Football Talk

Η Κοπεγχάγη έγινε η πρώτη ομάδα μετά τον… Εργοτέλη, που κερδίζει τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, στο πρώτο ματς του Νοεμβρίου!

Η Κοπεγχάγη έγινε η πρώτη ομάδα μετά τον… Εργοτέλη, που κερδίζει τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, στο πρώτο ματς του Νοεμβρίου!

Δεν ξεκίνησε καλά ο 11ος μήνας του χρόνου για τον ΠΑΟΚ του Ρασβάν Λουτσέσκου, με τους Θεσσαλονικείς να γνωρίζουν την ήττα με 2-1 στην Τούμπα από την Κοπεγχάγη, και να μην καταφέρνουν να συνεχίσουν μία… άτυπη παράδοση, που διαρκεί για περισσότερες από 1000 ημέρες και οριοθετείται από το πρώτο ματς του Νοεμβρίου! Η τελευταία ομάδα άλλωστε που κέρδισε τον ΠΑΟΚ στο «σπίτι» του, σε αντίστοιχη περίπτωση ήταν ο… Εργοτέλης.

Την ευκαιρία του να κάνει το αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Europa Conference League, απώλεσε κόντρα στην Κοπεγχάγη ο ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη, και να συνεχίσει στην Ευρώπη, και μετά τα Χριστούγεννα, όντας η πρώτη ελληνική ομάδα που ξεπερνά την φάση των ομίλων στη νεοσύστατη διοργάνωση.

Και όλα αυτά, ενώ προηγήθηκε… Το σκορ άνοιξε στο 8ο λεπτό ο Αντρέα Ζίβκοβιτς, αλλά στην συνέχεια επήλθε «μπλακ άουτ». Ο Δικέφαλος δεν είχε απάντηση στην καλή λειτουργία της Κοπεγχάγης από το κέντρο και… μπροστά, δέχθηκε δύο γκολ σε διάστημα ενός αγωνιστικού τετάρτου, και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο.

Ακολούθησαν σπουδαίες ευκαιρίες, με πρωταγωνιστές τους Μπίσεσβαρ και Κάρολ Σβιντέρσκι, αλλά το 2-1 παρέμεινε μέχρι τέλους, αποκτώντας «διπλή» σημασία. Αρχικά, ώθησε τον πρώτο στην βαθμολογία, πριν από το ματς, ΠΑΟΚ, στην τρίτη θέση, ενώ τον έκανε και να «σπάσει» μία άτυπη παράδοση που είχε διάρκεια, για περισσότερες από 1000 ημέρες.


Ο λόγος για τα αποτελέσματα του ΠΑΟΚ στην πρώτη επίσημη αναμέτρηση που καλούνταν να δώσει τον 11ο μήνα του χρόνου, όπου από το 2017 και έπειτα ήταν αήττητος, μετρώντας μία νίκη και δύο ισοπαλίες, ανεξαρτήτου έδρας ή διοργάνωσης.

Αναλυτικά το αήττητο σερί του ΠΑΟΚ την τελευταία τετραετία, σε όλες τις έδρες:

Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ 1-3 (1 Νοεμβρίου 2020)

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-2 (3 Νοεμβρίου 2019)

Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 1-1 (3 Νοεμβρίου 2018)

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-0 (3 Νοεμβρίου 2017)

Ωστόσο, η Κοπεγχάγη πήρε το τρίποντο, έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που φεύγει με τη νίκη από την Τούμπα, μετά την Μπάτε Μπορίσοφ το 2018, και η… πρώτη που κερδίζει τον ΠΑΟΚ στο «σπίτι» του στο πρώτο ματς του Νοεμβρίου, μετά τον Εργοτέλη και τη νίκη του στην Τούμπα το 2004 με 2-0 στις 7 του μηνός.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0