Football Talk

ΑΕΛ - ΠΑΟΚ 1-1: Με φάουλ... ποίημα του Κούρτιτς γλίτωσε τα χειρότερα ο «Δικέφαλος του Βορρά» στο 95'! (video)

ΑΕΛ - ΠΑΟΚ 1-1: Με φάουλ... ποίημα του Κούρτιτς γλίτωσε τα χειρότερα ο «Δικέφαλος του Βορρά» στο 95'! (video)
Ο ΠΑΟΚ φάνηκε κατώτερος των περιστάσεων απέναντι στην ΑΕΛ στο Αλκαζάρ, αλλά το φοβερό φάουλ του Γιάσμιν Κούρτιτς που έγραψε το 1-1 (01/12) στην τελευταία φάση του παιχνιδιού, σε ένα déjà vu με αυτό της Λεωφόρου, στάθηκε αρκετό για να του δώσει «ανάσα»! Όλα ανοιχτά στη ρεβάνς της Τούμπας, αφού ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε τις ευκαιρίες, αλλά οι «βυσσινί» το προβάδισμα έως το 95'!
Ένας ΠΑΟΚ που προβλημάτισε για ακόμα μία φορά μέσα σε λίγες ημέρες, απέφυγε τα χειρότερα απέναντι στην ΑΕΛ στο 95' χάρη στον Γιάσμιν Κούρτιτς, που έγραψε το τελικό 1-1 με απευθείας εκτέλεση φάουλ!

Ο Ταχάρ είχε ανοίξει το σκορ για τους «βυσσινί» στο 64' που είδαν από μία στιγμή έμπνευσης, δευτερόλεπτα πριν λήξει το ματς, να χάνουν ένα σημαντικό αποτέλεσμα για την πολυπόθητη πρόκριση μέσα από τα χέρια τους.

1ο ημίχρονο

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε δυναμικά την αναμέτρηση και μόλις στο 5ο λεπτό προσπάθησε να απειλήσει. Ο Ελ Καντουρί πέρασε την μπάλα στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΛ, ο οποίος δεν πρόλαβε να τσιμπήσει την μπάλα και ο Σουλούκος μπλόκαρε.

Χρειάστηκε περίπου μισή ώρα παιχνιδιού, μέχρις ότου συμβεί κάτι αξιοσημείωτο στο ματς. Στο 32' ο Μουργκ συνεργάστηκε με τον Τέιλορ, βγήκε η σέντρα προς τον Μιχάι, αλλά η κεφαλιά του τελευταίου ήταν αδύναμη και δεν ανησύχησε τον γκολκίπερ της ΑΕΛ

Πέντε λεπτά αργότερα, ο ΠΑΟΚ έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου! Ο Άκπομ έφυγε στον κενό χώρο, βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά δεν πλάσαρε όπως θα ήθελε, αφού επενέβη ο Θεολόγου!

Κατά αυτόν τον τρόπο το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να έχει μεν τον πρώτο λόγο των κινήσεων, αλλά χωρίς καμία ουσία δε. Η κατοχή έφτασε στο εντυπωσιακό 75% υπέρ του, αλλά δεν κατάφερε να την μετουσιώσει σε κάτι μεγαλύτερο.

2ο ημίχρονο

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε. Τα ηνία ήταν και πάλι στα «χέρια» του ΠΑΟΚ. Μάλιστα, λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ στο 55ο λεπτό, όταν ο Σφιντέρσκι έστρωσε την μπάλα στον Άκπομ, που βρήκε χώρο να εκτελέσει, αλλά το τελείωμά του ήταν πολύ κακό.
 
Ό,τι δεν κατάφεραν οι Θεσσαλονικείς, το έπραξε η ΑΕΛ εννέα λεπτά αργότερα! Ο Γλυνός έστρωσε με υπέροχη κεφαλιά-πάσα την μπάλα στον Ταχάρ, αυτός πρόλαβε τον Ζίβκοβιτς και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να γράψει το 1-0!

Ο ΠΑΟΚ είχε ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία στο 78', αλλά η κεφαλιά του Σφιντέρσκι δεν στάθηκε ικανή να νικήσει τον Σουλούκο. Εν τέλει, η λύση ήρθε μέσω... Κούρτιτς στην τελευταία φάση του παιχνιδιού!

Σε ένα déjà vu της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό, ο πολύπειρος χαφ έστησε την μπάλα περίπου 23 μέτρα μακριά από την εστία του γκολκίπερ της ΑΕΛ και με υπέροχη απευθείας εκτέλεση φάουλ έγραψε το 1-1 που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης. Μάλιστα, μετά το τελευταίο σφύριγμα υπήρξε ένταση μεταξύ των Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Μπαντιμπανγκά, αλλά με την επέμβαση των ψυχραιμότερων τα πνεύματα ηρέμησαν.

Με αυτόν τον τρόπο, λύτρωσε την ομάδα του στο 95' και άφαίρεσε ένα μεγάλο βάρος από την πλάτη της ομάδας του εν όψει της ρεβάνς στην Τούμπα, όπου θα κριθεί και η πρόκριση στα προημιτελικά.


ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Σουλούκος, Παπαγεωργίου, Γκοτζαμανίδης, Θεολόγου, Μαϊδάνος, Γαρουφαλιάς, Ταχάρ (73' Ηλιάδης), Γιάκος (62' Συμελίδης), Μαυριάς (62' Παπαγεωργίου), Γλυνός (82' Μπαντιμπανγκά), Κούστα (62' Ακούνια)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Λύρατζης (63' Σίντκλεϊ), Ίνγκασον, Μιχάι, Τέιλορ, Εσίτι (63' Κούρτιτς), Σβαμπ (75' Μπίσεσβαρ), Μουργκ (63΄Ζίβκοβιτς), Ελ Καντουρί, Σφιντέρσκι, Άκπομ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0