Football Talk

Η Νόριτς πρέπει να ανησυχεί: Όταν τρεις ομάδες έχουν 10 ή λιγότερους βαθμούς στην 15η αγωνιστική της Premier League, πέφτει μόνο ο… τελευταίος!

Η Νόριτς πρέπει να ανησυχεί: Όταν τρεις ομάδες έχουν 10 ή λιγότερους βαθμούς στην 15η αγωνιστική της Premier League, πέφτει μόνο ο… τελευταίος!
Μπορεί η παραμονή στην Premier League να είναι μία διαδικασία που δεδομένα φέτος δεν θα ξεκαθαρίσει εύκολα, ωστόσο η ιστορία της κορυφαίας κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου προσφέρεται για… συμπεράσματα. Όταν τρεις ομάδες έχουν συγκεντρώσει 10 ή λιγότερους βαθμούς στην 15η αγωνιστική, εν τέλει υποβιβάζεται μόνο ο… τελευταίος! Στην προκειμένη περίπτωση, η Νόριτς…

Πρόκειται μόλις για την 3η φορά σε επίπεδο Premier League, που τρεις ομάδες φτάνουν στην 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος με 10 ή λιγότερους βαθμούς, με τη Νόριτς, τη Νιούκαστλ και την Μπέρνλι να ισοβαθμούν στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα με τον ίδιο αριθμό ακριβώς βαθμών (10).

Καμία δεν ξεχωρίζει, οι διαφορές τους γίνονται αντιληπτές μόνο αναφορικά με το σύνολο τερμάτων τους και οι μεταξύ τους αναμετρήσεις θα διαδραματίσουν κομβικό ρόλο στην οικονομία της σεζόν. Ωστόσο, προς το παρόν, και οι τρεις «μοιάζουν» ιδιαίτερα!

Η Νιούκαστλ κατέκτησε την πρώτη της νίκη στην PremierLeagueμετά από 14 αναμετρήσεις, χάρη στον Κάλουμ Γουίλσον, η Νόριτς ήταν τέσσερα ματς αήττητη αλλά έχασε από την Τότεναμ, στο 3ο παιχνίδι του Ντιν Σμιθ στον πάγκο της και η Μπέρνλι, με τον Σον Ντάις να συνεχίζει στην τεχνική της ηγεσία, «παλεύει» να αποφύγει ό,τι κάθε χρόνο με κάποιον τρόπο πετυχαίνει… Τον υποβιβασμό!

Τις δύο προηγούμενες φορές που το πρωτάθλημα της Premier Leagueέφτασε στην 15η αγωνιστική και η ζώνη του υποβιβασμού έδειχνε… 10 και κάτω, η 18η και η 19η ομάδα, έμεναν στην Premier League, με την τελευταία να υποβιβάζεται!

Η αρχή έγινε στην σεζόν 2017-18, με τις Σουόνσι, Γουέστ Χαμ και Κρίσταλ Πάλας να βρίσκονται στην επικίνδυνη ζώνη με 9 και 10 βαθμούς αντίστοιχα. Τι συνέβη εν τέλει; Οι «κύκνοι» υποβιβάστηκαν και έκτοτε δεν έχουν επιστρέψει, ενώ τα «σφυριά» σταθεροποιήθηκαν στην Premier Leagueκαι η Πάλας φιγουράρει στη μέση της βαθμολογίας, υπό τις οδηγίες του Πατρίκ Βιεϊρά!

Έναν χρόνο μετά, το εν λόγω σκηνικό επαναλήφθηκε, με τις Φούλαμ, Μπέρνλι και Σαουθάμπτον να ισοβαθμούν στην 15η στροφή του πρωταθλήματος στους 9 βαθμούς! Η Φούλαμ εν τέλει υποβιβάστηκε, για να επιστρέψει έναν χρόνο αργότερα και να αποχωρήσει πάλι, με τις Μπέρνλι και Σαουθάμπτον να διατηρούν την θέση τους.

Κάπως έτσι, καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως η Νόριτς μπορεί και να… ανησυχεί! Η ιστορία της Premier Leagueτην «μπλέκει» και το σύνολο των Χρήστου Τζόλη και Δημήτρη Γιαννούλη οφείλει να βελτιωθεί άμεσα.

Στο ξεκίνημα της σεζόν ήταν άλλωστε το απόλυτο φαβορί για τον υποβιβασμό. Όσον αφορά, τις Νιούκαστλ και Μπέρνλι, η πρώτη αναμένεται να ενισχυθεί σημαντικά τον Ιανουάριο, υπό το διοικητικό καθεστώς των Σαουδαράβων και η δεύτερη έχει την «τεχνογνωσία» να σώσει τον εαυτό της.

Θα επαναληφθεί η ιστορία; Ουδείς μπορεί να μιλήσει με σιγουριά. Ωστόσο, ο Ντιν Σμιθ μπορεί να ανησυχεί δικαιολογημένα, αντικρίζοντας τα στατιστικά που αφορούν άμεσα την ομάδα του. Ίσως έτσι εξηγείται και το γεγονός πως ο Φρανκ Λάμπαρντ δεν είπε το «ναι» στη Νόριτς και επέλεξε να μείνει «άνεργος»!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0