Football Talk

Παναθηναϊκός: Οι νίκες Ευρώπης, η ηρεμία πριν τη… διαβολοβδομάδα και το «Federico is back»!

Παναθηναϊκός: Οι νίκες Ευρώπης, η ηρεμία πριν τη… διαβολοβδομάδα και το «Federico is back»!
Ο Παναθηναϊκός συνέχισε σε νικηφόρα μονοπάτια (2/2 με Λαμία και Παναιτωλικό μετά τη διακοπή) και το «BN Sports» σταχυολογεί τα σημαντικότερα συμπεράσματα που προέκυψαν από το νέο «τρίποντο» του τριφυλλιού.

Γράφει ο Κυριάκος Δημητρόπουλος

Ο Παναθηναϊκός δεν εντυπωσίασε κόντρα στον Παναιτωλικό. Δεν πέτυχε 3,4 ή και 5 γκολ, ωστόσο αυτό δεν έχει ιδιαίτερη σημασία από την στιγμή που ήταν ουσιαστικός, κυνικός και πήρε το ζητούμενο.

Και οι συγκεκριμένοι χαρακτηρισμοί δεν είναι… συνηθισμένοι για τους «πράσινους» που σε πάμπολλα παιχνίδια έχουν χάσει την ψυχραιμία τους, έχουν κολλήσει στο 0-0 είτε έχουν χάσει και ματς μέσα από τα χέρια τους.

Ο Παναιτωλικός έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε και αν δεν ήταν η καταπληκτική επέμβαση του Μπρινιόλι στο σουτ του Καρέλη, θα είχε προηγηθεί και θα είχε βάλει ακόμα δυσκολότερα στους γηπεδούχους. Αλλά είχε ταβάνι στην απόδοση του στη Λεωφόρο και αυτό φάνηκε.

Τέτοιες νίκες δίνουν την έξοδο στην Ευρώπη!

Πολύ σημαντικές οι νίκες στα ντέρμπι. Δίνουν χαρά και… κουράγιο στον κόσμο, όμως, έχει αποδειχθεί πολλάκις ότι σε ένα πρωτάθλημα μαραθώνιο δεν παίζουν τον καθοριστικό ρόλο.

Αντιθέτως, «τρίποντα» απέναντι σε ομάδες όπως ο Απόλλων Σμύρνης, ο Βόλος, ο Παναιτωλικός, η Λαμία ή αντίστοιχα οι γκέλες απέναντι σε ΠΑΣ Γιάννινα, ΟΦΗ κ.ο.κ. είναι που αποδεικνύονται κομβικές για την έξοδο ή μη στην Ευρώπη. Αν ο Παναθηναϊκός (που βρίσκεται ήδη μέσα στα πλέι οφ) συνεχίσει να παίρνει τους τρεις βαθμούς κόντρα σε αυτές τις τότε είναι δεδομένο πως θα επιστρέψει την επόμενη σεζόν επιτέλους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Κέρδισε ηρεμία ενόψει Βόλου και… ΟΑΚΑ!

Στο προηγούμενο άρθρο, μετά τη νίκη κόντρα στη Λαμία, αναφέραμε ότι είναι πολύ σημαντικό ο Παναθηναϊκός να κερδίσει και τον Παναιτωλικό ώστε να επανέλθει πλήρως η ηρεμία στην ομάδα, καθότι τις τελευταίες εβδομάδες η πίεση για αποτελέσματα είχε ανέβει κατακόρυφα.

Πράγματι, η ομάδα του Γιοβάνοβιτς έκανε το 2/2, επανέφερε την καλή ψυχολογία, πήρε πολύτιμους βαθμούς και πάει στα πολύ επικίνδυνα ματς με Βόλο (εντός για το Κύπελλο) και ΑΕΚ (εκτός για τη 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος) έχοντας κλίμα συσπείρωσης, αυτοπεποίθηση και πίστη για νέα θετικά αποτελέσματα.

Όλα μπορούν να αλλάξουν βέβαια μέσα σε 1 εβδομάδα και άπαντες είναι δεδομένο ότι κρίνονται από τα αποτελέσματα, αλλά ο Παναθηναϊκός οφείλει να πάει για το 2/2 και σε αυτά τα ματς, να παλέψει, να μοχθήσει. Έτσι όπως θέλει να τον βλέπει ο κόσμος του.

5443592.jpg

Ο Μακέντα είναι εδώ!

Ο Φεντερίκο Μακέντα βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σταθερά στα ονόματα που μια… μένουν και μια φεύγουν από τον Παναθηναϊκό. Εισέπραξε μεγάλη κριτική στα πρώτα φετινά ματς της ομάδας, ωστόσο, όταν έγινε γνωστό πως αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού, τότε όλα… εξηγήθηκαν.

Ο Ιταλός δεν είναι κακός ποδοσφαιριστής. Αν κάποιος το έχει υποστηρίξει αυτό μάλλον δεν έχει δει τα όσα έχει προσφέρει τα τελευταία χρόνια στον Παναθηναϊκό, αφού δεν λες και λίγα και τα 39 γκολ σε 105 συμμετοχές.

Ο 30χρονος φορ σκόραρε (και) με τη Λαμία και με τον Παναιτωλικό και δηλώνει ξανά «παρών», όπως άλλωστε παραδέχθηκε και ο ίδιος στις δηλώσεις του μετά το ματς.

«Yes, Federico is back», ανέφερε αρχικά μετά από τη σχετική μετάφραση του Μιγκέλ Καπουάνο (ο μεταφραστής του Παναθηναϊκού) και συνέχισε λέγοντας: «Δε μου αρέσει να μιλάω πολύ, μου αρέσει να κάνω τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Προσπάθησα πολύ να επιστρέψω, η σημερινή νίκη με κάνει χαρούμενο και η σημερινή νίκη μας δίνει σημαντικούς βαθμούς που τελευταία είχαμε χάσει».

Ο ποιοτικός Μακέντα, μαζί με τις υπόλοιπες… παλιοσειρές του τριφυλλιού (Μαουρίτσιο, Βιαγιάνιες – αμφότεροι εξαιρετικοί με τους Αγρινιώτες) κρίνονται υπέρ απαραίτητοι να βοηθήσουν τόσο στο κύπελλο όσο και στο πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός, πάντως, μοιάζει ήδη να έχει μπει σε μια αγωνιστική… σειρά και αυτό είναι και το πιο αισιόδοξο κομμάτι της υπόθεσης.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0