Football Talk

Champions League, 1ος όμιλος: Ανώτερη και… πρώτη με ανατροπή η εντυπωσιακή Σίτι – σκόρπισε στους «πέντε» ανέμους την Μπριζ η Λειψία! (video)

Champions League, 1ος  όμιλος: Ανώτερη και… πρώτη με ανατροπή η εντυπωσιακή Σίτι – σκόρπισε στους «πέντε» ανέμους την Μπριζ η Λειψία! (video)

Μάλλον η ήττα που υπέστη από την Παρί Σεν Ζερμέν στην Γαλλία, «πλήγωσε» πολύ την Μάντσεστερ Σίτι. Οι «πολίτες» ήταν εντυπωσιακοί στο Έτιχαντ, γύρισαν το ματς με εμφατικό τρόπο, με πρωταγωνιστές τους Στέρλινγκ και Ζεσούς και «σφράγισαν» την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση από την πρώτη θέση του 1ου ομίλου, αφήνοντας πίσω τους την παρέα του Λιονέλ Μέσι! Στο άλλο ματς του ομίλου, η Λειψία «διέλυσε» κυριολεκτικά την Μπριζ (5-0), πέτυχε τέσσερα γκολ στο πρώτο μέρος και οδεύει στο… Europa League.

Η Μάντσεστερ Σίτι πήρε το αίμα της πίσω για την ήττα στο Παρίσι και κάνοντας εκπληκτικό παιχνίδι στο Έτιχαντ υπέταξε την Παρί με 2-1 και…. Ανατροπή, «κλειδώνοντας» και την πρωτιά στο πρώτου γκρουπ του Champions League

 

Εξαιρετικά ξεκίνησε το ματς της 5ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου η Μάντσεστερ Σίτι, ούσα «πληγωμένη» από την ήττα της στην Γαλλία πριν από έναν μήνα. Αρχικά απείλησε με την κεφαλιά του Ρόδρι που έβγαλε πάνω στη γραμμή ο Κιμπεμπέ στο 5ο  λεπτό κι έπειτα στο 18' ο Χακίμι με τον ίδιο τρόπο απέκρουσε το τρομερό σουτ του Μαχρέζ από την περιοχή έπειτα από τακουνιά – πάσα του πανέξυπνου Μπερνάρντο Σίλβα.

Οι γρήγορες επιστροφές και η οργάνωση της Σίτι και στα μετόπισθεν ήταν η αιτία που η Παρί δεν μπορούσε να μεταφέρει εύκολα και συχνά το παιχνίδι στο μισό γήπεδο της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα. Ο Μαρκίνιος στο 28' σταμάτησε ένα σουτ του Ζιντσένκο εντός περιοχής σε φάση όπου συμμετείχε ξανά ο εκπληκτικός, απόψε, Ριγιάντ Μαχρέζ. Στο 33' ήρθε και δοκάρι από τον Γκιντογκάν που ήταν ανενόχλητος από το ύψος της περιοχής έπειτα από υπέροχη προσπάθεια του Κανσέλο από αριστερά, με τον Γερμανό χαφ της Σίτι να πλασάρει με φάλτσο αλλά τη μπάλα να μην του κάνει το χατήρι.


Ωστόσο το 0-0 παρέμεινε μέχρι και το τέλος του πρώτου μέρους, με την έναρξη της επανάληψης να θυμίζει κάτι από την... Γαλλία, αλλά να μην επιβεβαιώνεται!

Η Παρί κατάφερε με την πρώτη της καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος να βρει γκολ και ν' ανοίξει το σκορ στο Έτιχαντ! Ο Μέντες από αριστερά ξεκίνησε την προσπάθεια, συμμετείχαν οι Μέσι, Νεϊμάρ και Ερέρα, η μπάλα από κόντρα έπειτα από προσπάθεια του Αργεντινού να γυρίσει στην περιοχή έφτασε στον Μπαπέ που με σουτ κάτω από τα πόδια του Έντερσον έκανε το 1-0.


