Football Talk

ΑΕΚ Β’: Τα παιδιά της που θέλουν να γίνουν άντρες…

ΑΕΚ Β’: Τα παιδιά της που θέλουν να γίνουν άντρες…

Το BN Sports παρουσιάζει την ΑΕΚ Β’ του Σωκράτη Οφρυδόπουλου που «χτίστηκε» από την αρχή, ετοιμάζεται να μπει στο νέο της γήπεδο στα Σπάτα και έχει έναν σαφή στόχο…

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Το πρωτάθλημα της Super League 2 επιτέλους αρχίζει και η ΑΕΚ Β’ ετοιμάζεται να κάνει για πρώτη φορά στην ιστορία της την επίσημη εμφάνισή της. Από τις αρχές Αυγούστου ξεκίνησε η προετοιμασία του νέου ποδοσφαιρικού τμήματος της Ένωσης, με τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο στη τεχνική της ηγεσία και ανθρώπους δίπλα του που γνωρίζουν άριστα τι εστί ΑΕΚ και με ένα έμψυχο δυναμικό που στήθηκε από την αρχή.

Δίπλα στον Σωκράτη Οφρυδόπουλο ως άμεσος βοηθός του είναι ο Μιχάλης Παυλής (οι δυο τους έχουν «δέσει» και έχουν μία άψογη συνεργασία), ενώ προπονητής τερματοφυλάκων έχει αναλάβει ο Σάκης Χιώτης. Στη θέση του γενικού αρχηγού που «τρέχει» τα πάντα βρίσκεται άλλη μία άλλη παλιά δόξα του Δικεφάλου, ο Ηλίας Ατματσίδης.

Αυτό το τιμ έχει πάρει στα χέρια του μία ομάδα παιδιών νεαρών σε ηλικία που κατά κύριο λόγω προέρχονται από την Ακαδημία της ΑΕΚ και τους «πάντρεψαν» με επίσης νέους σε ηλικία, αλλά πιο έμπειρους απ’ αυτή την κατηγορία ποδοσφαιριστές. Είναι χαρακτηριστικό πως οι πιο μεγάλοι σε ηλικία ποδοσφαιριστές είναι γεννημένοι το 1998 κι αυτοί μόνο τέσσερις (Παρράς, Γιαννούτσος, Κορνέζος, Μουστακόπουλος). 

Στόχος της ΑΕΚ είναι τα παιδιά της να γίνουν… άντρες, παίζοντας σε ένα πιο δυνατό πρωτάθλημα, συγκριτικά με το πρωτάθλημα των Ακαδημιών και στο μέλλον να καταφέρουν να αγωνιστούν στο επίπεδο της πρώτης ομάδας.

3242853.jpg

Ο Μπακάκης, ο Λάτσι και τα ταλέντα

Με την ΑΕΚ Β’ θα αγωνίζεται, σε πρώτη φάση, ο Ζίγκα Λάτσι. Ο 19χρονος διεθνής Σλοβένος στόπερ αποτελεί ένα εξαιρετικό πρότζεκτ της ΠΑΕ. Φέτος δεν έχει πάρει ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα και μάλιστα έφτασε στο σημείο ο ίδιος να μιλήσει με τον Οφρυδόπουλο και να ζητήσει να αγωνίζεται στην ομάδα του προκειμένου να αποκτήσει αγωνιστικό ρυθμό. Από εκεί και πέρα υπάρχει στο μέλλον ένα πιθανό σενάριο να δούμε και τον Μάριο Μιτάι να παίζει με την ΑΕΚ Β’.

Επίσης, ενδιαφέρον έχει να δούμε αν θα υπάρξει εξέλιξη με τον Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς, ο οποίος στην πρώτη ομάδα έδειξε ανέτοιμος, όμως μέσα από την ΑΕΚ Β’ μπορεί να δυναμώσει και να «ψηθεί» αγωνιστικά. Στην ίδια κατηγορία ανήκει ο δεξιός μπακ Ραντόνια, ο αριστερός μπακ Παρράς (αποκτήθηκε φέτος από τον Παναιτωλικό) όπως και οι επιθετικοί Κοσίδης, Χριστόπουλος και Ιατρούδης, οι οποίοι έχουν περάσει πέρυσι απ’ την πρώτη ομάδα.

Untitled-1.jpg

Πάμε να δούμε και τα ταλέντα που έχει η ΑΕΚ. Ο Μιχάλης Μπούσης, είναι γεννημένος το 1999, αγωνίζεται ως αριστερό μπακ και θεωρείται μεγάλη ελπίδα για το μέλλον. Ο Γιώργος Μουστακόπουλος (γεννημένος το 1998), ήρθε από την Παναχαϊκή και αποτελεί προσωπική επιλογή του Οφρυδόπουλου. Πρόκειται για ένα κεντρικό χαφ, ένα 6άρι στην ουσία που ξέρει την κατηγορία

Ενδιαφέρουσα ιστορία είναι ο Τζούντα Γκαρσία, ο αδερφός του Λιβάι Γκαρσία. Είχε κάποια προβλήματα τραυματισμών, χάνοντας μέρος της προετοιμασίας, ωστόσο έχει δείξει καλά τεχνικά στοιχεία, παίζοντας ως εξτρέμ και 10άρι.

Η μοναδική μεταγραφή που έφερε η ΑΕΚ από το εξωτερικό είναι ο Γιάνις Αμούρ. Ο γεννημένος το 1999 Γάλλος ήρθε από τη Μονπελιέ, παίζει αριστερό εξτρέμ, αλλά και στην κορυφή της επίθεσης και μπορεί να εξελιχθεί.

