Football Talk

Τουρκία: Πρώτη εντός έδρας «εξάρα» στον 21ο αιώνα και… δεύτερη τα τελευταία 24 χρόνια!

Τουρκία: Πρώτη εντός έδρας «εξάρα» στον 21ο αιώνα και… δεύτερη τα τελευταία 24 χρόνια!

Μία εντυπωσιακή Τουρκία έκανε την εμφάνισή της στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στο Γιβραλτάρ (6-0), με τους γηπεδούχους να πετυχαίνουν έξι γκολ, να φτάνουν στην δεύτερη θέση και να ορίζουν πλέον, μόνοι τους την τύχη τους. Ρεκόρ πραγματοποίησε το σύνολο του Στέφαν Κούντς, που είδε την ομάδα του να πετυχαίνει έξι εντός έδρας γκολ για πρώτη φορά στον 21ο αιώνα, με την τελευταία να ορίζεται το μακρινό… 1997!

Την καλύτερη ή την πιο… εντυπωσιακή εμφάνιση της σύγχρονης ιστορίας της, πραγματοποίησε η Τουρκία απέναντι στο Γιβραλτάρ, με το σύνολο του Στέφαν Κουντς να αντιμετωπίζει σαν «τελικό» το ματς, αναλογιζόμενη την αμφίρροπη συνάντηση της Νορβηγίας με την Λετονία.

Και επί της ουσίας, δικαιώθηκε. Η Τουρκία πέτυχε έξι γκολ, διατήρησε ανέπαφη την εστία της, και το τελικό 6-0 την ανεβάζει στην δεύτερη θέση, με άμεση συνέπεια να ορίζει μόνη της την τύχη της ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής.

Ωστόσο το επίτευγμά της δεν περιορίζεται μόνο στην αντικειμενική επιτυχία της αναρρίχησης στην θέση που οδηγεί στα μπαράζ, αλλά και στο μέγεθος του σκορ. Ένα σκορ που δεν έχει κάνει την εμφάνισή του σε παιχνίδι της από το 2005 (Καζακστάν – Τουρκία 0-6), και κυρίως στην Κωνσταντινούπολη, τα τελευταία 24 χρόνια.

Πρόκειται άλλωστε για την μοναδική φορά στον 21ο αιώνα που οι Τούρκοι πετυχαίνουν έξι γκολ στην έδρα τους! Ποια ήταν η προηγούμενη; Τον Αύγουστο του 1997, όταν φιλοξένησαν για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου την Ουαλία, με το τελικό 6-4 να μνημονεύεται ακόμη ως ένα από τα πιο εντυπωσιακά ματς που έλαβαν χώρα επί τουρκικού εδάφους.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0