Football Talk

Super League: Τα βλέμματα στο ντέρμπι της Λεωφόρου – Για την διαφορά στην κορυφή ο Ολυμπιακός!

Super League: Τα βλέμματα στο ντέρμπι της Λεωφόρου – Για την διαφορά στην κορυφή ο Ολυμπιακός!
Η 9η αγωνιστική ρίχνει την αυλαία της με τέσσερα σημαντικά ματς απόψε (07/11). Φυσικά, το «μονοπώλιο» του ενδιαφέροντος, ανήκει δικαιωματικά στο ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

Γκολ και θέαμα πρόσφερε η πρώτη μέρα της 9η αγωνιστικής, με τους ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ να πανηγυρίζουν πολύτιμα τρίποντα ενώ η ΑΕΚ «κόλλησε» στην έδρα του Απόλλωνα Σμύρνης, μένοντας στο 2-2. Έτσι, η σημερινή μέρα (07/11) που ολοκληρώνει και την δράση στην Superleague 1, είναι γεμάτη αγωνία. Το πρόγραμμα της μέρας, ανοίγει η μάχη του Αστέρα Τρίπολης επί της Λαμίας.

Από τη μία, οι Αρκάδες ψάχνουν την επιστροφή στις νίκες ώστε να μπουν στην εξάδα και να κερδίσουν έδαφος ενώ από την άλλη οι Λαμιώτες, έχουν ένα σερί τριών αγωνιστικών δίχως ήττα. Αυτό, τους έχει φέρει εκτός ζώνης υποβιβασμού και πλέον, η ομάδα του Μιχάλης Γρηγορίου, θέλει να πάει ένα βήμα παραπέρα. Η πρώτη σέντρα είναι προγραμματισμένη για τις 15:00 στο γήπεδο «Θ. Κολοκοτρώνης».

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη παίρνει το παιχνίδι του Βόλου κόντρα στον Άρη. Οι Θεσσαλοί ξεκίνησαν φουριόζοι το πρωτάθλημα, ωστόσο στα τελευταία τέσσερα ματς, μετρούν μόλις μία νίκη, με αποτέλεσμα να έχουν υποχωρήσει στην 4η θέση. Ο Γκιγιέρμο Αμπασκάλ θέλει να δει την ομάδα του να επιστρέφει στις νίκες και πόσο μάλλον, απέναντι σε έναν σύλλογο του Big-5, τον Άρη.

Μπορεί τις δύο ομάδες να τις χωρίζουν έξι βαθμοί, όμως μην ξεχνάμε πως οι «κίτρινοι» ξεκίνησαν με -6 το πρωτάθλημα και είναι σε αναμονή για την τελική απόφαση, μήπως τους πάρουν πίσω. Ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης δεν είχε ηττηθεί από τις 17 Σεπτεμβρίου, όμως η ΑΕΚ έβαλε τέλος σε αυτό το σερί την προηγούμενη αγωνιστική στο ΟΑΚΑ. Στο Πανθεσσαλικό, οι παίκτες του Άκη Μάντζιου θέλουν να μπουν ξανά στο κόλπο για την 6άδα και να μειώσουν και άλλο την διαφορά. Στις 17:15 θα πραγματοποιηθεί το πρώτο σφύριγμα.

Και φτάνουμε στα μεγάλα ματς της αγωνιστικής. Στις 19:30, θα γίνουν δύο παιχνίδια. Φυσικά, το Ολυμπιακός-Ιωνικός δεν έχει την αίγλη και την δυναμικότητα του Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ, ωστόσο για τους «ερυθρόλευκους» είναι σημαντικό ματς. Ο λόγος είναι η «γκέλα» της ΑΕΚ, με αποτέλεσμα οι Πειραιώτες, με νίκη, να ξεφεύγουν στην κορυφή με τρεις βαθμούς διαφορά πριν την διακοπή των πρωταθλημάτων για τις εθνικές ομάδες. Άπαντες στην ομάδα του Πειραιά γνωρίζουν τις δυσκολίες που έχει το ματς επί των νεοφώτιστων, όμως είναι προετοιμασμένοι να αφήσουν πίσω την ήττα από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στην Ευρώπη.

Από την άλλη, το «μονοπώλιο» της αγωνιστικής έχει δικαίως το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ. Πρόκειται για το 150ο παιχνίδι στην ιστορία των δύο ομάδων, με αμφότερες να προέρχονται από δύο αρνητικά αποτελέσματα. Οι Πράσινοι είχαν μείνει στο 0-0 στη Λεωφόρο επί του ΟΦΗ και άφησαν τους πρώτους τους βαθμούς εντός έδρας, ενώ ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε στην Ευρώπη μέσα στην Τούμπα από την Κοπεγχάγη. Το αποτέλεσμα παίζει μεγάλο ρόλο για την διαμόρφωση του βαθμολογικού πίνακα.

Συγκεκριμένα, αν το «τριφύλλι» κερδίσει, τότε εδραιώνεται στην 6άδα και πλησιάζει τον Δικέφαλο στους δύο βαθμούς. Αντίθετα, αν η ομάδα του Λουτσέσκου φύγει με το διπλό από την Αθήνα, μένει σταθερά σε επαφή με την κορυφή και ξεφεύγει αρκετά από τους διώκτες του. Αξιοσημείωτο δε, πως σε επίπεδο πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ έχει να κερδίσει τον Παναθηναϊκό από τις 20 Δεκεμβρίου του 2020. Ταυτόχρονα, στις δύο τελευταίες επισκέψεις στη Λεωφόρο σε Superleague 1, ο Δικέφαλος έχει ηττηθεί με 2-1 και 3-0.

Σε Αθήνα και Φάληρο, η πρώτη σέντρα έχει προγραμματιστεί για τις 19:30, με τα συγκεκριμένα ματς, να ρίχνουν και την αυλαία της 9ης αγωνιστικής.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0