Football Talk

Παναθηναϊκός – Ατρόμητος 2-0: Ο Καρλίτος τον... ξεκόλλησε και ο Παλάσιος σφράγισε το τρίποντο για το «τριφύλλι»! (video)

Παναθηναϊκός – Ατρόμητος 2-0: Ο Καρλίτος τον... ξεκόλλησε και ο Παλάσιος σφράγισε το τρίποντο για το «τριφύλλι»! (video)
Επιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναικό με σκορ 2-0 επί του Ατρομήτου, στο Απόστολος Νικολαΐδης, με τους Καρλίτος και Παλάσιος να... λυτρώνουν το «τριφύλλι»

Ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε τον Ατρόμητο για την 13η αγωνιστική της Super League με τις ομάδες αμφότερες να έχουν το βαθμολογικό κίνητρο. Ο Παναθηναϊκός έψαχνε αντίδραση από το στραβοπάτημα στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ, ενώ οι Περιστερώτες ήθελα να δώσουν συνέχεια στην εμφάνιση της προηγούμενης αγωνιστικής απέναντι στον Απόλλων Σμύρνης (4-1). 
Ο Παναθηναικός είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού χωρίς να δημιουργεί ιδιαίτερα πολλές φάσεις, αλλά μετά το γκολ του Καρλίτος στο 30ο λεπτό, «λύθηκε» και ήταν πιο άνετος στον αγωνιστικό χώρο με δεδομένο το προβάδισμα στο σκορ! 

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο ρυθμός του παιχνιδιού στα πρώτα λεπτά ήταν αρκετά χαμηλός, με τους γηπεδούχους να ψάχνουν ένα γρήγορο γκολ με ανάπτυξη από τα «φτερά». Ο Ατρόμητος ισορρόπησε στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να αναπτυχθεί στο τερέν, με το ρυθμό του ματς να παραμένει χαμηλός.

Η κατοχή της μπάλας ήταν ισορροπημένη, αλλά καμία ομάδα δεν κατάφερε να απειλήσει και να φτάσει σε τελική στο τέρμα μέχρι και το 20 λεπτό της αναμέτρησης.

Οι «πράσινοι» συνέχισε την προσπάθεια του να ψάχνει γκολ, με τους Περιστεριώτες να έχουν μερικές αντεπιθέσεις, αλλά καμία από τις δύο ομάδες δεν είχαν καταφέρει να απειλήσουν την αντίπαλη εστία.

Στο ημίωρο, σε μια φάση με τον Καρλίτος να βρίσκεται στην κορυφή της αντίπαλης περιοχής, ο Αϊτόρ βρήκε χώρο, γέμισε στην περιοχή και ο Ισπανός επιθετικός με μία… γλυκιά κεφαλιά άνοιξε το σκορ για το «τριφύλλι».

Μετά το γκολ οι γηπεδούχοι βρήκαν ρυθμό και πέντε λεπτά αργότερα, σε μια ανάπτυξη από την δεξιά πλευρά ο Αϊτόρ σέντραρε για τον αμαρκάριστο Παλάσιος, ο οποίος πλάσαρε αλλά ο Γιαννιώτης είπε «όχι» στον Αργεντινό.

Οι γηπεδούχοι πήραν το ανάλογο boost μετά το γκολ και επιβλήθηκαν στο χορτάρι, ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν απείλησαν καθόλου την εστία του Μπρινιόλι καθ’ όλη τη διάρκεια του ημιχρόνου.

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το δεύτερο μισό της αναμέτρησης ξεκίνησε με δυνατή βροχή. Η πρώτη φάση ήρθε για τους «πράσινους» με τον Λούκας Βιγιαφάνιες να βρίσκει εξαιρετικά του Αϊτόρ, ο οποίος δέχτηκε την μπαλιά πάτησε περιοχή αλλά καθυστέρησε και το σουτ του κόντραρε στα σώματα.

Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου, έφτασε στην πρώτη της τελική στο 49’ με τον Σπιριντόνοβιτς να κάνει το σουτ και το Μπρινιόλι να μπλοκάρει.

Στο 55΄ο Σάντσες προωθήθηκε από την δεξιά πτέρυγα και σέντραρε για τον Καρλίτος ο οποίος από πολύ κοντινή απόσταση… έπιασε μια αδύναμη κεφαλιά και ο Γιαννιώτης με πολύ σωστή τοποθέτηση μπλόκαρε τη μπάλα εύκολα.

Σε μια πολύ όμορφη συνεργασία των παικτών του Παναθηναϊκού στο 70ο λεπτό, ο Παλάσιος σέντραρε, αλλά ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων απομάκρυνε τον κίνδυνο πρόωρα.

Ο Σεμπάστιαν Παλάσιος, είχε μεγάλη κινητικότητα στο τερέν και προσπαθούσε να διασπάσει την άμυνα του Ατρομήτου με προσωπικές ενέργειες και στο 75ο λεπτό από την αριστερή πλευρά σύγκλινε και εκτέλεσε τον Γιαννιώτη κάνοντας το 2-0 για το «τριφύλλι».

MVP

Τι και αν έλειψε, ο Καρλίτος απέδειξε πως αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Παναθηναικού, καθώς στην πρώτη του τελικη στην εστία, σκόραρε και πέτυχε το 10ο προσωπικό του γκολ! 

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η ευκαιρία του Σεμπάστιαν Παλάσιος στο 35ο λεπτό θα μπορούσε να εξασφαλίσει ένα δεύτερο γκολ και να δώσει στους πράσινους… αέρα δύο γκολ πριν το ημίχρονο! 

Οι ενδεκάδες:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Βέλεθ, Σάρλια (81’ Σένκεφελντ), Χατζηθεοδωρίδης, Πέρεθ, Μαουρίσιο (65’ Αλεξανδρόπουλος), Βιγιαφάνιες, Παλάσιος (84’ Βιτάλ), Αϊτόρ (65’ Χατζηγιοβάννης), Καρλίτος (65’ Μακέντα) 

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Παράσχος): Γιαννιώτης, Στρούγγης (68’ Μπεντινέλι), Χατζηισαΐας, Μαυρομμάτης, Βασιλαντωνόπουλος, Σάλομον (79’ Ντένιτς), Χαρίσης (68’ Νάτσος), Καστεγιάνο, Μουνίθ (79’ Γκαλβάο, 88’ Τζαβίδας), Σπιριντόνοβιτς, Κουλούρης.

Δημήτρης Φεραδούρος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0