Football Talk

Τζένοα - Ρόμα 0-2: Αφένα εσύ, νέε σούπερ σταρ! (video)

Τζένοα - Ρόμα 0-2: Αφένα εσύ, νέε σούπερ σταρ! (video)

Την πρώτη της νίκη μετά από σχεδόν… ένα μήνα πανηγύρισε η Ρόμα απέναντι στην Τζένοα, μακριά από το Ολύμπικο, με το σύνολο του Ζοσέ Μουρίνιο να δυσκολεύεται, αλλά να βρίσκει στο φινάλε δύο γκολ με τον 18άχρονο Φέλιξ Γκίαν, κερδίζοντας με 2-0 και φεύγοντας με το «διπλό» από την Γένοβα για τρίτη σερί σεζόν!

Η λύση για τη Ρόμα απέναντι στην Τζένοα ήρθε από τα... νιάτα! 

Με μία εντυπωσιακή εμφάνιση και γκολ οκτώ λεπτά μετά την εισοδό του στο ματς, ο Αφένα Γκίαν χάρισε τη νίκη με 2-0 στους Ρωμαίους! Σκόραρε δις (82', 90+4'), γράφοντας ιστορία παράλληλα, αφού έγινε ο πρώτος παίκτης γεννηθείς από το 2003 και έπειτα που βρίσκει δίχτυα στη Serie A!


Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν νωχελικά την αναμέτρηση, αφού δυσκολεύτηκαν πολύ να δημιουργήσουν επιθετικές προϋποθέσεις στα πρώτα λεπτά του ματς. Η Ρόμα βρήκε μεν δίχτυα με τον Έιμπραχαμ στο 16ο λεπτό, αλλά είδε το γκολ της να ακυρώνεται για χέρι, ύστερα από παρέμβαση του VAR.

Το σύνολο του Ζοσέ Μουρίνιο επιχείρησε να απειλήσει δεκατρία λεπτά αργότερα, αλλά το σουτ του Ελ Σαράουι πέρασε αρκετά μέτρα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Τζένοα. Τα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου κύλησαν δίχως να συμβεί οτιδήποτε αξιόλογο και ως λογικό κι επόμενο, το πρώτο μέρος έληξε χωρίς σκορ.

Ο χαμηλός ρυθμός συνεχίστηκε και στο δεύτερο 45λεπτο. Η Ρόμα είχε μία ανούσια κατοχή, την οποία δεν μπορούσε να μετουσιώσει σε κάτι μεγαλύτερο. Από την άλλη πλευρά, οι Γενοβέζοι είχαν επικεντρωθεί στα αμυντικά τους καθήκοντα, δίχως να δείχνουν διάθεση να ανοιχτούν, ώστε να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο από την αναμέτρηση. Ωστόσο, ο Special One στο 74ο λεπτό προχώρησε σε μία κίνηση που έκρινε το ματς!

Ο 18χρονος Αφένα Γκίαν πέρασε στη θέση του Σομουρόντοφ και οκτώ λεπτά αργότερα, άνοιξε το σκορ για τους Ρωμαίους, ανοίγοντας τον δρόμο για την τρίτη σερί νίκη τους απέναντι στην Τζένοα.

Με το παιχνίδι να οδηγείται προς το τέλος του, ο Αφένα αποφάσισε να βάλει το… κερασάκι στην «τούρτα» με ένα δεύτερο γκολ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων της αναμέτρησης, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ στο 2-0!


Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Τζένοα
: Σιρίγου, Μασιέλο, Βάσκεθ, Σαμπέλι (84’ Γκιλιόνε), Μπιράσι (84’ Μπιάνκι), Καμπιάσο, Μπάντελνζ (90’ Γκαλντάμες), Ροβέγια, Στουράρο (90’ Μπούκσα), Πάντεφ (63’ Ερνάνι), Εκουμπάν

Ρόμα: Πατρίτσιο, Μαντσίνι, Κουμπουλά (87’ Σμόλινγκ), Ιμπάνιεθ, Κάρσντορπ, Ελ Σαράουϊ, Βερετούτ, Πελεγκρίνι (93’ Μποβέ), Μικιταριάν, Σομουρόντοφ (74’ Φέλιξ), Έιμπραχαμ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0