Football Talk

Οι 5+1 πολύ ωραίοι και... ελεύθεροι για να διαπραγματευθούν τον Ιανουάριο: Από τον Εμπαπέ και τον Πογκμπά, έως τον Ντιμπάλα και τον Ρίντιγκερ!

Οι 5+1 πολύ ωραίοι και... ελεύθεροι για να διαπραγματευθούν τον Ιανουάριο: Από τον Εμπαπέ και τον Πογκμπά, έως τον Ντιμπάλα και τον Ρίντιγκερ!
Το χρονόμετρο για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου ήδη μετρά αντίστροφα. Τα μεταγραφικά σίριαλ γύρω από παίκτες που το συμβόλαιό τους λήγει σε έξι μήνες και θα μπορούν να διαπραγματευθούν ελεύθερα, θέλοντας και μη, θα ακολουθήσουν! Πόσο μάλλον, όταν ανάμεσα σε αυτά τα ονόματα συγκαταλέγονται παίκτες όπως ο Κιλιάν Εμπαπέ και ο Πολ Πογκμπά!
Ο Ιανουάριος βρίσκεται ενάμιση μήνα μακριά και ενώ για τους περισσότερους έχει συνδυαστεί απλώς με την έλευση του νέου χρόνου, για τους ποδοσφαιρόφιλους σημαίνει ελεύθερες μεταγραφές παικτών που μπαίνουν στους τελευταίους έξι μήνες του συμβολαίου τους!

Πόσο μάλλον από τη στιγμή που η -μακρά- λίστα περιλαμβάνει «καυτά» ονόματα: ο Κιλιάν Εμπαπέ, ο Πολ Πογκμπά, ο Αντόνιο Ρίντιγκερ, ο Πάολο Ντιμπάλα, ο Λουίς Σουάρες, ο Άνχελ Ντι Μαρία. Όλοι τους θα έχουν το δικαίωμα να διαπραγματευθούν με όποιον σύλλογο επιθυμούν από την 1η Ιανουαρίου κι έπειτα, και εφόσον οι σύλλογοι γλιτώσουν τα χρήματα της μεταγραφής, τους δίνεται η δυνατότητα να τα διαθέσουν σε συμβόλαια, μπόνους και ποσά προς τους εκπροσώπους των παικτών!

Το BN Sports «σκάναρε» τις περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που θα μπορούν να διαπραγματευθούν ελεύθερα από την πρώτη μέρα του νέου χρόνου και σας παρουσιάζει τις πέντε συν μία περιπτώσεις που ξεχώρισε!

Κιλιάν Εμπαπέ - Παρί Σεν Ζερμέν

Ό,τι δεν έφερε το φετινό καλοκαίρι, ίσως το φέρει το επόμενο!

Ο Κιλιάν Εμπαπέ «πάλεψε» για να μετακινηθεί στη Ρεάλ Μαδρίτης, κυρίως τις τελευταίες μέρες της θερινής μεταγραφικής περιόδου που μας πέρασε, αλλά δεν τα κατάφερε. Έγινε αντιληπτό από... πρώτο χέρι, πως τα χρήματα για την Παρί Σεν Ζερμέν δεν παίζουν ιδιαίτερο ρόλο.

Μόνη διέξοδος για τον επόμενο σταθμό -που έχει τονίσει πως προτιμά να είναι η Ρεάλ Μαδρίτης- μοιάζει η διαπραγμάτευση ως ελεύθερος. Αυτός είναι και ο λόγος που αναμένεται να απορρίψει κάθε προσπάθεια των Παριζιάνων να τον διατηρήσουν στο ρόστερ τους.
Ωστόσο, οι «Μερένχες» θα έχουν δεδομένα ανταγωνισμό στην απόσπαση της υπογραφής του, αφού Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι θεωρείται δεδομένο πως θα κινηθούν για να τον αποκτήσουν.

Πολ Πογκμπά - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Το διαζύγιο μοιάζει δεδομένο. Από τους κύκλους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αφήνεται να εννοηθεί πως ο Πογκμπά θα ολοκληρώσει το συμβόλαιό του το καλοκαίρι και θα αποχωρήσει. Παράλληλα, δεν υπάρχει καμία πρόθεση πώλησής του τον Ιανουάριο, πόσο μάλλον τώρα, που μπορεί να απουσιάσει δύο μήνες λόγω τραυματισμού.

