Football Talk

Λίβερπουλ – Άρσεναλ 4-0: Και... λίγα ήταν! (video)

Λίβερπουλ – Άρσεναλ 4-0: Και... λίγα ήταν! (video)
Η Λίβερπουλ διέσυρε με 4-0 την Άρσεναλ (20/11) στο Άνφιλντ, τρέποντας το ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής της Premier League σε παράσταση για έναν ρόλο! Κατώτεροι των περιστάσεων οι «κανονιέρηδες» που είδαν το σερί δέκα αγώνων χωρίς ήττα που κατείχαν να «σπάει» με εκκωφαντικό τρόπο. Μεγάλοι πρωταγωνιστές οι Σαντιό Μανέ και Ντιόγο Ζότα, που ολοκλήρωσαν το ματς με ένα γκολ και μία ασίστ έκαστος!

Ο νόμος του Άνφιλντ μίλησε για έκτη συνεχόμενη φορά!

Η Λίβερπουλ επικράτησε με 4-0 της Άρσεναλ και κατέγραψε την έκτη σερί νίκη της επί των «κανονιέρηδων» στην Premier League, έχοντας σκοράρει τρία γκολ και πάνω!

Τα «φώτα» συγκεντρώθηκαν στους Σαντιό Μανέ και Ντιόγο Ζότα που σκόραραν στο 39' και στο 52' αντίστοιχα, ενώ μοίρασαν τις ασίστ για να διαμορφωθεί το τελικό σκορ από τον Σαλάχ (73') και τον Μιναμίνο (77').


Αμφότερες ξεκίνησαν την αναμέτρηση νωχελικά. Η Άρσεναλ είχε επικεντρωθεί στα αμυντικά της καθήκοντα, την ώρα που η Λίβερπουλ κυκλοφορούσε την μπάλα, χωρίς να μπορεί να μετουσιώσει την κατοχή της σε κάτι μεγαλύτερο.

Χρειάστηκε να περάσουν 18 λεπτά περίπου, για να σημειωθεί η πρώτη αξιόλογη ευκαιρία. Ο Τομιγιάσου κέρδισε τις μονομαχίες από τα δεξιά, έκανε μία υπέροχη σέντρα που βρήκε μεν τον Σάκα, αλλά η κεφαλιά του ήταν αδύναμη, κόντραρε και δεν απείλησε τον Άλισον.

Η απάντηση της Λίβερπουλ δεν ήταν άμεση, αλλά ήταν ηχηρή και… διαρκείας!

Στο 30ο λεπτό ο Σαντιό Μανέ έγινε αποδέκτης της μπάλας, σούταρε αλλά ο Ράμσντεϊλ απέδειξε πόσο καλά αντανακλαστικά διαθέτει, απομακρύνοντας την προσπάθειά του σε κόρνερ.

Πέντε λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Μοχάμεντ Σαλάχ να απειλήσει. Ο Αιγύπτιος άσος της Λίβερπουλ έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή, αλλά με αυτοθυσία ο γκολκίπερ της Άρσεναλ έπεσε στα ποδιά του αρχικά για να μπλοκάρει την προσπάθειά του και έπειτα για να απομακρύνει σε κόρνερ.


Οι «κόκκινοι» δεν έριξαν τους ρυθμούς τους και στο 37ο λεπτό εκδήλωσαν ακόμα μία επίθεση, όταν ο Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το σουτ που επιχείρησε με το αριστερό απομακρύνθηκε ξανά από τον Ράμσντεϊλ!

Το… σόου του Άγγλου τερματοφύλακα δεν είχε συνέχεια, όμως. Στο 39ο λεπτό ο δεξιός μπακ της Λίβερπουλ εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά και με υποδειγματικό τρόπο βρήκε τον Σαντιό Μανέ. Αυτός με τη σειρά του, με σκαστή κεφαλιά, βρήκε δίχτυα και έγραψε το 1-0 για την ομάδα του!


Στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου τίποτα δεν άλλαξε και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν με το διαμορφωθέν σκορ στα αποδυτήρια. Η έναρξη του δεύτερου, όμως, λίγο έλειψε να φέρει και δεύτερο γκολ για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ. Ο Τσαμπερλέιν μπήκε στη μεγάλη περιοχή των «κανονιέρηδων» μετά το λάθος του Λοκόνγκα, αλλά το σουτ του πέρασε ξυστά από το δοκάρι του Ράμσντεϊλ.

Τα λάθη της Άρσεναλ, ωστόσο, δεν σταμάτησαν εκεί. Στο 52ο λεπτό ήταν η σειρά του Νούνο Ταβάρες να υποπέσει σε ολέθριο σφάλμα, όταν «χάρισε» την μπάλα στον Ντιόγο Ζότα, που με μία υπέροχη προσποίηση άδειασε τον Μπέν Γουάιτ και τον Άαρον Ράμσντεϊλ και έγραψε το 2-0 για την ομάδα του!

Οι Λονδρέζοι λίγο έλειψαν να μπουν ξανά στο παιχνίδι στο 63ο λεπτό, όταν ο Λακαζέτ έβγαλε στην πλάτη της άμυνας τον Ομπαμεγιάνγκ, αλλά ο Άλισον απομάκρυνε το σουτ με τα πόδια. Αντί αυτή η φάση να δώσει ώθηση, όμως, λίγο έλειψαν οι «κόκκινοι» να βρουν και τρίτο γκολ, όταν στο 68' ο Μοχάμεντ Σαλάχ έβγαλε τον Ντιόγο Ζότα σε θέση βολής, αλλά ο Ράμσντεϊλ -και πάλι- διατήρησε το ματς στο 2-0 με εξαιρετική επέμβαση, με τον Μπεν Γουάιτ να απομακρύνει στη συνέχεια σε κόρνερ.

Ό,τι δεν κατάφερε ο Πορτογάλος, το έπραξε επτά λεπτά αργότερα ο Σαλάχ. Ο Ντιόγο Ζότα με πανέξυπνη κεφαλιά βρήκε στον ανοιχτό χώρο τον Μανέ, αυτός γύρισε την μπάλα στον Σαλάχ που προ κενής εστίας δεν λάθεψε και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0!


Το Άνφιλντ... έγερνε και το τέταρτο γκολ ήρθε στο 77', είκοσι δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του Μιναμίνο στο παιχνίδι. Μανέ και Σαλάχ συνδυάστηκαν υπέροχα, ο τελευταίος έσπασε την μπάλα στον Άρνολντ που την έστρωσε στο Μιναμίνο και αυτός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με ένα εύκολο πλασέ για να γράψει το 4-0!



Στα εναπομείναντα λεπτά του παιχνιδιού η Λίβερπουλ έριξε τους ρυθμούς της, την ώρα που η Άρσεναλ δεν μπορούσε να απειλήσει. Το 4-0 παρέμεινε έως το τελευταίο σφύριγμα του Μάικλ Όλιβερ, το οποίο και επισφράγισε μία σπουδαία, επιβλητική και εξαιρετικά σημαντική βαθμολογικά νίκη για τους «κόκκινους»!

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Μάτιπ, Τσιμίκας, Τιάγκο (84' Μόρτον), Φαμπίνιο, Τσαμπερλέιν (76' Χέντερσον), Μανέ, Σαλάχ, Ντιόγο Ζότα (76' Μιναμίνο)

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα): Ράμσντεϊλ, Τομιγιάσου, Γουάιτ, Γκάμπριελ, Νούνο Ταβάρες, Λοκόνγκα (53' Μέιτλαντ-Νάιλς), Πάρτεϊ (84' Ελνένι), Σμιθ Ρόου, Σάκα, Λακαζέτ (67' Όντεγκααρντ), Ομπαμεγιάνγκ

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0