Football Talk

Ολυμπιακός: Η πρόβα ενδεκάδας, το σχέδιο του Μαρτίνς και το έξτρα κίνητρο των Ελ Αραμπί και Ονιεκούρου

Ολυμπιακός: Η πρόβα ενδεκάδας, το σχέδιο του Μαρτίνς και το έξτρα κίνητρο των Ελ Αραμπί και Ονιεκούρου

Ο Πέδρο Μαρτίνς φαίνεται πως έχει καταλήξει στην ενδεκάδα που θα ξεκινήσει στον αποψινό… τελικό με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Μπορεί να βρισκόμαστε στις αρχές Νοεμβρίου και μόλις στην 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League, αλλά το παιχνίδι απέναντι στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης κρίνεται ως ένα  από τα πιο σημαντικά της σεζόν για τον Ολυμπιακό. Σίγουρα το πιο σημαντικό έως τώρα, καθώς με νίκη οι «ερυθρόλευκοι» θα επιστρέψουν στην κορυφή του ομίλου τους και βάσει προγράμματος θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να πέσουν από εκεί. Μια πρώτη θέση που δίνει απευθείας εισιτήριο για τους «16» της διοργάνωσης.

Παράλληλα, ότι συνέβη πριν από δύο εβδομάδες στη Φρανκφούρτη έχει προκαλέσει μια διάθεση… εκδίκησης και απαντήσεων στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο. Έχει γίνει πολύωρη ανάλυση από το τεχνικό τιμ για το τι πήγε στραβά σε εκείνο το παιχνίδι και ο Πέδρο Μαρτινς έχει ζητήσει από τους παίκτες να είναι αυτοί που θα επιβάλλουν τον ρυθμό αυτή τη φορά. Να πάρουν την μπάλα στα πόδια τους, να εκμεταλλευτούν στο πρώτο διάστημα το «καυτό» γήπεδο, να μάχονται για κάθε κατοχή και να πιέσουν συντονισμένα τον αντίπαλο από την πρώτη πάσα.

Ο Πορτογάλος προπονητής, που απόψε θα συμπληρώσει 50 ευρωπαϊκούς αγώνες στον πάγκο του Ολυμπιακού, φαίνεται πως έχει καταλήξει στους 11 που θα ξεκινήσει. Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης θέλει σαν… τρελός να παίξει, αλλά δεν φαίνεται καθόλου πιθανό να πάρουν στον Ολυμπιακό το ρίσκο της υποτροπής που μπορείς να αφήσει εκτός τον αρχηγό για μεγάλο διάστημα. Θα δοκιμάσει πριν την σέντρα για να βρίσκεται στην αποστολή και θα χρησιμοποιηθεί μόνο αν προκύψει μεγάλη ανάγκη. Από κει και πέρα, ο Βάτσλικ θα βρίσκεται στα δοκάρια και οι Λαλά, Μπα, Παπασταθόπουλος και Ρέαμπτσιουκ στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή ο Εμβιλά με τον Μαντί Καμαρά θα έχουν λίγο μπροστά τους τον Αγκιμπού Καμαρά και στο ένα άκρο της επίθεσης τον Μασούρας. Για τις άλλες δύο θέσεις, ο Μαρτίνς αμφιταλαντεύτηκε στις δύο τελευταίες προπονήσεις, αλλά φαίνεται πως έχουν προβάδισμα ο Ονιεκούρου αντί του Λόπες και ο Ελ Αραμπί αντί του Τικίνιο. Δύο παίκτες που μπορούν να υπηρετήσουν περισσότερο το τακτικό κομμάτι της πίεσης και της έντασης που επιθυμεί ο προπονητής για το αποψινό παιχνίδι.

Με τον Ελ Αραμπί να έχει ένα επιπλέον κίνητρο καθώς με ένα γκολ θα φτάσει τα 16 και θα είναι μόνος πρώτος  στη λίστα με τους κορυφαίους σκόρερ του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, αφήνοντας πίσω του τους Μήτρογλου και Τζόρτζεβιτς. Ένα φανταστικό επίτευγμα αν αναλογιστεί κανείς πως βρίσκεται 2,5 χρόνια στην ομάδα του Πειραιά. Για την ιστορία, ο Κώστας Μήτρογλου χρειάστηκε 44 ματς για να πέτυχε τα γκολ που έχει ήδη στην Ευρώπη ο Ελ Αραμπί, ενώ ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς 83 αγώνες. Ο Ελ Αραμπί έχει 15 γκολ σε 32 ματς στην Ευρώπη.

Ένα επιπλέον κίνητρο έχει και ο Χένρι Ονιεκούρου που θέλει να δείξει πως πήρε το μήνυμα μετά τον αποκλεισμό στο Αγρίνιο και να βγάλει στο γήπεδο όλα εκείνα τα στοιχεία του παιχνιδιού του που τον έκαναν να διακριθεί στο παρελθόν στο κορυφαίο επίπεδο.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0