Football Talk

Φρεντ: Κλείνει τα αυτιά του και συνεχίζει να… τρέχει για να γίνει σημαντικός στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Φρεντ: Κλείνει τα αυτιά του και συνεχίζει να… τρέχει για να γίνει σημαντικός στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Η κριτική δεν είναι δύσκολο πράγμα και δεν χρειάζεται κάποιου είδους ικανότητα. Μπορεί να την ασκήσει ο κάθε ένας, μπορεί να είναι δικαιολογημένη και ενδέχεται πολλές φορές να μην στηρίζεται πουθενά. Κάτι τέτοιο συμβαίνει με τον Φρεντ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αποτελεί το «μαύρο πρόβατο» και προσπαθεί κάθε εβδομάδα να… τρέξει περισσότερο από την προηγούμενη για να διαψεύσει τους επικριτές του!

Δεν είναι αναληθές να πει κανείς πως ο Φρεντ δεν είναι ο κατάλληλος ποδοσφαιριστής για να αποτελεί τον βασικό ανασταλτικό μέσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ναι, είναι ακούραστος, τρέχει πολύ περισσότερο από όλους τους υπόλοιπους στο ρόστερ των «κόκκινων διαβόλων», προσπαθεί και μαρκάρει με περίσσιο πάθος.

Ωστόσο, οι φίλοι της ομάδας δεν είναι ικανοποιημένοι μόνο με τα εν λόγω χαρακτηριστικά. Θα ήθελαν έναν πιο ταλαντούχο αμυντικό μέσο, ο οποίος θα μπορούσε να φτιάξει παιχνίδι. Να είναι συνεπής ανασταλτικά, αλλά να μπορεί να πάρει την μπάλα και να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για τον αντίπαλο.

Δεδομένα το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό απουσιάζει από το «ρεπερτόριο» του Φρεντ. Παρόλα αυτά, ίσως ο βασικότερος λόγος που οι επικριτές του ποδοσφαιριστή όλο ένα και αυξάνονται, είναι το γεγονός ότι… αγωνίζεται.

FFTTYy3XEAkTCu1_1.jpg

Ήταν βασικός με τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ και εξακολουθεί να βρίσκεται στο αρχικό σχήμα και υπό τις οδηγίες του Μάικλ Κάρικ. Κάτι περισσότερο δεν θα βλέπουν αυτοί από όσους τον κατηγορούν; Πιθανότατα ναι!

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως στα δύο παιχνίδια, στα οποία ο Φρεντ δεν παραβρέθηκε στην αποστολή της ομάδας του στην PremierLeagueη Γιουνάιτεντ δέχθηκε 8 από τα 22 γκολ που έχει αντικρίσει στην εστία της συνολικά!

Το αήττητο σερί μακριά από το Όλντ Τράφορντ «έσπασε» από την Λέστερ με 4-2 σε αναμέτρηση που ο Φρεντ δεν αγωνιζόταν, ενώ και στο τελευταίο ματς του Σόλσκιερ στον πάγκο της κόντρα στην Γουότφορντ (4-1), ο Φρεντ δεν συμπεριλήφθηκε στην 18άδα!

Μήπως λοιπόν ο 28άχρονος Βραζιλιάνος είναι σημαντικός για τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του; Διότι οι αριθμοί απέναντι στην Τσέλσι αυτό αποδεικνύουν! Αναχαίτισε εννέα φορές την μπάλα, προσπάθησε να περάσει κάποια πάσα στο αμυντικό «τρίτο» των «μπλε» σε τέσσερις περιπτώσεις και αγωνίστηκε με… μυαλό, μιας και δεν υπέπεσε ούτε σε ένα φάουλ, πράγμα εντυπωσιακό, αν αναλογιστεί κανείς πως οι «κόκκινοι διάβολοι» αμύνονταν διαρκώς!

 


Αγωνίστηκε για πρώτη φορά δίπλα στον ΜακΤόμινεϊ και τον Μάτιτς στην τρέχουσα σεζόν και για… δεύτερη συνολικά στην καριέρα του. Η κατάληξη; Τόσο στο ματς της Έβερτον κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όσο και σε αυτό της Τσέλσι με τους «κόκκινους διαβόλους», το τελικό 1-1 τον μετέτρεψε σε πρωταγωνιστή.

 

Επί της ουσίας, ο Φρεντ δίνει κάθε εβδομάδα ένα τεστ, στο οποίο άλλοτε «κόβεται» και κάνει δύο βήματα πίσω, όπως στο ντέρμπι απέναντι στην Λίβερπουλ, είτε… περνά και δημιουργεί μία συζήτηση που χαρακτηρίζεται από επιείκεια.

Όπως και να έχει τα χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του είναι γνωστά. Το ότι στο 85ο λεπτό θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί το λάθος του Μεντί και δεν το έκανε, επίσης δεν προξένησε εντύπωση… Ο Φρεντ τρέχει, βοηθά αμυντικά και ακόμη και αν δεν «γεμίζει» σε όλους το μάτι με την απόδοσή του, εντούτοις έχει κερδίσει την θέση του. Ίσως ευθύνεται και επειδή ο Σόλσκιερ δεν αγόρασε αμυντικό χαφ στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο…

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0