Football Talk

Ρόμα - Ίντερ 0-3: Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ντέρμπι, αλλά φέτος ήταν παράσταση για έναν ρόλο! (video)

Ρόμα - Ίντερ 0-3: Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ντέρμπι, αλλά φέτος ήταν παράσταση για έναν ρόλο! (video)
Ποιο ντέρμπι; Η Ίντερ επικράτησε με 3-0 της Ρόμα (04/12) στο Ολίμπικο, πετυχαίνοντας και τα τρία τέρματά της εντός 24 λεπτών! Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Έντιν Τζέκο, που στην επιστροφή του ως αντίπαλος στην «αιώνια πόλη» βρήκε δίχτυα! Αρνητικός πρωταγωνιστής ο Ζοσέ Μουρίνιο, που είδε την ομάδα του να χάνει για δεύτερο σερί ματς στη Serie A και να μετρά μόλις τρεις νίκες μετά από εννέα αγωνιστικές!
Ντέρμπι περιμέναμε, αλλά ντέρμπι ποτέ δεν είδαμε! Η Ίντερ χρειάστηκε μόλις 24 λεπτά για να διαλύσει τη Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο. Οι «νερατζούρι» επικράτησαν με 3-0 των Ρωμαίων στο Ολίμπικο, με τα «φώτα» να στρέφονται στον Έντιν Τζέκο που στην επιστροφή του ως αντίπαλος στην «αιώνια πόλη», βρήκε δίχτυα στο 24ο λεπτό. Ο Τσαλχάνογλου στο 15' άνοιξε τον... δρόμο για τη νίκη με απευθείας εκτέλεση κόρνερ (!) ενώ ο Ντάμφρις διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 39' με κεφαλιά «ψαράκι».

Κατά αυτόν τον τρόπο, η Ρόμα δεν γεύτηκε τη χαρά της νίκης απέναντι στην Ίντερ για ακόμα μία χρονιά, με την τελευταία της νίκη να εντοπίζεται τέσσερα χρόνια πριν και συγκεκριμένα στις 26 Φεβρουαρίου του 2017, όταν είχε επικρατήσει με 3-1.

Η Ίντερ ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο την αναμέτρηση, αφού στην πρώτη της καλή ευκαιρία ευτύχησε να ανοίξει το σκορ με άκρως εντυπωσιακό τρόπο. Ο Χακάν Τσαλχάνογλου εκτέλεσε το κόρνερ από την αριστερή πλευρά στο 15ο λεπτό, έδωσε πολλά φάλτσα στην μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα του Ρουί Πατρίσιο για να γράψει το 1-0!

Οι «νερατζούρι» δεν σταμάτησαν εκεί, όμως! Μετά από μία υπέροχη ομαδική προσπάθεια, ο Έντιν Τζέκο έγινε τελικός αποδέκτης της μπάλας και με πανέξυνπο πλασέ με το «κακό» του ποδί, έγραψε το 2-0 για την ομάδα του στο 24ο λεπτό

Ο ίδιος παίκτης, πέντε λεπτά αργότερα, λίγο έλειψε να βρει και πάλι δίχτυα, όταν βρέθηκε σε θέση βολής εντός περιοχής και σούταρε, αλλά βρήκε τον Πορτογάλο γκολκίπερ της Ρόμα σε ετοιμότητα, αφού απομάκρυνε σε κόρνερ!

Ό,τι δεν κατάφερε ο Τζέκο, το έπραξε ο Ντάμφρις στο 39' με πανέμορφο τρόπο! Ο Μπαστόνι πήρε μέτρα από την αριστερή πλευρά και έκανε τη σέντρα, με την μπάλα να κοντράρει στα σώματα. Εν τέλει, στρώθηκε ιδανικά στον 25χρονο Ολλανδό που βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά «ψαράκι» ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0, τρέποντας το πρώτο ημίχρονο σε έναν υγιή περίπατο για τους «νερατζούρι».

Στο δεύτερο μέρος οι... μηχανές των «νερατζούρι» έσβησαν και χωρίς υπερβολή δεν σημειώθηκε τίποτα το αξιόλογο έως το 78ο λεπτό, όταν ο Ζανιόλο ζήτησε πέναλτι, αλλά ο διαιτητής του το αρνήθηκε, δείχνοντας «παίζεται».

Στα εναπομείναντα λεπτά της αναμέτρησης τίποτα δεν άλλαξε και η Ρόμα για ένα ακόμα ματς έμεινε χωρίς νίκη στη Serie A, όπου μετά από εννέα παιχνίδια έχει μόνο τρεις νίκες! Αντιθέτως, η Ίντερ έδωσε συνέχεια στην... αντεπίθεσή της στον δρόμο προς τη δεύτερη συνεχόμενη κατάκτηση του ιταλικού πρωταθλήματος, ούσα μόλις έναν βαθμό πίσω από τη Μίλαν που βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Ρόμα (Ζοσέ Μουρίνιο): Ρουί Πατρίσιο, Μαντσίνι, Σμόλινγκ, Κούμπουλα (61' Μποβέ), Ιμπάνιες, Μικιταριάν, Κριστάντε, Βερετούτ (90+1' Βολπάτο), Βίνια, Ζανιόλο, Σομουρόντοφ

Ίντερ (Σιμόνε Ιντζάγκι): Χαντάνοβιτς, Ντ'Αμπρόζιο, Σκρίνιαρ, Μπαστόνι (76' Ντιμάρκο), Ντάμφρις, Μπαρέλα (59' Βιδάλ), Μπρόζοβιτς, Τσαλχάνογλου (84' Σένσι), Πέρισιτς, Τζέκο (76' Βεσίνο), Κορέα (59' Σάντσες)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0