Football Talk

Εξωπραγματική Λίβερπουλ «έσπασε» ρεκόρ 94 χρόνων - Η πρώτη αγγλική ομάδα που σκοράρει 2+ γκολ για 18 σερί ματς!

Εξωπραγματική Λίβερπουλ «έσπασε» ρεκόρ 94 χρόνων - Η πρώτη αγγλική ομάδα που σκοράρει 2+ γκολ για 18 σερί ματς!

Μπορεί η αναμέτρηση της Λίβερπουλ με την Έβερτον να έφτασε αισίως στην λήξη του πρώτου μέρους, όμως οι «κόκκινοι» προηγήθηκαν με 2-0, από το 20ο λεπτό, δεχόμενοι γκολ πέντε λεπτά πριν από το σφύριγμα για την ανάπαυλα (1-2). Τι σημαίνει αυτό; Πως αποτελούν την πρώτη αγγλική ομάδα που σκοράρει τουλάχιστον δύο γκολ σε 18 συνεχόμενες αναμετρήσεις, ρεκόρ που κρατούσε η Σάντερλαντ από το 1927!

Την εντυπωσιακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται φρόντισε να επιβεβαιώσει από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης στο Γκούντισον Παρκ η Λίβερπουλ, με τους «κόκκινους» να προηγούνται της Έβερτον με 2-0 από το 20’, μετά τα γκολ των Τζόρνταν Χέντερσον και Μοχάμεντ Σαλάχ, δεχόμενοι πάντως την μείωση του σκορ πριν από την ολοκλήρωση του εναρκτήριου 45αλέπτου!


Ωστόσο, το… εξωπραγματικό της υπόθεσης δεν είναι το γεγονός πως η Λίβερπουλ προηγείται με 2-1 απέναντι σε μία ομάδα που έχει να κερδίσει εδώ και δύο μήνες, εξαιρώντας πως αναφερόμαστε σε μία έδρα από την οποία ο Γιούργκεν Κλοπ δεν έχει περάσει επιτυχώς από το 2015.

Αυτό που κρατάμε είναι πως με τα δύο γρήγορα γκολ της, είναι η πρώτη αγγλική ομάδα που πετυχαίνει τουλάχιστον δύο τέρματα σε 18 συνεχόμενες αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις, μετά την Σάντερλαντ το 1927 που σταμάτησε στις 17!

Το ρεκόρ «έσπασε», η Λίβερπουλ δικαιολογεί τον λόγο που διαθέτει την καλύτερη επιθετική γραμμή του πρωταθλήματος με 41 γκολ υπέρ της σε 13 και… κάτι ματς, και το επίτευγμά της δεν έχει επαναληφθεί από καμία αγγλική ομάδα!

Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός πως καμία ομάδα δεν έχει καταφέρει να κερδίσει τα 12 από τα 20 πρώτα ματς της σε μία σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις, σκοράροντας τουλάχιστον δύο γκολ, την καθιστά το λιγότερο εντυπωσιακή, οδεύοντας για το… γούρικο 13!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0