γνώρισε την πρώτη του ήττα μακριά από το Βίλα Παρκ, στην 5η αγωνιστική του στην Premier League!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0