Πάντως αυτή τη στιγμή τη διαφορά την κάνει στην ΑΕΚ ο Χρήστους Γιούσης. Επίσης, γεννημένος το 1999 αυτή την εποχή είναι ο καλύτερος παίκτης της ομάδας. Ξέρει την κατηγορία και παίζει ως 10άρι, αλλά και στα άκρα.

Τέλος, με την Β' ομάδα ζήτησε να αγωνίζεται και ο έμπειρος Μιχάλης Μπακάκης, ο οποίος φαίνεται πως θα αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια του Οφρυδόπουλου. Δεν είναι σίγουρο αν θα είναι μόνιμο μέλος αλλά σίγουρα, θα παίξει σε αρκετά παιχνίδια.

AEK-Rodos-840x473.webp

Επιπρόσθετα, καλή περίπτωση που αξίζει παρακολούθησης είναι ο Γιάννης Γερολέμου. Διεθνής με όλες τις μικρές Εθνικές της Κύπρου, παίζει στο κέντρο  και επίσης ήρθε για βασικός.

Από τα… παλιά, πολλά στηρίζει η ΑΕΚ στον Πάρη Μπάμπη στο κέντρο που είναι και ο αρχηγός της ομάδας και με μεγάλη εμπειρία από το επίπεδο της κατηγορίας. Υπάρχουν κι άλλα παιδιά που δουλεύουν όλο αυτό το διάστημα και προέρχονται από την Ακαδημία της ΑΕΚ και οι οποίοι μέσα στη σεζόν μπορούν να εξελιχθούν.

aek-v-proponisi-portaria-768x461.jpg

Ο έμπειρος Οφρυδόπουλος και η δουλειά του

Στον πάγκο της ΑΕΚ θα είναι ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος. Ο Έλληνας προπονητής γεννήθηκε στις 26 Οκτωβρίου 1973 και αναδείχθηκε ποδοσφαιρικά στην Καλλιθέα. Στη διάρκεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας αγωνίστηκε για πάνω από μια δεκαετία στην Α' Εθνική Κατηγορία (νυν Super League) με τον Ιωνικό, τον ΠΑΣ Γιάννενα και τον Αστέρα Τρίπολης.

Ως προπονητής ξεκίνησε από τον Άλιμο, συνεργάστηκε με τον Παύλο Δερμιτζάκη στη Λαμία και δούλεψε στην Παναχαϊκή (δύο θητείες), στη Δόξα Δράμας και στον Λεβαδειακό. Στα τμήματα υποδομής έχει εμπειρία από τη θητεία του στον Ατρόμητο, στην Κ15 (2015-16), αλλά και στην Κ19 του συλλόγου (2019-20). Ανέλαβε την ΑΕΚ Β’ το καλοκαίρι του 2021.

Το σύστημα που έχει δουλέψει στην ΑΕΚ Β’ είναι, κυρίως, το 4-2-3-1, ωστόσο τώρα τελευταία χρησιμοποιεί και το 3-4-3, αλλά και το 4-3-3. Στο τελευταίο φιλικό με τον Διαγόρα Ρόδου, το περασμένο Σάββατο για παράδειγμα, χρησιμοποίησε διάταξη 3-4-3. Μέσα από τις προπονήσεις βγάζει διάθεση να μάθει στα παιδιά του ποδόσφαιρο. Να αρχίσει να χτίζει η ΑΕΚ Β’ ποδόσφαιρο από πίσω.

Ένα ποδόσφαιρο κατοχής δηλαδή, θα προσπαθήσει να παίξει. Δεν είναι εύκολο. Φάνηκε στα πρώτα φιλικά, όμως το μελλοντικό σχέδιο αυτό ακριβώς είναι: Να μάθουν οι νεαροί παίκτες της ΑΕΚ να παίζουν ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Η ομάδα πάντως ως τώρα στα φιλικά της παιχνίδια έχει δείξει ένα πρόβλημα στο γκολ, που με τον καιρό ο προπονητής ελπίζει να λυθεί.

5356399.jpg

Ο «παλιός» Πάρης Μπάμπης και ο Γιούσης στο… μικροσκόπιο!

Πρόκειται για δύο ποδοσφαιριστές που έκαναν απίθανα πράγματα με την Κ19 αλλά ποτέ δεν πήραν τις ευκαιρίες που θα ήθελαν στην πρώτη ομάδα. Ο Πάρης Μπάμπης και ο Χρήστος Γιούσης παραχωρήθηκαν δανεικοί σε διάφορες ομάδες μέχρι να πάρουν την δεύτερη ευκαιρία της μέσω της Β’ ομάδας.

Ο πρώτος έχει παίξει σε Απόλλων Λάρισας, Απόλλων Πόντου, Καλαμάτα και Πλατανιά ενώ θα αποτελεί τον αρχηγό της Β’ ομάδας. Παράλληλα, στην Κ19 είχε 41 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, αγωνιζόμενος ως μέσος. Από την άλλη, ο Γιούσης μπορεί να αγωνιστεί στα δύο άκρα της επίθεσης και με την Κ19 είχε βγάλει μάτια.

Συγκεκριμένα, είχε 35 γκολ σε 58 ματς (!) σε όλες τις διοργανώσεις και πρόλαβε να αγωνιστεί και οκτώ ματς με την πρώτη ομάδα. Από εκεί και πέρα, είχε μία πολύ καλή θητεία στην Παναχαϊκή και ένα γρήγορο πέρασμα από τον Πλατανιά.


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0