Μνηστήρες, από την άλλη, υπάρχουν πολλοί: Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους, Παρί Σεν Ζερμέν, είναι οι κύριοι ενδιαφερόμενοι για τον 28χρονο Γάλλο. Ωστόσο, εφόσον μείνει ελεύθερος, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τον ενδεχόμενο να υπάρξει προσπάθεια απόκτησής του και από ομάδες του «Νησιού».

Αντόνιο Ρίντιγκερ - Τσέλσι

Στην περίπτωσή του αναμένεται «τιτανομαχία». Τόσο η Μπάγερν Μονάχου, όσο και η Ρεάλ Μαδρίτης έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για τον κεντρικό αμυντικό της Τσέλσι, ο οποίος μετά την απομάκρυνση του Φρανκ Λάμπαρντ από τον πάγκο, έχει μετατραπεί σε βασικό γρανάζι της μηχανής του Τόμας Τούχελ.

Ωστόσο, όσο παραμένει χωρίς νέο συμβόλαιο στην κάτοχο του Champions League, η παραμονή του στους «μπλε» του Λονδίνου πρέπει να θεωρείται εξίσου πιθανή με την μετακίνησή του σε άλλο σύλλογο, εφόσον δεν «εκτοξευθούν» οι νυν απολαβές του!

Πάουλο Ντιμπάλα - Γιουβέντους

Ένα νέο συμβόλαιο με τη Γιουβέντους παρουσιάστηκε ως σίγουρο μέχρι πριν λίγες μέρες, ωστόσο ακόμη εκκρεμεί. Με τα νυν δεδομένα, ο Πάουλο Ντιμπάλα θα έχει το δικαίωμα να διαπραγματευθεί με όποιον σύλλογο επιθυμεί από την πρώτη μέρα του Ιανουαρίου.

Μένει να φανεί αν η Γιουβέντους θα μπορέσει να βρει λύση σε αυτό το δεδομένο πρόβλημα, καθώς εκτός από την «πληγή» που θα ανοίξει στο αγωνιστικό κομμάτι, κάτι ανάλογο θα συμβεί και στο οικονομικό, αφού ένας παίκτης ο οποίος θα μπορούσε να αποφέρει πολλά εκατομμύρια στα ταμεία του συλλόγου, ίσως φύγει ως ελεύθερος.

Πίσω στο 2020, λέγεται πως έφτασε μία «ανάσα» από την Τότεναμ. Ποιος ξέρει; Ίσως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για μία νέα εμπειρία εκτός Ιταλίας.

Μαρσέλο Μπρόζοβιτς - Ίντερ

Η δεύτερη ιταλική ομάδα που δεν έχει φροντίσει να «ασφαλίσει» ένα ακριβό περιουσιακό της στοιχείο.

Ο Μαρσέλο Μπρόζοβιτς φέρεται έτοιμος να αποχωρήσει από το Μιλάνο για άλλες πολιτείες, με αγγλικά δημοσιεύματα να αναφέρουν πως το Μάντσεστερ για λογαριασμό της Γιουνάιτεντ, είναι ο επικρατέστερος προορισμός.

Μετά την μετακίνηση του Αντόνιο Κόντε, όμως, στον πάγκο της Τότεναμ, κανείς δεν μπορεί να την ξεγράφει ως «μνηστήρα», λόγω της ιδιαίτερης σχέσης του Μπρόζοβιτς με τον Ιταλό προπονητή, από τη συνύπαρξή τους στους «νερατζούρι».

Φρανκ Κεσί - Μίλαν

Η Μίλαν συμπληρώνει το παζλ των ιταλικών ομάδων που έχουν αφήσει «ανοικτή» την πόρτα σε κάποιο μεγάλο τους αστέρι.

Ο Φρανκ Κεσί έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον τόσο της Παρί Σεν Ζερμέν, όσο και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατά καιρούς. Παρά τις απόπειρες των «ροσονέρι» να ανανεώσουν το συμβόλαιό του, δεν έχουν αποσπάσει θετική απάντηση ακόμη και με δεδομένο πως βαδίζει προς το 25ο έτος της ηλικίας του, φαντάζει ως εξαιρετική περίπτωση για πολλές ομάδες!

Μάλιστα, σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα, η Μίλαν εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησής του τον Ιανουάριο, εφόσον δεν ανανεώσει το συμβόλαιό του.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0