Football Talk

Κοπεγχάγη: Κάθε στόχος στον «αέρα» και μέχρι τα Χριστούγεννα παίζει τα... ρέστα της!

Κοπεγχάγη: Κάθε στόχος στον «αέρα» και μέχρι τα Χριστούγεννα παίζει τα... ρέστα της!
Η αποστολή της Κοπεγχάγης στην Τούμπα έχει ξεκάθαρο στόχο: να καλυφθεί το χαμένο έδαφος της εντός έδρας ήττας (21/10, 2-1)! Αν δεν πληρώσει τον ΠΑΟΚ με το ίδιο... νόμισμα, η ευρωπαϊκή της επιβίωση φέτος θα κριθεί στη «ρώσικη ρουλέτα» που προσφέρει η 2η θέση! Κάτι που, προφανώς, θέλει να αποφύγει. 
Θα ήταν λάθος να πει κανείς πως η Κοπεγχάγη εμφανίζει διαφορετικό πρόσωπο σε Ευρώπη και Δανία. Οι ίδιες παθογένειες που εμφανίζονται εντός των συνόρων, «επιβιώνουν» και έξω από τα όρια της χώρας.
 
Οι Δανοί αρέσκονται στο επιθετικό ποδόσφαιρο. Δεν τους πειράζει αν δέχονται γκολ, αρκεί να σκοράρουν περισσότερο! Απτή απόδειξη; Τα επτά γκολ που έχουν πετύχει σε τρεις αγώνες στο Europa Conference League, την ώρα που έχουν δεχτεί τέσσερα!

Η αποστολή τους, όμως, στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ (04/11, 22:00), αν δεν θέλουν να βρεθούν προ εκπλήξεως, πρέπει να τεθεί σε στέρεες βάσεις, ακόμα και αν έρχεται από ένα κακό σερί πέντε αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις, όπου μετρά μόλις μία νίκη και δύο ισοπαλίες!
 ψοπεεε.png

Προφανώς, το γεγονός πως η Κοπεγχάγη αγωνίστηκε από το 9ο λεπτό της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ με παίκτη λιγότερο, δίνει ένα ελαφρυντικό στην ομάδα του Τζες Θόραπ, ενώ στα θετικά προσμετράται και η αντίδραση που έβγαλε -έστω και αργά- μειώνοντας 80' με τον Μπιελ.

Ο φωτεινός πίνακας, ωστόσο, έγραψε ως τελικό σκορ το 2-1 υπέρ του ΠΑΟΚ και το προβάδισμα από την ισοπαλία του «Δικεφάλου του Βορρά» με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας (30/09, 1-1) έκανε... φτερά, αναγκάζοντας την Κοπεγχάγη να παίξει τα ρέστα της.

Όχι για ένα ματς, αλλά για ένα μήνα, αφού με την πλάτη στον τοίχο συνεχίζει κι εντός πρωταθλήματος!

Ούσα στο -6 από την Μίντιλαντ που βρίσκεται στη κορυφή, μεταφράζεται σε απλά... μαθηματικά, πως μέχρι το τελευταίο της ματς στο τρέχον έτους, απέναντι στη Σλόβαν Μπρατισλάβας στις 9 Δεκεμβρίου, οι απώλειές της πρέπει να είναι ελάχιστες εντός συνόρων, ενώ εκτός αυτών, μηδαμινές.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της έως το τέλος του έτους:
04/11, ΠΑΟΚ - Κοπεγχάγη (22:00), Europa Conference League
07/11, Σίλκενμποργκ - Κοπεγχάγη (21:00), Danish Superliga
21/11, Κοπεγχάγη - Άαρχους (17:00), Danish Superliga
25/11, Λίνκολν - Κοπεγχάγη (19:45), Europa Conference League
28/11, Άαλμπογκ - Κοπεγχάγη (19:00), Danish Superliga
09/12, Κοπεγχάγη - Σλόβαν Μπρατισλάβας (22:00), Europa Conference League

Η αύξηση της διαφοράς στο πρωτάθλημα της Δανίας και ο δρόμος της 2ης θέσης που φέρνει το ζευγάρωμα με τους «εξόριστους» του Europa League, μπορούν να τελειώσουν μία σεζόν, πριν μπει ο νέος χρόνος!

Το momentum με το οποίο έρχεται στην Τούμπα μπορεί να μην είναι υπέρ της, αλλά αν δεν βγάλει αντίδραση άμεσα, το σοκ αναμένεται μεγαλύτερο.
 
Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0