Football Talk

ΑΕΚ: Η μετ’ εμποδίων προετοιμασία του Γιαννίκη για το ματς με Ολυμπιακό και η έλλειψη φορ

ΑΕΚ: Η μετ’ εμποδίων προετοιμασία του Γιαννίκη για το ματς με Ολυμπιακό και η έλλειψη φορ
Με Αραούχο, Τσούμπερ τραυματίες και τον Ανσαριφάρντ στην Εθνική Ιράν οι ημέρες πέρασαν με σημαντικές επιθετικές απώλειες στις προπονήσεις της ΑΕΚ – Τι μπορεί να σημαίνει αυτό εν όψει ντέρμπι.
Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Οι ημέρες της διακοπής πέρασαν… νεράκι. Το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό πλέον πλησιάζει. Λίγα 24ώρα έμειναν μέχρι την Κυριακή (21/11), όπου οι δυο ομάδες που βρίσκονται στις δυο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας θα τεθούν αντιμέτωπες στο ΟΑΚΑ.

Η αλήθεια είναι πως ο Αργύρης Γιαννίκης απ’ το ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης είχε τονίσει δημόσια πως φοβόταν την διακοπή του πρωταθλήματος, καθώς θα απουσίαζαν αρκετοί παίκτες του. Τα πράγματα αυτές τις 15 ημέρες έγιναν δύσκολα για την ΑΕΚ. Ο Στίβεν Τσούμπερ πήγε στην Εθνική Ελβετίας, ωστόσο επέστρεψε γρήγορα και δεν αγωνίστηκε με την Εθνική της χώρας του λόγω τραυματισμού. Από την περασμένη Τετάρτη ακολουθεί πρόγραμμα θεραπείας. Ο Σέρχιο Αραούχο από την άλλη στην πρώτη προπόνηση μετά το τριήμερο ρεπό που είχαν πάρει οι παίκτες της ΑΕΚ, υπέστη μυϊκό τραυματισμό. Από την περασμένη Πέμπτη κι αυτός κάνει θεραπεία. Ο Γιώργος Τζαβέλλας απ’ την πλευρά του επέστρεψε στα Σπάτα αρχές της εβδομάδας, όντας κι αυτός τραυματίας με μυϊκό τραυματισμό και πλέον κάνει αγώνα δρόμου να προλάβει το ντέρμπι.

Οι Τσούμπερ και Αραούχο θα δοκιμάσουν να προπονηθούν στην προπόνηση της Πέμπτης με τις πιθανότητες να τεθούν στη διάθεση του Γιαννίκη να είναι υπέρ τους. Ωστόσο, αρκετή… ζημιά έχει γίνει ως τώρα στην προετοιμασία της ΑΕΚ ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Επί της ουσίας από την περασμένη Τετάρτη έως και σήμερα (17/11) ο Αργύρης Γιαννίκης δουλεύει στα Σπάτα χωρίς να έχει επιθετικό στη διάθεσή του. Ο Αραούχο είναι τραυματίας και ο Ανσαριφάρντ με την Εθνική της χώρας του. Ο Καρίμ επέστρεψε στα Σπάτα, ωστόσο την Τετάρτη έκανε χαλαρό πρόγραμμα όπως κι όλοι οι διεθνείς που γύρισαν τελευταίοι στο προπονητικό κέντρο και την Πέμπτη θα γυμναστεί κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα.

Ως εκ τούτου κι εφόσον οι Αραούχο,Τσούμπερ και Ανσαριφάρντ μπουν κανονικά στην προπόνηση της Πέμπτης, μόνο τρεις προπονήσεις θα έχει μπροστά του ο Γιαννίκης να δουλέψει το επιθετικό του σχέδιο εν όψει Ολυμπιακού, έχοντας όλους τους μεσοεπιθετικούς παίκτες στη διάθεσή του.

Η σκέψη για… ψευτοεννιάρι και το σύστημα

Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι όλες αυτές τις ημέρες δεν δουλεύει το επιθετικό κομμάτι ο προπονητής. Αντίθετα… Η δουλειά που έχει γίνει στο τακτικό επιθετικό κομμάτι είναι σημαντική. Εξελίχθηκε όμως μετ’ εμποδίων. Γι’ αυτό και στο μυαλό του Ελληνογερμανού τεχνικού έχουν περάσει πολλά πράγματα, ως εναλλακτικές λύσεις. Εικασίες γίνονται αυτή τη στιγμή, καθώς δεν έχουμε επί της ουσίας κάποια δοκιμή στα Σπάτα. Όμως δεν αποκλείεται να αιφνιδιάσει ο Αργύρης Γιαννίκης και να δούμε διαφορετικά πράγματα στο παιχνίδι της ΑΕΚ, απ’ όσα έχουμε δει ως τώρα. Δεν αποκλείεται λοιπόν, να δούμε την Ένωση να παίζει, στο ντέρμπι της Κυριακής, με διάταξη 4-3-3. Όπως δεν αποκλείεται να παίξει χωρίς κλασικό επιθετικό, αν κριθεί ότι ο Αραούχο δεν είναι 100% έτοιμος και με γνώμονα ότι ο Ανσαριφάρντ επίσης όλες αυτές τις ημέρες απουσίαζε. Ποιος μπορεί να παίξει… ψευτοεννιάρι την Κυριακή; Ο Άμραμπατ μπορεί, όπως ακόμα και ο Λιβάι Γκαρσία! Ειδικά αν καταφέρει ο Τσούμπερ να ξεκινήσει βασικός, μία τριάδα μπροστά με Τσούμπερ, Άμραμπατ και Λιβάι Γκαρσία αλλάζοντας συνεχώς θέσεις μεταξύ τους, θα είναι ένα ενδιαφέρον σενάριο.

Οι επόμενες προπονήσεις είναι κρίσιμες και μπορούν να αλλάξουν πολλά στις έως τώρα σκέψεις του προπονητή. Το πιο πιθανό είναι ο Γιαννίκης να καταλήξει στο σχήμα και τους 11 που θα ξεκινήσουν το ντέρμπι, λίγες ώρες πριν το ματς! Να περιμένει να δει δηλαδή και την προπόνηση – ενεργοποίηση που θα γίνει το πρωί της Κυριακής στα Σπάτα και την αγωνιστική ετοιμότητα των Τσούμπερ, Αραούχο και Ανσαριφάρντ.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0