Football Talk

ΠΑΟΚ – Κοπεγχάγη 1-2: Έχασε τα «άχαστα» στην Τούμπα ο Δικέφαλος και κατέληξε στην τρίτη θέση, αντί να πανηγυρίζει την… πρόκριση! (video)

ΠΑΟΚ – Κοπεγχάγη 1-2: Έχασε τα «άχαστα» στην Τούμπα ο Δικέφαλος και κατέληξε στην τρίτη θέση, αντί να πανηγυρίζει την… πρόκριση! (video)

Σε ένα βράδυ που ξεκίνησε ιδανικά, με τον ΠΑΟΚ να προηγείται και να «αγγίζει» την πρόκριση, ο Δικέφαλος εν τέλει αντίκρισε έναν εφιάλτη. Η Κοπεγχάγη έφερε… τούμπα το ματς με την συμπλήρωση 50 αγωνιστικών λεπτών, και εν συνεχεία το γήπεδο «έγειρε» υπέρ των γηπεδούχων, που όμως έχασαν τα… άχαστα. Το τελικό 2-1 έφερε τον ΠΑΟΚ στην 3η θέση της βαθμολογίας και η πρόκριση προς το παρόν… αναβάλλεται!

Επρόκειτο αναμφίβολα για το πιο σημαντικό ματς του ΠΑΟΚ μέχρι το… επόμενο. Ένα παιχνίδι που χρειαζόταν προκειμένου να κάνει το αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa Conference League, και να αποτελέσει την πρώτη ελληνική ομάδα που συνεχίζει στη νεοσύστατη διοργάνωση.

Η αισιοδοξία ήταν μεγάλη. Και πως να μην είναι άλλωστε, από την στιγμή που ο ΠΑΟΚ είχε πραγματοποιήσει το 3/3, είχε προηγηθεί σε όλα τα ματς του, και είχε πανηγυρίσει το «διπλό» απέναντι στην Κοπεγχάγη, επί δανέζικου εδάφους, στην 3η αγωνιστική του θεσμού. Ωστόσο, το ματς στην Τούμπα κύλησε διαφορετικά, με τον Δικέφαλο να προηγείται και την Κοπεγχάγη να του «χαλάει» την…γιορτή, φέρνοντας «τούμπα» το ματς και επικρατώντας με 2-1.

Αναλυτικότερα, με το ξεκίνημα της αναμέτρησης στην κατάμεστη Τούμπα, ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά, θέλοντας να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ και να γίνει το αφεντικό του ματς. Έτσι και έγινε. Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ ήταν και πάλι κεφάτος, πέρασε εξαιρετικά την μπάλα στον Σβιντέρσκι, και αυτός… πέφτοντας κατόρθωσε να βγάλει τον Αντρέα Ζίβκοβιτς προ κενής εστίας.


Ο Σέρβος έκανε το 1-0 στο 8’ και η Τούμπα «εξερράγη». Παρόλα αυτά, η συνέχεια της αναμέτρησης δεν ήταν ανάλογη. Αρχικά, η Κοπεγχάγη απείλησε, έπειτα από ολέθριο λάθος του Κούρτιτς, ο οποίος, όπως και το υπόλοιπο κέντρο του ΠΑΟΚ, είχε θέματα στην κυκλοφορία της μπάλας, αλλά ο επιθετικός της αστόχησε απέναντι από τον Πασχαλάκη.


Λίγα λεπτά αργότερα, η εξέλιξη της επόμενης καλής στιγμής της δεν ήταν η επιθυμητή για τον Δικέφαλο.

Στο 34ο λεπτό, οι Δανοί άλλαξαν καταπληκτικά την μπάλα, ο Ντικς τροφοδότησε τον επερχόμενο Άνκερσεν, και ο Δανός οπισθοφύλακας δεν αστόχησε (1-1), με τον Πασχαλάκη να μην προλαβαίνει να σταματήσει την πορεία της μπάλας, που πέρασε κάτω από τα πόδια του.


Και όμως, ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε εκ νέου να πάρει το προβάδισμα, πριν από την λήξη του πρώτου μέρους, συνεχίζοντας το σερί που δεν… τον θέλει να είναι ισόπαλος στο ημίχρονο, στην Ευρώπη. Η παράδοση θα συνεχιζόταν αν ο Σβαμπ δεν… σημάδευε το δοκάρι, ύστερα από το φάουλ του Μπίσεσβαρ.

Όπως ξεκίνησε το πρώτο μέρος, εκκίνησε και η… επανάληψη, με το σενάριο ωστόσο να «γράφεται» ευνοϊκά πλέον για τους φιλοξενούμενους. Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε γκολ από τον Μπιελ στο 50’, που τον «πλήγωσε» και στην Δανία, ύστερα από την δεύτερη ασίστ του Ντικς, και πολλά λάθη στην ανασταλτική του λειτουργία από… όλους.


Το 2-1 για την Κοπεγχάγη ήταν γεγονός και η διαχείριση του δεν αποτελούσε απλή υπόθεση.  Ο Πασχαλάκης κράτησε «ζωντανό» τον ΠΑΟΚ στο 52’, ύστερα από σουτ του Βιντ, ενώ το πεντάλεπτο που ακολούθησε (55’-60), κανένας δεν κατάλαβε πως δεν έκανε την Τούμπα να πανηγυρίσει για δεύτερη φορά.

Ο Σβιντέρσκι αστόχησε σε δύο περιπτώσεις, με την μία να λαμβάνει χώρα στην μικρή περιοχή, ο Μπίσεσβαρ δεν σημάδεψε σωστά με την συμπλήρωση μίας ώρας, και η σέντρα-σουτ του Βιεϊρίνια πέρασε αρκετά έξω, με το 2-1 να παραμένει ως έχει…


Ο ΠΑΟΚ συνέχιζε να πιέζει και ταυτόχρονα να… αστοχεί. Ο Μπίσεσβαρ δεν βρήκε πάλι εστία στο 68’, έπειτα από υπέροχη αμυντική προσπάθεια, και πέντε λεπτά αργότερα, ο Ελ Καντουρί δεν μπόρεσε προ κενής εστίας για να ισοφαρίσει….


Ο χρόνος κυλούσε, οι αλλαγές του Λουτσέσκου δεν έδωσαν την λύση, και η πρόκριση… αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας, με τον ΠΑΟΚ να καταλήγει τρίτος, λαβωμένος διπλά, μιας και ο Μιχαηλίδης αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις, παρότι ξεκίνησε την βραδιά στην... πρώτη θέση.

Ταυτόχρονα, η Κοπεγχάγη γίνεται η πρώτη ομάδα που τον κερδίζει σε ομίλους στην Τούμπα, μετά την Μπάτε Μπορίσοφ για το Champions League πριν από μία τριετία!

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Κρέσπο (62’ Kρέσπο), Βιεϊρίνια, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Σβαμπ (86’ Κούτσιας), Κούρτιτς, Καντουρί, Μπίσεσβαρ (86’ Μουργκ), Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι (71’ Σβιντέρσκι)

Κοπεγχάγη (Γες Θόρουπ): Γιόνσον, Άνκερσεν (74’ Γκάμπριελσεν), Κοτσολάβα, Μπόιλεσεν, Κρίστιανσεν, Ντικς, Στάγκε, Λεράγκερ, Μπιέλ (86’ Μπάλντουρσον), Μποβίνγκ (62΄ Γιοχάνεσον), Βιντ (86’ Χόιλουντ)


Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0