Football Talk

Αστέρας Τρίπολης – Λαμία 0-1: Δεύτερη εκτός έδρας νίκη για τους Κυανόλευκους!

Αστέρας Τρίπολης – Λαμία 0-1: Δεύτερη εκτός έδρας νίκη για τους Κυανόλευκους!

Η Λαμία σημείωσε τη δεύτερη νίκη της (0-1)  στη Super League, στην Τρίπολη, απέναντι στον Αστέρα με... τσαφ και αυτογκόλ.

Ο Αστέρας Τρίπολης υποδέχτηκε στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» την Λαμία, ανοίγοντας την αυλαία της 9ης αγωνιστικής της Super League. Οι γηπεδούχοι κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν το κενό του Μπαράλες ο οποίος ήταν τιμωρημένος λόγω κόκκινης κάρτας. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν νωρίς το σκορ, με αυτογκόλ του Γκαρσία χωρίς να έχει πετύχει τελική φάση καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου μισού! Το σκορ δεν διαφοροποιήθηκε, με τον Αστέρα να έχει αρκετές ευκαιρίες να ισοφαρίσει και η Λαμία ελάχιστες να δώσει έκταση στο σκορ!

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Ο Αστέρας θέλησε να αποκτήσει τον έλεγχο της αναμέτρησης και από τα πρώτα λεπτά έψαχνε μεγάλες μπαλιές από τα στόπερ στα φτερά της επίθεσης ανεπιτυχώς. Οι δύο ομάδες δεν επιδίωξαν να ανεβάσουν το ρυθμό και έτσι με ασφαλή κυκλοφορία έψαχναν τρόπο να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα!

Στην πρώτη επίσκεψη των φιλοξενούμενων στην περιοχή του Τσιφτσή, στο 27’, ο Ταιρόν είχε μεγάλη ευκαιρία να πλασάρει τον Έλληνα γκολκίπερ αλλά δεν κατάφερε να βρει τη μπάλα και την… δουλειά του την έκανε ο Γκαρσία, ο οποίος έστειλε με μια γονατιά σκόραρε… στο λάθος τέρμα. Έτσι η Λαμία πήρε το προβάδισμα. Το παράδοξο είναι πως το σκορ άνοιξε με τις δυο ομάδες να μην έχουν σημειώσει τελική προσπάθεια.

Στο 34’ ο Σονί επιχείρησε ένα ανάποδο «ψαλίδι» μέσα στην περιοχή του Γκαραβέλη, αλλά ήταν αδύναμο και κατέληξε στα πόδια των αμυνόμενων.

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Στο 47’ ο Ριέρα με μια εκπληκτική ενέργεια δημιούργησε χώρο και διέσπασε τους αμυντικούς από αριστερά, αλλά το τελείωμα του ήταν άσχημο.

Οι Αρκάδες μπήκαν με διάθεση να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, πιέζοντας κατά μήκος του γηπέδου.

Μια συνεργασία Ριέρα και Σίτο, στο 56’, μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων έφερε πολύ κοντά στην ισοφάριση τον Αστέρα, αλλά ο Τσιφτσής επενέβη σωστά.

Η Λαμία στο 63’ έφτασε στην ομορφότερη φάση του αγώνα μέχρι εκείνη τη στιγμή με τον Ορτέγκα να σεντράρει από την αριστερή πλευρά και ο Ταϊρόν έπιασε μια κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής. Ο Τσιφτσής επενέβη και απέκρουσε εντυπωσιακά.

Ένα δίλεπτο με… άγριες διαθέσεις για τους γηπεδούχους ήρθε στο 71ο λεπτό, με τον Ιγκλέσιας να σεντράρει με παραλήπτη τον Αλβάρες, ο οποίος δεν έπιασε το σουτ και πέταξε την ευκαιρία στα σκουπίδια.

Στην ακριβώς επόμενη φάση ο Ιγκλέσιας ξαναδημιούργησε προϋποθέσεις, αυτή τη φορά για το Σονί, που πήρε μια κεφαλιά στην μικρή περιοχή και έστειλε τη μπάλα άουτ.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Στο δεύτερο μισό η Λαμία δεν έφτασε σε πολλές τελικές, αλλά η συνεργασία του Ταϊρόν με τον Οτέκα στο 63’ έδωσε παλμό στην αναμέτρηση.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Ρασταβατς): Τσιφτσής, Γκαρθία, Άλβαρες, Πίτσου, Καστάνιο, Σανταφέ (68’ Τιλίκα), Βαλιέντε, Ριέρα, Σίτο, Σονί, Μπενίτο (68’ Κρεσπί).

ΛΑΜΙΑ (Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μαζουλουξής, Προβυδάκης, Ορτέγκα, Μπεχαράνο, Γκέντσογλου (75’ Τσανδάρης), Τιρόνε, Καραμάνος (68’ Σκόνδρας), Αραμπούλι.

Δημήτρης Φεραδούρος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0