Football Talk

Μάντσεστερ Σίτι – Γουλβς 1-0: O Χιμένες και ο 100αρης Στέρλινγκ «κράτησαν» τους πολίτες στην κορυφή! (video)

Μάντσεστερ Σίτι – Γουλβς 1-0: O Χιμένες και ο 100αρης Στέρλινγκ «κράτησαν» τους πολίτες στην κορυφή! (video)

Μια δύσκολη αλλά πολύ ουσιαστική νίκη πέτυχε η Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στη Γουλβς που επικράτησε με το «φτωχό» 1-0, διατηρώντας την κορυφή στην βαθμολογία της Premier League.

Μια «ανόητη» κίνηση και οι δύο κίτρινες του Μεξικανού, Χιμένες, σε λίγα δευτερόλεπτα στο Etihad έκαναν μεγάλο κακό στη Γουλβς, με τη Σίτι να φτάνει στο 1-0 παίζοντας με παίκτη παραπάνω για ένα ολόκληρο ημίχρονο. 


Η Γουλβς έβαλε πολύ δύσκολα στη Μάντσεστερ Σίτι στο Etihad και κατάφερε ν' αποφύγει τους μεγάλους κινδύνους καθ' όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους, όταν και υπήρχε ακόμα αριθμητική ισορροπία. 

Παρ' όλα αυτά οι «πολίτες» δεν μπορούσαν να βρουν τρόπο να φτιάξουν καλές φάσεις για γκολ, οι διαγώνιες κινήσεις του Στέρλινγκ από δεξιά δεν είχαν αποτέλεσμα και οι «λύκοι» κρατούσαν σθεναρή αντίσταση, με το 0-0 του ημιχρόνου να είναι η επιβράβευσή τους.

Βέβαια αυτό που στοίχησε στους φιλοξενούμενους ήταν ότι μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ο Χιμένες, από ανοησία του, αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα, καθώς μπήκε μπροστά στην μπάλα στην εκτέλεση του φάουλ, με αποτέλεσμα να αποβληθεί στο 45+1’ χαλώντας τις ισορροπίες του ματς και δίνοντας την ευκαιρία στη Σίτι να διεκδικήσει κάτι περισσότερο στο 2ο μέρος.



Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου (55’) η Σίτι έχασε τεράστια ευκαιρία. Ο Γκιντογκάν έκανε από τα αριστερά την κεφαλιά, ο Σα δεν μπόρεσε να αποκρούσει, αλλά χάρη στον Κόντι, ο οποίος με κεφαλιά πάνω στη γραμμή έδιωξε σωτήρια, η Γουλβς σώθηκε από βέβαιο γκολ.

Στο 64’ ο Γκιντογκάν έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, με την μπάλα να χτυπά στο χέρι του Νέβες, το οποίο βρισκόταν σε αντικανονική θέση. Η φάση ελέγχθηκε από το VAR, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα υπέρ της Σίτι.

Ο Στέρλινγκ εκτέλεσε τον Σα από τα 11 βήματα, στέλνοντας την μπάλα στο κέντρο της εστίας του Πορτογάλου. Κάπως έτσι, ο Άγγλος έφτασε τα 100 γκολ στην Premier League!




Λίγο μετά, στο 72’, ο Σίλβα δοκίμασε ένα σουτ εντός εστίας, με τον πρώην τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να αποκρούει με τα πόδια. Στο 81’ ένα ακόμη σουτ από τα αριστερά για τους «Πολίτες», αυτή τη φορά του Ζεσούς, με την μπάλα να καταλήγει στην κλειστή γωνία του Σα, και τον Πορτογάλο κίπερ να αποκρούει παραχωρώντας κόρνερ.

Το 1-0 ήταν και το αποτέλεσμα της αναμέτρησης, με τον Πεπ να ξεφυσάει στο φινάλε για την ζόρικη νίκη που όμως εξασφάλισε την παραμονή της ομάδας του στη μοναξιά της κορυφής. 



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Κανσέλο, Ντιαζ, Λαπόρτε, Ζιφτσένκο, Γκιντογκάν (56’ Φόντεν), Ρόντρι, Σίλβα, Στέρλινγκ, Χεσούς, Γκρίλις (74’ Ντε Μπρόινε)

Γουλβς: Σα, Κιλμάν, Κοάντι, Σάις, Σεμέδο, Ντεντόκερ (87’ Ποντένσε), Νέβες (82’ Τρινκάο), Μουτίνιο, Νούρι, Τραορέ (67’ Χι-τσαν), Χιμένες

www.bnsports.gr 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0