Football Talk

Τσέλσι: Το γρηγορότερο γκολ της ιστορίας της στο Champions League – το Top 5 της λίστας! (video)

Τσέλσι: Το γρηγορότερο γκολ της ιστορίας της στο Champions League – το Top 5 της λίστας! (video)

Το γρηγορότερο γκολ της Τσέλσι στην ιστορία της στο Champions League είναι γεγονός!  Οι «μπλε» άνοιξαν το σκορ στο 2ο λεπτό με τον Βέρνερ και ξεπέρασαν το τέρμα του Τζον Τέρι προ επταετίας που είχε επιτευχθεί… τρία δευτερόλεπτα αργότερα!

Μπορεί η Τσέλσι να βρίσκεται πίσω στο σκορ με την λήξη του πρώτου ημιχρόνου στην Ρωσία, έχοντας δει την Ζενίτ να της ανατρέπει το προβάδισμα, όμως αυτό δεν αναιρεί το γεγονός πως ο Τίμο Βέρνερ μπόρεσε σε 1:23 να «γράψει» ιστορία!

Η Τσέλσι κέρδισε το πρώτο κόρνερ του ματς, ο Μπάρκλεϊ σημάδεψε τον Κρίστενσεν και αυτός με μία κεφαλιά προς τα πίσω, άφησε τον Βέρνερ να «φυσήξει» την μπάλα στα δίχτυα. Κάπως έτσι, επετεύχθη το γρηγορότερο γκολ στην ιστορία της στο Champions League, ξεπερνώντας αυτό του Τζον Τέρι το 2014 απέναντι στην Σάλκε, που είχε λάβει χώρα και πάλι από κόρνερ, αλλά τρία δευτερόλεπτα αργότερα.

Ειδοποιός διαφορά βεβαίως είναι πως η Τσέλσι έχει ήδη δεχθεί δύο γκολ, πριν από την λήξη του εναρκτήριου 45αλέπτου. Αντιθέτως, στο ματς προ επταετίας κόντρα στους Γερμανούς, οι «μπλε» είχαν επικρατήσει με το ευρύ 5-0!

Μπορεί το γκολ του Τίμο Βέρνερ να μοιάζει εντυπωσιακό, αλλά επί της ουσίας προστίθεται σε μία πεντάδα αγώνων, όπου η Τσέλσι άνοιξε το σκορ πριν από την συμπλήρωση 240 δευτερολέπτων! Ποιες είναι αυτές οι περιπτώσεις;

Αντίπαλος και σεζόν

Σκόρερ

Χρονικό σημείο

Τελικό αποτέλεσμα

Τσέλσι–Μπάγερν, 2005

 Τζο Κόουλ

 4’

 4-2

Τσέλσι-Σάλκε, 2007

 Φλορέντ Μαλουντά

 4’

 2-0

Τσέλσι- Φενέρμπαχτσέ, 2008

 Μίκαελ Μπάλακ

 3’

 2-0

Τσέλσι – Βαλένθια, 2011

 Ντιντιέρ Ντρογκμπά

 3’

 3-0

Σάλκε – Τσέλσι, 2014

 Τζον Τέρι

 2’

 0-5


Σαφώς γίνεται αντιληπτό πως αν η Τσέλσι δεν κερδίσει την Ζενίτ και καταλήξει στην 2η θέση του ομίλου με τα μέχρι τώρα δεδομένα, θα είναι η πρώτη φορά που σκοράρει τόσο νωρίς αλλά καταλήγει να ηττηθεί! Παράλληλα, θα χάσει για «παρθενική» φορά μετά από 11 χρόνια, στην τελευταία αγωνιστική του Champions League!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0