Football Talk

Όταν η Β’ Εθνική κερδίζει τον Ολυμπιακό: Από το ρεσιτάλ του Κοντογουλίδη στην ματσάρα της Λιβαδειάς (video)

Όταν η Β’ Εθνική κερδίζει τον Ολυμπιακό: Από το ρεσιτάλ του Κοντογουλίδη στην ματσάρα της Λιβαδειάς (video)

Το εκτεταμένο ροτέισον του Πέδρο Μαρτίνς έκανε τον Ολυμπιακό να υποστεί την 3η του ήττα στην ιστορία του από ομάδα της Β’ Εθνικής και πρώτη μετά το 2009.

Σχετικά Άρθρα

Το κύπελλο Ελλάδας είναι ο θεσμός των εκπλήξεων και ήδη, μέχρι τη φάση των «16», έχουμε δει αρκετές. Ωστόσο, στη Λιβαδειά προστέθηκε ακόμα μία. Συγκεκριμένα, ο Λεβαδειακός φιλοξένησε τον Ολυμπιακό για το πρώτο παιχνίδι του γύρου και πρόσφεραν μία… διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 2-0 μόλις στο 7’, ο Ολυμπιακός μείωσε, οι Βοιωτοί ανέβασαν ξανά τον δείκτη του σκορ στο 3-1 και ο Ρόνι Λόπες διαμόρφωσε το τελικό 3-2, οδηγώντας το θέμα της πρόκρισης σε τρεις εβδομάδες από τώρα στο Φάληρο. Αυτή, ωστόσο, δεν ήταν η πρώτη ήττα του Ολυμπιακού από ομάδα Β’ Εθνική. Συγκεκριμένα, έχει συμβεί μόλις άλλες δύο φορές.

ΠΑΣ Γιάννενα (2007): Με υπογραφή του… Κοντογουλίδη!

Σεζόν 2006/07. Ο Ολυμπιακός έχει βγει εκτός Ευρώπης πριν τα Χριστούγεννα με μόλις τρεις βαθμούς απολογισμό στον όμιλό του στο Champions League αλλά έχει πάρει σαφή προβάδισμα για ακόμα ένα πρωτάθλημα στο παλμάρε του. Φυσικά, ο στόχος είναι το νταμπλ, με την ομάδα του Τάκη Λεμονή να έχει φτάσει μέχρι και τα προημιτελικά της διοργάνωσης έπειτα από τις εύκολες προκρίσεις στους προηγούμενους γύρους.

Στην κλήρωση, πέφτει πάνω στον ΠΑΣ Γιάννινα από την Β’ Εθνική. Ένα εμπόδιο που θεωρητικά, ο Ολυμπιακός εύκολα θα μπορούσε να περάσει. Ο Τάκης Λεμονής αποφασίζει να χρησιμοποιήσει τις ρεζέρβες του στο πρώτο ματς στους Ζωσιμάδες. Η ομάδα του Παπακώστα το εκμεταλλεύεται και δείχνει στον Ολυμπιακό πως δεν θα έπρεπε την υποτιμήσει. Ο Κοντογουλίδης ανοίγει το σκορ στο 32ο λεπτό και ο Ντομορό διπλασιάζει τα τέρματα των γηπεδούχων στο 76’, δίνοντας σαφές προβάδισμα πρόκρισης.

Στη ρεβάνς, μπορεί ο Λεμονής να έριξε στον αγωνιστικό χώρο την κανονική εντεκάδα, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό. Μπορεί οι Τζόρτζεβιτς και Μπαμπαγκίντα να ισοφάρισαν το σκορ του πρώτου παιχνιδιού όμως το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, όπου ο Κοντογουλίδης πέτυχε το δεύτερο τέρμα του κόντρα στον Ολυμπιακό και χάρισε μία επική πρόκριση στα Γιάννενα.

Πανσερραϊκός (2009): Όλα… στραβά και το «σοκ» της χρονιάς

Έπρεπε να περάσουν σχεδόν δύο χρόνια για να επαναληφθεί ένα ανάλογο κάζο. Ίσως λίγο μεγαλύτερο. Ο Ολυμπιακός είχε περάσει στους ομίλους του Champions League, ενώ είχε μία αξιοπρεπή πορεία στο πρωτάθλημα. Φυσικά, και τότε ο στόχος ήταν μόνο το νταμπλ. Αλλά το όνειρο του κυπέλλου Ελλάδας είχε σβήσει απότομα. Συγκεκριμένα, για τον 4ο γύρο του θεσμού, οι «ερυθρόλευκοι» κληρώθηκαν με τον Πανσερραϊκό της Β’ Εθνικής.

Γεμάτη με ταλέντα, η ομάδα των Σερρών προκάλεσε το πρώτο και μεγαλύτερο «σοκ» της σεζόν. Στις 27 Οκτωβρίου, ο Ζίκο κάνει αλλαγές στο βασικό σχήμα, όμως το γεγονός πως τα παιχνίδια ήταν μονά, δεν βοήθησε καθόλου την κατάσταση. Ο Λεοζίνιο πέτυχε ένα τρομερό γκολ με φάουλ στο 17’ και ο Στέφανος Αθανασιάδης διπλασιάζει τα τέρματα των γηπεδούχων στο 52’.

Ο Ολυμπιακός «παγώνει» και… τρέχει για να γυρίσει τούμπα το ματς. Ο Κώστας Μήτρογλου μειώνει στο 67’ και οι «ερυθρόλευκοι» πιέζουν σε μεγάλο βαθμό την ομάδα του Χόγιος για την ισοφάριση. Η φουλ επίθεση φέρνει και τον Πανσερραϊκό σε πλεονεκτική θέση. Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος βρίσκει τη μπάλα με το χέρι και ο Ριμόλντι ευστοχεί από τα έντεκα βήματα για το τελικό 3-1.

Έτσι, ο Ολυμπιακός βγαίνει εκτός κυπέλλου Ελλάδας ενώ την ίδια σεζόν, θα χάσει και το πρωτάθλημα από τον Παναθηναϊκό. Η μόνη επιτυχία, πως πέρασε από τη φάση των ομίλων στην Ευρώπη και σταμάτησε στους «16» από την Μπορντό.


Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0