Football Talk

Σαλερνιτάνα – Νάπολι 0-1: Δυσκολεύτηκε αλλά κέρδισε την «ουραγό», ισοφαρίζοντας το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας της μετά από 11 ματς! (video)

Σαλερνιτάνα – Νάπολι 0-1: Δυσκολεύτηκε αλλά κέρδισε την «ουραγό», ισοφαρίζοντας το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας της μετά από 11 ματς! (video)

Μπορεί το ματς με την Σαλερνιτάνα να είχε ιστορικό χαρακτήρα για τη Νάπολι, πριν από την έναρξή του, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι δυσκολεύτηκαν απέναντι στην ουραγό της βαθμολογίας, πιο πολύ από ό,τι και οι ίδιο θα περιμέναν. Την λύση έδωσε ο Ζιελίνσκι, στην μοναδική εντός εστίας τελική της ομάδας του μέχρι κι το 61’ και το τελικό 1-0 για το σύνολο του Σπαλέτι σηματοδότησε το δεύτερο καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας του, στην… διαφορά τερμάτων!

Την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, φρόντισε να επιβεβαιώσει και στην 11η αγωνιστική της Serie A η Νάπολι, η οποία αν και δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στην ουραγό του βαθμολογικού πίνακα, Σαλερνιτάνα, εν τέλει πανηγύρισε τη νίκη με 1-0, χάρη στο γκολ του Ζιελίνσκι, που βρήκε δίχτυα για δεύτερη φορά στην σεζόν.

Αναλυτικότερα, η ομάδα του Φρανκ Ριμπερί, ανέδειξε για ακόμη μία φορά την αγωνιστική βελτίωση που παρουσιάζει, και «πάλεψε» επί ίσοις όροις για την δεύτερη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα, και την δεύτερη συνολικά, στην έδρα της, στα πρώτα 11 ματς στην επιστροφή της στην μεγάλη κατηγορία.

Ωστόσο, αν και ήταν εξαιρετική στον ανασταλτικό της τομέα, η πίεση της Νάπολι με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, και έπειτα από την «λευκή» ισοπαλία του πρώτου,  δεν γινόταν να καμφθεί σε συνεχόμενες περιπτώσεις.

Ο Ζιελίνσκι άνοιξε το σκορ έπειτα από ριμπάουντ σε κεφαλιά-δοκάρι του Πετάνια, 15 λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, και εν συνεχεία διατήρησε τη νίκη μέχρι και το σφύριγμα της λήξης, εν μέσω… δύο αποβολών.


Αρχικά, οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες στο 70’, λόγω της αποβολής του Καστάνιος, αλλά επτά λεπτά αργότερα η απευθείας κόκκινη κάρτα του Κουλιμπαλί, έφερε σε απόλυτη ισορροπία το αριθμητικό μειονέκτημα για την Σαλερνιτάνα.

Παρόλα αυτά, το 1-0 παρέμεινε μέχρι και το τέλος, με τη Νάπολι να πραγματοποιεί το δεύτερο καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας της, έπειτα από 11 ενενηντάλεπτα,  ισοφαρίζοντας την βαθμολογική της συγκομιδή, προ τετραετίας, με το προηγούμενο πάντως να… προηγείται λόγω διαφοράς τερμάτων!

Σαλερνιτάνα: Μπέλεκ, Ζορτέα, Τζιομπέρ, Στράντμπεργκ, Ρανιέρι (88’ Γκαλιόλο), Σκιαβόνε (88’ Τζούριτς), Ντι Τάτσιο, Καστάνιος, Ριμπερί, Μπονατσόλι (71’ Όμπι), Γκόντο (64’ Σίμι)

Νάπολι: Οσπίνα, Ντι Λορέντσο, Ρούι, Ραχμάνι, Κουλιμπαλί, Ανγκισά, Ρουίθ, Ζιελίνσκι (95’ Ζανόλι), Πολιτάνο (80’ Ζεσούς), Μέρτενς (60’ Πετάνια), Λοθάνο (60’ Ελμάς)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0