Οι Παριζιάνοι επιχείρησαν να τρέξουν περισσότερο και να ψάξουν τη δημιουργία επικίνδυνων καταστάσεων με την γρήγορη μεταφορά της μπάλας προς τα καρέ των Πρωταθλητών Αγγλίας η  απάντηση του Πεπ ήταν ο Ζεσούς, και όπως αποδείχθηκε ήταν αρκετή... Στο 63' ήρθε το 1-1 για τη Σίτι με τον Ραχίμ Στέρλινγκ, έπειτα από προσπάθεια που ξεκίνησε από τον Ρόδρι. Ο Ισπανός έκανε εξαιρετική πάσα προς τον Γουόκερ δεξιά στην περιοχή, αυτός έκανε το γύρισμα, ο Ζεσούς δεν κατάφερε να κάνει την προβολή και ο Στέρλινγκ πλάσαρε για την ισοφάριση.

Με αυτό το γκολ ο επιθετικός της Σίτι έφτασε στα 23 στο Τσάμπιονς Λιγκ, όσα είχε και ο Φρανκ Λάμπαρντ, ενώ, οι μοναδικοί Άγγλοι με περισσότερα στο τουρνουά είναι οι Σκόουλς (24) και Ρούνεϊ (30).

Εν τέλει στο 77' η Σίτι έφτασε στο 2-1 με ανατροπή με ένα υπέροχο γκολ και σκόρερ τον Ζεσούς.


Ο Μαχρέζ από δεξιά γέμισε προς το δεύτερο δοκάρι, ο Μπερνάρντο Σίλβα με πανέξυπνη ασίστ απλά αφήνει στον Βραζιλιάνο συμπαίκτη του που κάνει το πλασέ για το come-back και το προβάδισμα της Σίτι. Το αποτέλεσμα ήταν πέρα για πέρα δίκαιο για το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα βάσει της εξαιρετικής βραδιάς στην οποία βρέθηκε, κλειδώνοντας πλέον και την κορυφή του πρώτου ομίλου του φετινού Champions League.


Την ίδια ώρα, η Λειψία μετέβη στο Βέλγιο για να συναντήσει την Μπριζ, ούσα στην τελευταία θέση του ομίλου, αλλά αποδείχθηκε το δίχως άλλο εντυπωσιακή, έχοντας ως «μπροστάρη» της τον Έμιλ Φόρσμπεργκ!

Προηγήθηκε στο 12’ με τον Ενκουνκού, έκανε δύο τα τέρματά της με τον Σουηδό επιτελικό μέσο και εν συνεχεία «έκλεισε» το πρώτο μέρος, προηγούμενη με το ευρύ 4-0, χάρη στο δεύτερο γκολ του Φόρσμπεργκ και αυτό του Αντρέ Σίλβα στο 26ο λεπτό.


Απέμενε πλέον απλώς η ολοκλήρωση της αναμέτρησης, με ό,τι πιο αξιόλογο συνέβη στο ματς, να είναι η σύρραξη που σημειώθηκε στο 85’, έπειτα από σκληρό φάουλ του Μπαλάντα πάνω στον σκόρερ του πρώτου γκολ και το γκολ του Ενκουνκού στις καθυστερήσεις για το τελικό 5-0!


Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής:

Μάντσεστερ Σίτι – Παρί Σεν Ζερμέν 2-1 (63’ Στέρλινγκ, 76’ Ζεσούς – 50’ Εμπαπέ)

Μπριζ – Λειψία 0-5 (12’, 93’ Ενκουνκού, 17΄πεν., 45’ Φόρσμπεργκ, 26’ Αντρέ Σίλβα)

Η βαθμολογία του 1ου  ομίλου:

1. Μάντσεστερ Σίτι 5 12 (17-8)

2. Παρί Σεν Ζερμέν 5 8 (9-7)

3. Λειψία 5 4 (13-13)

4. Μπριζ 5 4 (5-16)

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής (7/12):

Λειψία – Μάντσεστερ Σίτι (19:45)

Παρί Σεν Ζερμέν – Μπριζ (22:00)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0