Football Talk

Από τον Λεβαντόφσκι στον Μίτροβιτς και από τον Ρονάλντο στον Ντεπάι: Οι πρώτοι σκόρερ στα Προκριματικά του Μουντιάλ 2022!

Από τον Λεβαντόφσκι στον Μίτροβιτς και από τον Ρονάλντο στον Ντεπάι: Οι πρώτοι σκόρερ στα Προκριματικά του Μουντιάλ 2022!

Τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου επιστρέφουν, και οι μεγάλοι αστέρες του ευρωπαϊκού και… όχι μόνο ποδοσφαίρου, ετοιμάζονται να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο τους αριθμούς τους, έχοντας ως στόχο, τον «άτυπο τίτλο» του πρώτου σκόρερ του θεσμού, που οδηγεί στο Κατάρ. Η λίστα είναι μεγάλη, και έχει ως αφετηρία τον Μέμφις Ντεπάι, προτού φτάσουμε στο μόνιμο σκόρερ της Πορτογαλίας και πρώτο σκόρερ όλων των εποχών των εθνικών ομάδων, Κριστιάνο Ρονάλντο.

Προ των πυλών βρίσκεται πλέον η επανέναρξη των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων, με την εκάστοτε χώρα να επιθυμεί να δει έναν ποδοσφαιριστή της να αναδεικνύεται στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ, πέραν του προφανή στόχου της πρόκρισης που πολύ φυσιολογικά φιγουράρει στις προτεραιότητες όλων.

Δεν είναι λίγοι μάλιστα αυτοί που υποστηρίζουν πως ουκ’ ολίγες φορές πολλές ομάδες δεσμεύονται από την εκτελεστική δεινότητα των επιθετικών τους, ακόμη και άθελά τους. Το παράδειγμα του Κριστιάνο Ρονάλντο με την Πορτογαλία και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι με την Πολωνία και του Τίμο Πούκι με την Φινλανδία, αποτελούν χαρακτηριστικές περιπτώσεις.

Παρά ταύτα, όση εντύπωση και αν προξενεί, κανένας από τους προαναφερθέντες δεν βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ. Ποιος είναι σε αυτήν; Αγωνίζεται με την εθνική Ολλανδίας, παίζει στην Μπαρτσελόνα, ήταν παρών στο EURO 2020 και έχει περάσει για σύντομο χρονικό διάστημα, και… όχι επιτυχημένα, από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ορθώς καταλάβατε. Αναφερόμαστε στον Μέμφις Ντεπάι. Τον αρχηγό της εθνικής του ομάδας που έχει πετύχει εννέα γκολ ως στιγμής και φιγουράρει στην πρώτη θέση της εν λόγω λίστας.
20211110_132706.jpg

Έπειτα τον ακολουθούν πολλοί, και η διαφορά του Ντεπάι με τον 6ο της λίστας, περιορίζεται απλώς σε μία φανταστική εμφάνιση και ένα… χατ-τρικ. Δεύτερος είναι ο Έραν Ζάχαβι με 8 γκολ, ενώ στην 3η θέση βρίσκεται ο Αλεξάνταρ Μίτροβιτς της Φούλαμ με ένα γκολ λιγότερο, ο οποίος βρίσκεται σε «τρομακτική κατάσταση» και οδηγεί ξανά την ομάδα του στην επιστροφή της στην Premier League, παρά το γεγονός πως βρισκόμαστε μόνο στην 16η αγωνιστική της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας.

Η πρώτη εξάδα συμπληρώνεται με σπουδαίους ποδοσφαιριστές και απαραίτητες μονάδες στους συλλόγους τους. Ναι, είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι με έξι, ενώ τον ίδιο αριθμό τερμάτων έχει πετύχει και ο Τίμο Πούκι, ο οποίος έχει σκοράρει και τα τρία από τα πέντε γκολ που έχει βρει η Νόριτς σε επίπεδο πρωταθλήματος!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0