Football Talk

ΠΑΟΚ: Αήττητος εκτός έδρας στους ομίλους μετά από 10 χρόνια και… κενό αέρος από τους στόπερ του για 365 ημέρες! (video)

ΠΑΟΚ: Αήττητος εκτός έδρας στους ομίλους μετά από 10 χρόνια και… κενό αέρος από τους στόπερ του για 365 ημέρες! (video)

Μπορεί η πρόκριση του ΠΑΟΚ να κρίνεται και… επίσημα στην τελευταία αγωνιστική του Europa Conference League, όμως το γεγονός αυτό δεν αναιρεί την εξαιρετική επίδοσή του μακριά από την Τούμπα. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ολοκλήρωσε αήττητος τα… ταξίδια του και ουδείς μπορεί να προβλέψει τι θα γινόταν αν οι στόπερ του έβρισκαν δίχτυα!

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέστρεψε στον ΠΑΟΚ και μαζί του… γύρισε πίσω και μία εξαιρετική, εκτός έδρας συγκομιδή, η οποία δεν είχε κάνει την εμφάνισή της τα τελευταία δέκα χρόνια. Αναφερόμαστε σαφώς, στις «μηδενικές» ήττες του «Δικεφάλου του Βορρά» μακριά από την Τούμπα στο Europa Conference League, μετά τα ταξίδια του σε Γιβραλτάρ, Δανία και Σλοβακία.

Τρία ενενηντάλεπτα από τα οποία το σύνολο του Ρουμάνου τεχνικού κατόρθωσε να γυρίσει αλώβητο, με το οξύμωρο της υπόθεσης βεβαίως να αφορά την υπόθεση – πρόκριση, η οποία θα καθοριστεί στην τελευταία στροφή του νεοσύστατου θεσμού και εξαρτάται τόσο από το ματς της ελληνικής ομάδας, όσο και από την πρόθεση της Κοπεγχάγης να αγωνιστεί σε «φουλ» ρυθμούς, παρά το γεγονός πως έχει εξασφαλίσει την συμμετοχή της στην επόμενη φάση.

Ωστόσο, οι εξορμήσεις του ΠΑΟΚ κρίνονται εξαιρετικές. Δύο «διπλά» απέναντι σε Λίνκολν (0-2) και Κοπεγχάγη (1-2), δύο «μηδέν» παθητικά, συμπεριλαμβανομένης της «λευκής» ισοπαλίας κόντρα στην Σλόβαν Μπρατισλάβας, 100% απαραβίαστη εστία στο πρώτο μέρος της εκάστοτε αναμέτρησης και τέσσερις διαφορετικοί σκόρερ (Άκπομ, Σίντκλεϊ, Μιτρίτσα και Ζίβκοβιτς).

Τέσσερις παίκτες που βρήκαν δίχτυα μακριά από την Τούμπα, αλλά ουδείς εξ’ αυτών δεν είναι στόπερ! Ο τελευταίος σκόρερ άλλωστε του ΠΑΟΚ  μακριά από την Ελλάδα, είναι ο Φερνάντο Βαρέλα, στην ήττα με 3-2 από την Αϊντχόβεν, στις 26 Νοεμβρίου του 2020. Έναν χρόνο ακριβώς πριν!


Έχει επαναληφθεί όμως η εν λόγω επίδοση από τον ΠΑΟΚ, αναφορικά με το εκτός έδρας αήττητο; Η απάντηση είναι ναι, αλλά η τελευταία φορά χρονολογείται πριν από… 3285 ημέρες! Την σεζόν 2011-12, όταν και πανηγύρισε το ιστορικό «διπλό» επί της Τότεναμ με 2-1 στο White Hart Lane.


Τότε προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Europa League. Μπορεί αυτό να θεωρηθεί οιωνός ενόψει της επόμενης αγωνιστικής και του «τελικού» απέναντι στη Λίνκολν; Αν συμβεί, ο ΠΑΟΚ θα «γράψει» ιστορία, μιας και θα είναι η πρώτη ελληνική ομάδα που πανηγυρίζει πρόκριση, στο Europa Conference League!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0