Football Talk

Μάντσεστερ Σίτι: Ούτε με Πεπ άλλαξε τις συνήθειές της, αφού αν χάνει στο ημίχρονο, δεν… επιστρέφει εδώ και 25 χρόνια! (video)

Μάντσεστερ Σίτι: Ούτε με Πεπ άλλαξε τις συνήθειές της, αφού αν χάνει στο ημίχρονο, δεν… επιστρέφει εδώ και 25 χρόνια! (video)

Μπορεί η Μάντσεστερ Σίτι να έχει στεφθεί πρωταθλήτρια Αγγλίας τρεις φορές την τελευταία τετραετία, υπό τις οδηγίες του Πεπ Γκουαρδιόλα, ωστόσο ο έμπειρος προπονητής δεν έχει καταφέρει να ανατρέψει μία… συνήθεια των «πολιτών», αναφορικά με τις εκτός έδρας αναμετρήσεις. Όταν μείνει πίσω στο σκορ μακριά από το Έτιχαντ στην ανάπαυλα, δεν επιστρέφει, με τους αριθμούς στην δική της περίπτωση να λένε την αλήθεια…

Μία άτυπη παράδοση φαίνεται πως καλά κρατεί για την Μάντσεστερ Σίτι, αναφορικά με τις εκτός έδρας αναμετρήσεις της στην Premier League, και την κατάληξη αυτών στο σφύριγμα της λήξης του πρώτου ημιχρόνου.

Συγκεκριμένα, οι «πολίτες» στα 105 πιο πρόσφατα παιχνίδια τους στην πρώτη τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, από το 1995 και μετά, που έχουν μείνει πίσω στο σκορ, έχουν κατορθώσει να πάρουν τη νίκη μόλις μία φορά!

Και αυτό, έλαβε χώρα πριν από μία τετραετία, έναν μήνα πριν τα Χριστούγεννα, κόντρα στην Χάντερσφιλντ, όπου η Σίτι βρέθηκε να ηττάται με 1-0 στο ημίχρονο, αλλά έφερε «τούμπα» το ματς, χάρη στα γκολ των Ραχίμ Στέρλινγκ και Κουν Αγουέρο, και πανηγύρισε το «διπλό».

Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως ο Πεπ Γκουαρδιόλα είναι ο μοναδικός προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι τα τελευταία 26 χρόνια, που καθοδήγησε την ομάδα του σε εκτός έδρας ανατροπή. Ο μοναδικός που κλήθηκε να διαχειριστεί ένα ανεπιτυχές αποτέλεσμα στο ημίχρονο, και στο σφύριγμα της λήξης, όφειλε να δώσει συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές του.

Αν κάποιος μάλιστα, αντικρίσει τους αριθμούς της Μάντσεστερ Σίτι στις «εξορμήσεις» της, που βρέθηκε πίσω στο σκορ, θα αντιληφθεί πως μιλάμε για ένα… πολύ μεγάλο νούμερο. Έχασε σε 91 περιπτώσεις, με πιο πρόσφατη αυτή της πρεμιέρας κόντρα στην Τότεναμ, απέσπασε τον βαθμό της ισοπαλίας σε 13, και κέρδισε την… εξής μία!

Από αυτά τα 105 ματς, τα 15 έχουν διεξαχθεί υπό τις οδηγίες του Πεπ Γκουαρδιόλα, με το 1/5 αυτών να έχουν καταλήξει τουλάχιστον  στον βαθμό της ισοπαλίας. Το «διπλό» επί της Χάντερσφιλντ και ακόμη δύο ματς στο διάστημα παρουσίας του επί αγγλικού εδάφους.

Κάπως έτσι, γίνεται αντιληπτό πως ούτε ο Πεπ Γκουαρδιόλα κατάφερε να διαφοροποιήσει μία συνήθεια που διαρκεί για τους «πολίτες» εδώ και 26 χρόνια, όντας βεβαίως και ο μοναδικός προπονητής που είδε την ομάδα του να ανατρέπει σκορ μακριά από το Έτιχαντ στον 21ο αιώνα!

Παρόλα αυτά, οι τίτλοι και τα επιτεύγματά του, επισκιάζουν το εν λόγω ρεκόρ. Τρία πρωταθλήματα σε μία τετραετία, και ένα… χαμένο, από την εντυπωσιακή Λίβερπουλ το 2019. Θα μπορέσει ο Πεπ Γκουαρδιόλα να διπλασιάσει φέτος τις εκτός έδρας ανατροπές σε ένα 45άλεπτο; Οψόμεθα…

Δημήτρης Μανάκος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0