Football Talk

Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Παραμένει σε κρίση και τα βήματα προόδου είναι ελάχιστα

Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Παραμένει σε κρίση και τα βήματα προόδου είναι ελάχιστα

Έσωσε στο 94’ την ισοπαλία κόντρα στη Λειψία και πανηγύρισε σαν να κατέκτησε νίκη. Βέβαια το πως έφτασε να χάνει μόλις 0-1 από τη Λειψία και να «κλέβει» εν τέλει το βαθμό της ισοπαλίας, αφήνει εκ νέου αρκετά ερωτηματικά.

Σχετικά Άρθρα

Λίγες ημέρες πριν από τη δεύτερη μάχη του Ολυμπιακού κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης, οι «Αετοί» συνεχίζουν τις χαμηλές πτήσεις. Μόλις μία νίκη σε 10 αγωνιστικές. Η πορεία τους στην Bundesliga είναι κατώτερη του αναμενόμενου. Καμία σχέση με έξοδο στην Ευρώπη, καμία σχέση με πειστικό ποδόσφαιρο.

Τα συμπεράσματα από το παιχνίδι με τη Λειψία είναι τα ίδια, και απαράμιλλα, με τη φετινή εικόνα της. Έλλειψη δημιουργίας, λάθη ατομικά και ομαδικά. Και μόνο που πανηγυρίζει μία… ισοφάριση στην έδρα της, κόντρα σε μία πεσμένη Λειψία, είναι δείγμα της κατάστασης στην οποία βρίσκεται. Όπως αποτελεί δείγμα ότι σκόρερ ήταν ο Τούτα, φυσικά από στημένη φάση. Παρθενικό γκολ για τον Βραζιλιάνο στόπερ.

Νωρίτερα βέβαια ο γκολκίπερ Κέβιν Τραπ απέκρουσε ξανά ότι ερχόταν προς την εστία του. Από τους εννέα βαθμούς οι… τέσσερις τουλάχιστον είναι δικοί του. Χάρη στις δικές του επεμβάσεις (και την αστοχία του Φόρσμπεργκ στο 89’), κάτι που επίσης δεν είναι δεδομένο στη φόρμα του διεθνή τερματοφύλακα. «Βρισκόμαστε στο βυθό της βαθμολογίας. Διαθέτουμε ποιότητα, αλλά έχουμε και έντονα προβλήματα», τόνισε ο έμπειρος γκολκίπερ.

Από κει και πέρα, τα γενικότερα συστατικά του ντεφορμαρίσματος της Άιντραχτ, ίδια και απαράλλαχτα: ψυχολογία στο μηδέν, δυναμική στις μονομαχίες επίσης μηδαμινή, ανύπαρκτη επιθετική δημιουργία. Είναι πλέον μεγάλο το δείγμα, φτάσαμε στις αρχές Νοεμβρίου.

Βέβαια ο νέος κόουτς Όλιβερ Γκλάσνερ άργησε και στη Βόλφσμπουργκ προ διετίας να περάσει τα πιστεύω του και να δώσει ώθηση στην ομάδα. Ιδέες, πλάνο, σχέδιο. Όλα αυτά δείχνουν άφαντα, σαν να μην κατανοούν οι ποδοσφαιριστές τι θέλει ο Αυστριακός κόουτς. Η εξάρτηση από τον Κόστιτς είναι μεγάλη και θα συνεχίσει να είναι, μιας και το όλο εγχείρημα χρειάζεται χρόνο. Με τον Γκλάσνερ στον πάγκο, όπως τονίζει ο τεχνικός διευθυντής, Μάρκους Κρέσε: «ο Όλιβερ θα είναι μέρος της λύσης που θα βρούμε όλοι μαζί». Σίγουρα μέχρι την Πέμπτη δεν θα βελτιώσει σημαντικά την εικόνα της. Αλλά και στο πρώτο ματς τα ίδια γράφαμε και κόντρα στον Ολυμπιακό η πειθώ της ήταν τουλάχιστον υπαρκτή.

Άλκης Τσαβδαράς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0