Football Talk

Super League 2 – Βόρειος όμιλος: Νέο αίμα, τοπικά ντέρμπι, αλλά και «μεγάλες» παρουσίες!

Super League 2 – Βόρειος όμιλος: Νέο αίμα, τοπικά ντέρμπι, αλλά και «μεγάλες» παρουσίες!

Χρειάστηκε να τρέξει έναν μαραθώνιο μετ’ εμποδίων, αλλά είναι και επισήμως εδώ! Το ξεκίνημα της Super League 2 βρίσκεται προ των πυλών και το BN Sports σας παρουσιάζει έναν πλήρη οδηγό του βορείου ομίλου, με όλα όσα πρέπει να ξέρετε!

Σχετικά Άρθρα

Μόλις λίγες ώρες απέμειναν για το πρώτο σφύριγμα της Super League 2, με τις ομάδες να δηλώνουν πανέτοιμες για την αγωνιστική δράση της νέας σεζόν. Ένα πρωτάθλημα που πέρασε από… χίλια κύματα, ωστόσο έχει ακλόνητο ενδιαφέρον σε βόρειο και νότιο όμιλο!

Ο Α’ όμιλος απαρτίζεται από 17 ομάδες, εκ των οποίων βρίσκονται και σύλλογοι που άλλοτε άνηκαν στην πρώτη κατηγορία Ελλάδας. Μια εξ αυτών είναι και η ΑΕΛ η οποία ήταν η περσινή «χαμένη» της Super League και επιστρέφει στα σαλόνια της Β’ κατηγορίας έπειτα από τη σεζόν 2015-2016. Μαζί θα βρίσκεται και ο συντοπίτης της Απόλλων Λάρισας, όπως και το… πείραμα με τον Ολυμπιακό Β’ – και των υπόλοιπων δευτέρων ομάδων.

Από τον Βόλο, Ολυμπιακός και Νίκη θα συνθέσουν ακόμη ένα δίδυμο – φωτιά στα τοπικά ντέρμπι. Αμφότερες ομάδες προέρχονται από την Football League, μεταφέροντας έτσι την… κόντρα τους πλέον εδώ. Φυσικά από την εξίσωση δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα Τρίκαλα, τα οποία βρίσκονται σε γνώριμα μονοπάτια.

Από λίγο πιο βόρεια θα λάβουν μέρος η Βέροια, η Αναγέννηση Καρδίτας αλλά και ο Πανσερραϊκός. Όλες οι ομάδες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν «νεοφώτιστες», δίχως αυτό ωστόσο να διαγράφει την ιστορία και πορεία τους στο παρελθόν.

Προς Θεσσαλονίκη πλευρά ο ΠΑΟΚ Β’ θα λάβει μέρος κι εκείνος για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα, την ίδια στιγμή που ο Ηρακλής θα κάνει ένα δυναμικό «comeback». Παράλληλα Θεσπρωτός και Απόλλων Πόντου θα δώσουν επίσης το «παρών».

Τέλος τον όμιλο συμπληρώνουν o Αλμωπός Αριδαίας, η Καβάλα και η Ξάνθη. Μια Ξάνθη η οποία «έπεσε» το 2020, αν και έφτασε πολύ κοντά στη «χρυσή» ευκαιρία που προσφέρουν τα μπαράζ.

Το μεγάλο φαβορί

Ακλόνητο φαβορί αποτελεί η ΑΕΛ. Μια ομάδα μέχρι πρότινος Α’ κατηγορίας, η οποία θέλει να πάρει το αίμα της πίσω. Εν μέρει έχει επιτεύξει τον σκοπό της επιδεικνύοντας τις δυνάμεις της με τον αποκλεισμό του ΠΑΣ Γιάννινα από το Κύπελλο Ελλάδας, ωστόσο θέλει να φτάσει μέχρι τα άκρα – γεγονός που δύναται να κάνει!

Οι πιθανές εκπλήξεις

Ο Ηρακλής. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι πιο έτοιμη από ποτέ για την μεγάλη της επιστροφή στα επαγγελματικά σαλόνια, με τις δικαιολογίες να μην έχουν χώρο.Ο «Γηραιός» ήρθε σε συμφωνία μέσα στο καλοκαίρι με την Τρίγλια για την αγορά του ΑΦΜ και μόνος του στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία.

Ο σταρ

Ο Βαγγέλης Πλατέλλας. Ο 32χρονος αποχαιρέτησε τον Ιωνικό, στον οποίο συνέβαλλε αρκετά στην άνοδό του στη Super League με τα 4 προσωπικά του τέρματα, και αποτελεί από το περασμένο καλοκαίρι μέλος του ρόστερ της Ξάνθης. Κανείς δεν μπορεί φυσικά να ξεχάσει το πέρασμά του από ΑΕΚ, Άρη αλλά και Ατρόμητο, ενώ φαίνεται πως και η Β’ κατηγορία του ταιριάζει γάντι! Μάλιστα, κατάφερε να ανοίξει και το σκορ για την ομάδα του την περασμένη εβδομάδα και στην αναμέτρηση με τους Νιακιώτες για το Κύπελλο Ελλάδας (27/10, 2-1).

5411695.jpg

Το ανερχόμενο αστέρι

Ο Ηλίας Τσέλιος. Μπορεί πλέον να έχει μετακομίσει στην Ξάνθη, όμως ο 24χρονος αποτέλεσε πέρσι έναν από τους κορυφαίους παίκτες του Εργοτέλη. Έχοντας σκοράρει 4 γκολ κατέκτησε τη 2η θέση της λίστας των πρώτων σκόρερ της περασμένης χρονιάς, με τον Κάστρο να βρίσκεται μόνος πρώτος με 10, και πλέον αναζητά ακόμη καλύτερες επιδόσεις στη Super League 2.

Αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ.

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0