Football Talk

Σεβίλλη: Στο Europa League ωραία, αλλά στο Champions League... μοιραία!

Σεβίλλη: Στο Europa League ωραία, αλλά στο Champions League... μοιραία!
Συνέχισε να παίζει με τη «φωτιά» και εν τέλει, κάηκε! Η Σεβίλλη ηττήθηκε εντός έδρας με 2-1 από τη Λιλ, με ανατροπή μάλιστα, και πλέον, η πρόκριση στην επόμενη φάση μοιάζει εξαιρετικά δύσκολη!
 
Μετά από τρεις σερί ισοπαλίες στο Champions League ήρθε και η πρώτη ήττα! Προσθέτοντας τα δύο τελευταία αποτελέσματά της στη διοργάνωση της περσινής σεζόν -μία ισοπαλία και μία ήττα από τη Ντόρτμουντ στη φάση των «16»- συμπληρώνεται το παζλ ενός αρνητικού ρεκόρ, έξι ευρωπαϊκών αγώνων χωρίς νίκη για τους Ανδαλουσιανούς.

Σερί που είχε μείνει καλά «κρυμμένο» για 31 ολόκληρα χρόνια, από τις σεζόν 1982 έως 1990.
 
Με λίγα λόγια, άλλο πρόσωπο παρουσιάζει το σύνολο του Λοπετέγκι εντός και άλλο πρόσωπο εκτός συνόρων, αφού στο πρωτάθλημα μετρά μόλις μία ήττα και βρίσκεται στη δεύτερη θέση της La Liga, με 24 βαθμούς -όπως και η Ρεάλ Μαδρίτης- έχοντας αμφότερες ένα παιχνίδι λιγότερο από την πρωτοπόρο Ρεάλ Σοσιεδάδ (25 βαθ.)

Ωστόσο, ακόμα και το ευρωπαϊκό της «κοστούμι», αλλάζει ανάλογα με τη διοργάνωση!

Έχει περάσει μόλις ένας χρόνος από την κατάκτηση του Europa League απέναντι στην Ίντερ, που έφερε για έκτη φορά στα χέρια του συλλόγου το τρόπαιο του Κυπέλλου UEFA/Europa League. Έχει αναρωτηθεί κανείς, όμως, ποια είναι -σε αριθμό- η φετινή εμφάνιση της Σεβίλλης σε ομίλους Champions League; Μόλις η όγδοη!
 
Προς τιμήν της, όσες φορές κατάφερε να μπει στη φάση των ομίλων -γιατί συνήθως αγωνιζόταν στα προκριματικά- έφτασε έστω έως τους «16» (πλην μίας: τη σεζόν 2015/16, όταν έφτασε ως την κατάκτηση του Europa League).

Στη σύγχρονη εποχή του θεσμού, μόνο μία φορά μπόρεσε να «σπάσει» το ταβάνι της, φτάνοντας έως τα προημιτελικά, όπου το εμπόδιο της Μπάγερν Μονάχου φάνηκε ανυπέρβλητο τη σεζόν 2017/18.
 
Φέτος, το σενάριο μοιάζει εφιαλτικό, αφού και η τρίτη θέση που θα οδηγήσει στο αγαπημένο της Europa League, δεν μοιάζει επουδενί εξασφαλισμένη. 
 
Η επόμενη αναμέτρηση με τη Βόλφσμπουργκ (23/11, 22:00) είναι στο Ραμόν Σάντσεθ Πιθκουάν.

Αν η Σεβίλλη της φετινής La Liga δεν εμφανιστεί ούτε εκεί, καλό θα ήταν να ξεκινήσει την προετοιμασία των ευρωπαϊκών πλάνων της σεζόν 2022/23 από τώρα.
 
Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0