Football Talk

Η «παλιοσειρά» της Ευρώπης που έστεψε πρωταθλήτρια την Ατλέτικο Μινέιρο έπειτα από 50 χρόνια!

Η «παλιοσειρά» της Ευρώπης που έστεψε πρωταθλήτρια την Ατλέτικο Μινέιρο έπειτα από 50 χρόνια!

Μπορεί στην ηλικία τους, οι περισσότεροι στην Ευρώπη να αποσύρονται ή να γυρνάνε στην χώρα τους να κλείσουν την καριέρα τους. Όντως επέστρεψαν αλλά όχι για να «κρεμάσουν» τα παπούτσια τους. Το BN Sports ξεχωρίζει τους «σωματοφύλακες» της πρωταθλήτριας Ατλέτικο Μινέιρο.

Ξημερώματα Παρασκευής. Η Ατλέτικο Μινέιρο κερδίζει με 3-2 την Μπάϊα εκτός έδρας και γράφει ιστορία. Δεν στέφεται απλώς πρωταθλήτρια Βραζιλίας αλλά επιστρέφει στην κορυφή έπειτα από 50 χρόνια απουσίας (!). Στην πόλη της επικρατεί πανικός. Ένα πραγματικό χάος πανηγυρισμών και δικαίωσης. Οι μισοί και παραπάνω από αυτούς τους οπαδούς δεν είχαν γεννηθεί καν τότε.

Η επιτυχία ανήκει σε όλους. Αδιαμφησβήτητα. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, όμως ο πολύπειρος Κούκα νιώθει πιο δικαιωμένος από όλους. Ο λόγος βρίσκεται στην εμπιστοσύνη που έδειξε στους «μεγαλύτερους» σε ηλικία. Ποδοσφαιριστές που στην Ευρώπη δεν έχουν θέση αλλά οι ίδιοι απέδειξαν το αντίθετο. Μπορεί η ομάδα να έχει πολύ ταλέντο αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται στην ποιότητα των τεσσάρων κυρίων…

Χουλκ

Ότι και να πεις για αυτό το «θηρίο» είναι λίγο. Δεν είχε την καριέρα του που άρμοζε, καθώς πέρα από τα κατορθώματα στην Πόρτο και στην Ζενίτ, έμεινε για πολλά χρόνια στην Κίνα και χάθηκε από το προσκήνιο. Όταν έμεινε ελεύθερος, ο Χουλκ, προσεγγίστηκε από αρκετούς συλλόγους, μεταξύ αυτών και ο Ολυμπιακός, όμως επέλεξε τον επαναπατρισμό και την Ατλέτικο Μινέιρο, τον περασμένο Φλεβάρη.

Αυτά που έχει κάνει φέτος, είναι μυθικά. Σε ηλικία 35 ετών δείχνει πως δεν πρόκειται να γεράσει. Έχει αγωνιστεί 64 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις (!). Μέσα σε αυτές, έχει ματώσει τα αντίπαλα δίχτυα 33 φορές ενώ έχει μοιράσει και 13 ασίστ. Η συμβολή του για το πρωτάθλημα ήταν απλά… ανατριχιαστική.

Ντιέγκο Κόστα

Το «κακό παιδί» σε όποια ομάδα πήγαινε. Ο Ισπανοβραζιλιάνος επιθετικός άφησε την Ευρώπη μετά τα όσα συνέβησαν στην Ατλέτικο Μαδρίτης και πήρε τον δρόμο της επιστροφής στην πατρίδα του. Έπαιξε με επιτυχία στους «ροχιμπλάνκος» και στην Τσέλσι, με αποτέλεσμα να γίνει από τους κορυφαίους φορ στον κόσμο. Όμως, η συμπεριφορά του τον «πρόδωσε» και η αξία του έπεφτε όλο και περισσότερο με τα παραπτώματά του.

Μπορεί να έκανε μεταγραφές ύψους 100 εκατ. ευρώ αλλά στην Ατλέτικο Μινέιρο πήρε μεταγραφή ως ελεύθερος. Σε αντίθεση με τον Χουλκ, ο 33χρονος φορ έπαιξε σε 17 ματς αλλά σκόραρε πέντε τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις, βάζοντας το λιθαράκι του στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Μαριάνο

Ακόμα μία περίπτωση που ο Ολυμπιακός ενδιαφέρθηκε αλλά κατέληξε στην Βραζιλία. Έπειτα από οκτώ χρόνια παρουσίας στην Ευρώπη, ο Μαριάνο αποφάσισε να επαναπατριστεί για χάρη της Ατλέτικο Μινέιρο. Μέχρι τότε, είχε κάνει εντυπωσιακές θητείες με την Γαλατασαράι και την Μπορντό, κατακτώντας τίτλους και αποτελώντας από τα βασικά γρανάζια στην άμυνα των ομάδων.

Στα 35 του, πολλοί πίστεψαν πως θα τελειώσει την καριέρα του, όμως ο ίδιος απέδειξε πως έχει πολλά να προσφέρει. Πήρε τη φανέλα βασικού σπίτι του και πρόσφερε στα μέγιστα για να φτάσει ο σύλλογος του στην κατάκτηση του τίτλου. Συμπλήρωσε 46 ματς σε όλες τις διοργανώσεις (!) με ένα γκολ και δύο ασίστ στο ενεργητικό του, ακολουθώντας τα βήματα του Χουλκ.

Εντουάρντο Βάργκας

Ακόμη ένας ποδοσφαιριστής με πλούσια θητεία στην Ευρώπη. Η μόνη διαφορά είναι πως είναι Χιλιανός. Ο Εντουάρντο Βάργκας είχε αποχωρήσει την ήπειρό μας από το καλοκαίρι του 2017, όταν πήρε μεταγραφή στην Τίγκρες του Μεξικό. Τον Νοέμβριο του 2020, αποδέχθηκε την πρόταση της Μινέιρο και υπέγραψε συμβόλαιο μαζί της.

Έγινε από τα βασικά της εξτρέμ και με την δυναμικότητά του, έκανε την απόλυτη διαφορά. Σε ηλικία 32 ετών, αποδεικνύει μέρα με την μέρα, πως είναι πολύτιμος για τον βραζιλιάνικο σύλλογο. Όσο για τον απολογισμό, τα εννιά γκολ και οι τέσσερις ασίστ σε 39 ματς μόνο απαρατήρητα δεν περνούν.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0