Football Talk

Ολυμπιακός: Ο απολογισμός των δέκα πρώτων στροφών επί Μαρτίνς, δείχνει… πρωτάθλημα (video)

Ολυμπιακός: Ο απολογισμός των δέκα πρώτων στροφών επί Μαρτίνς, δείχνει… πρωτάθλημα (video)

Ο Ολυμπιακός, μετά την επικράτηση επί της ΑΕΚ, ξέφυγε στο +6 από την δεύτερη θέση, μόλις στις δέκα πρώτες αγωνιστικές. Το BN Sports σας υπενθυμίζει τι συμβαίνει, όταν επί Μαρτίνς, οι «ερυθρόλευκοι» χτίζουν διαφορά στις δέκα πρώτες στροφές.

Σχετικά Άρθρα

«Τίποτα δεν έχει τελειώσει, κρατάμε χαμηλά τη μπάλα», ήταν τα λόγια του Πέδρο Μαρτίνς μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ, όπου ο Ολυμπιακός πήρε ένα τεράστιο διπλό με 3-2. Μία νίκη που τον έκανε να ξεφύγει στην βαθμολογία με +6 βαθμούς με την ολοκλήρωση των δέκα πρώτων αγωνιστικών του πρωταθλήματος. Μία επίδοση, που στα τέσσερα χρόνια του Πορτογάλου στον «ερυθρόλευκο» πάγκο, αποτελεί… ρεκόρ στην συγκεκριμένη φάση που βρισκόμαστε.

Φυσικά, όταν ο Ολυμπιακός έχει έστω και μικρή διαφορά στην κορυφή, αυτό συνεπάγεται και με… πρωτάθλημα, ωστόσο οι οκτώ νίκες με τις δύο ισοπαλίες γίνεται για δεύτερη φορά. Η συνέχεια των «ερυθρολεύκων», ο παράγοντας της Ευρώπης και η τρομερή πορεία φέτος.

Μόνο στην πρώτη σεζόν δεν είχε προβάδισμα!

Ο Πέδρο Μαρτίνς διανύει τον τέταρτο χρόνο του στον Ολυμπιακό, έχοντας κατακτήσει ήδη δύο πρωταθλήματα στα τρία προηγούμενα χρόνια. Ο Πορτογάλος τεχνικός οδεύει ολοταχώς για τον τίτλο του κορυφαίου προπονητή στα χρονικά των «ερυθρολεύκων» και σεζόν με τη σεζόν, η ομάδα γίνεται ακόμα πιο ουσιαστική. Συγκεκριμένα, στις δέκα πρώτες στροφές του πρωταθλήματος, οι Πειραιώτες δεν είχαν μόνο μία φορά την κορυφή.

Πιο αναλυτικά, τη σεζόν 2018/19, οι «ερυθρόλευκοι» έκλεισαν την πρώτη δεκάδα αγώνων, στην 3η θέση, πίσω από τον Ατρόμητο και τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος ήταν στο +6, δηλαδή όσο είναι τώρα ο Ολυμπιακός από την ΑΕΚ. Στο φινάλε, η ομάδα της Θεσσαλονίκης επέστρεψε στον θρόνο της χώρας μετά από χρόνια και μάλιστα, ως αήττητη. Το μάθημα έγινε… πάθημα για τον Ολυμπιακό. Την αμέσως επόμενη χρονιά, στο ίδιο χρονικό σημείο, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν σαφώς καλύτεροι, αφού είχαν διατηρήσει το αήττητο.

Συγκεκριμένα, οκτώ νίκες και δύο ισοπαλίες, με την διαφορά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ να είναι μόλις στο +2, καθώς και αμφότερες είχαν κάνει δυναμική εκκίνηση. Τελικά, ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που κατέκτησε το πρωτάθλημα και επέστρεψε στις κατακτήσεις μετά από δύο χρόνια. Ίδιο σκηνικό και το 2020/21. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς βρίσκεται ξανά στην κορυφή αήττητη αλλά αυτή τη φορά με επτά νίκες και τρεις ισοπαλίες. Από πίσω του και με μόλις ένα βαθμό διαφορά, ήταν η ΑΕΚ, όπως και τώρα.

Και φτάνουμε στο σήμερα, πριν το μεγάλο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής, η διαφορά ήταν στο +3. Δηλαδή παραπάνω από όλες τις προηγούμενες σεζόν, ωστόσο η νίκη μέσα στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ, ανέβασε το χάσμα στο +6, με απολογισμός οκτώ νίκες και δύο ισοπαλίες. Με βάση τα προηγούμενα χρόνια, η διαφορά σε αυτό το χρονικό σημείο αλλά και η απόσταση από την 2η θέση, είναι οιωνοί τίτλου.

Έβγαλε νοκ-άουτ τους διεκδικητές…

Φυσικά, δεν είναι πως ο Ολυμπιακός είναι στο +6 χωρίς κάποιο ντέρμπι στα πόδια του. Αντιθέτως, έχει αγωνιστεί με κάθε ομάδα του big-4, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στις δέκα πρώτες αγωνιστικές, μετά το 2018/19. Η χρονιά που χάθηκε το πρωτάθλημα, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μία εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ και δύο ισοπαλίες με ΑΕΚ (εκτός) και Παναθηναϊκό. Το 2019/20 έπαιξε μόνο με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, συλλέγοντας τέσσερις βαθμούς ενώ το 2020/21, οι αναβολές έφεραν μόνο την εντός έδρας νίκη επί του Παναθηναϊκού.

Φέτος, όλα είναι διαφορετικά. Εντός έδρας με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό και εκτός με ΑΕΚ, με την ολοκλήρωση δέκα αγωνιστικών. Ο απολογισμός είναι επτά βαθμοί. Δηλαδή η ισοπαλία με το «τριφύλλι», η εντός έδρας νίκη με τον Δικέφαλο και το 3-2 στο ΟΑΚΑ επί της Ένωσης. Όλα αυτά, δημιουργούν έναν τέλειο συνδυασμό για να είναι στην κορυφή ο Ολυμπιακός.

Η σημασία της τελευταίας νίκης επί της ΑΕΚ είναι τεράστια. Οι «κιτρινόμαυροι» μοιάζουν να είναι οι κατάλληλοι για να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα αλλά αυτή η ήττα, ήρθε την πιο άσχημη στιγμή. Ο Ολυμπιακός ξέφυγε και όπως είπε και ο Μιχάλης Βλάχος στο BN Sports και τον Νότη Χάλαρη, «αν αυξήσει την διαφορά, δεν πιάνεται».

Νότης Χάλαρης


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0