Football Talk

Ατρόμητος – Απόλλων Σμύρνης: Αίμα και άμμος με φόντο την παραμονή

Ατρόμητος – Απόλλων Σμύρνης: Αίμα και άμμος με φόντο την παραμονή
Η 12η αγωνιστική της Super League βρίσκει αντιμέτωπες τις δύο ομάδες που βρίσκονται στον πάτο τις βαθμολογίας. Η μεταξύ τους αναμέτρηση αποτελεί έναν «τελικό» που μπορεί να κρίνει πολλά...

Ντέρμπι ουραγών στο Περιστέρι για την 12η αγωνιστική της Superleague. Σε ένα ματς τεράστιας βαθμολογικής σημασίας, που μπορεί να χαρακτηριστεί ως «τελικός» για την υπόθεση παραμονή, ο τελευταίος Ατρόμητος των 6 βαθμών, υποδέχεται τον προτελευταίο Απόλλωνα Σμύρνης των 7.

Οι γηπεδούχοι διανύουν μια εφιαλτική χρονιά, πολύ μακριά από τις προσδοκίες και την ποιότητα του ρόστερ τους. Ευελπιστούν με αφετηρία τη Σαββατιάτικη αναμέτρηση, να ξεκινήσει η αναζήτηση της χαμένης τους φέτος σταθερότητας. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα οι τελευταίες αγωνιστικές, που έχουν «κατορθώσει», μέσα σε διάστημα δύο μόλις εβδομάδων να βρεθούν από τον παράδεισο στην κόλαση. Από την πρώτη νίκη της σεζόν επί του ισχυρού ΠΑΟΚ με 2-0, στο «Βατερλό» της Τρίπολης και την ήττα από τον Αστέρα με 2-6.

Ο Απόλλων Σμύρνης δεν έχει επιδείξει τόσο μεγάλα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, αλλά δυσκολεύεται σταθερά να πάρει τελικά αυτό που θέλει μέσα στα παιχνίδια. Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει η κάκιστη αποτελεσματικότητα του, έχοντας τη χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος με μόλις 6 γκολ.  

Κοινός παρονομαστής για τους μονομάχους, η παρουσία δύο Ελλήνων επιθετικών στη βασική ενδεκάδα. Ο Ευθύμης Κουλούρης επέστρεψε από τη Γαλλία και την Τουλούζ, για να αποτελέσει το σημείο αναφοράς της επίθεσης του Ατρομήτου και σε ένα βαθμό το έχει καταφέρει με 3 γκολ στο «παλμαρέ του». Ο Νίκος Ιωαννίδης στην αντίπερα όχθη, επίσης με 3 γκολ φέτος, πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις, μην έχοντας όμως την απαιτούμενη στήριξη για να «κουβαλήσει» την επίθεση της ομάδας του.

Σημαντικός παράγοντας αστάθειας που συντέλεσε στην κακή φετινή πορεία των δύο ομάδων, αποτελεί η αλλαγή προπονητή στην οποία προχώρησαν στις αρχές του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Απόλλωνα έκανε την αρχή, ούσα η πρώτη που αποφάσισε να προβεί σε αντικατάσταση για φέτος, προσλαμβάνοντας τον Τζανλούκα Φέστα, στη θέση του Γιάννη Πετράκη. Ο Ατρόμητος από τη μεριά του, απέλυσε τον Άνχελ Λόπεθ και στη θέση του προσέλαβε τον Γιώργο Παράσχο με σκοπό να τον βγάλει από το τέλμα των συνεχόμενων ηττών, με τις οποίες ξεκίνησε τη χρονιά.

Από τις περσυνές αναμετρήσεις των δύο κλαμπ προκύπτει σχετική ισορροπία, με τον Απόλλωνα να επικρατεί στην έδρα του δύσκολα, με 2-1. Τα δύο παιχνίδια που διεξήχθησαν στην έδρα του Ατρομήτου, για κανονική διάρκεια και play-out, έληξαν ισόπαλα με 2-2 και 1-1 αντίστοιχα.

Η Σαββατιάτικη αναμέτρηση (17:15) έρχεται σε μία χρονική στιγμή, που μπορεί να αποδειχθεί κομβικής σημασίας για το τελικό ταμείο. Όποιος επικρατήσει δεν κερδίζει μόνο τρεις βαθμούς και ψυχολογία για τη δύσκολη συνέχεια, αλλά τους στερεί και από τον άμεσο ανταγωνιστή του. Ο νικητής τα παίρνει όλα και ο χαμένος τίποτα…

Έκτορας Σταυρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0